Copy
www.leeghwater.info

NIEUWSBRIEF JANUARI 2017

Nieuwe leden / opzeggingen


Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden:
 • Laura Konijn per 1 januari
 • Marieke van Veen per 1 januari 
 • Jan van den Ouden per 1 januari
Helaas is er ook een lid die ons gaat verlaten:
 • Mette Halewijn per 1 april

SPRINGLESSEN

 
Vanaf donderdag 2 februari 2017 wordt er 1 keer in de maand springles gegeven door Ingrid van der Weiden, op de eerste donderdag van de maand. Op dit moment hebben wij twee groepen tussen 19.15 en 21.15 uur. Deze groepen zitten op dit moment vol. Als je ook mee wilt doen dan kun je op de reservelijst gezet worden en kun je invallen bij afmeldingen of bij voldoende aanmeldingen wordt er een derde groep gevormd. Wij vragen per les een bedrag van € 5 per deelnemer, de overige kosten betaalt de vereniging.

Om het niveau en de groepen goed op elkaar te kunnen afstemmen, zodat iedereen er iets aan heeft, is het wel van belang dat je minimaal een BB niveau springt of in ieder geval wedstrijd gericht bent.

Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op bij Sandra van Tiel, sandra@92a.nl en vermeld daarbij dan je naam en je niveau.

Omdat Ingrid ook regelmatig in het buitenland verblijft voor haar werk, zou het kunnen dat de les een keer verschoven moet gaan worden maar daar krijgen jullie dan tijdig bericht van uiteraard.

BAKBEZETTING

 
Naast de reeds bekende lessen, hebben we dus nu iedere eerste donderdag van de maand springlessen, waarbij de bak bezet is van 18.30 tot 21.45 uur.
 
Daarnaast groeit onze ponyafdeling zo hard dat we daar nu drie groepen in training hebben op de vrijdagavond, dit betekent dat de bak bezet is van 17.45 tot 20.45 uur.

ACTIVITEITEN LEEGHWATER !!!!!!

 
Leeghwater heeft er weer zin in, we hebben weer een prachtige kalender vol activiteiten!!! Door het grote succes van de opening van vorig jaar hebben we weer hetzelfde weekend gepland met verschillende activiteiten.
 • vrijdag 24 maart : jaarvergadering in ons clubhuis
 • zaterdag 1 april : klus- / schoonmaakochtend op de club
 • vrijdag 7 april : einde middag/avond dressuurclinic Elly Olivier
 • zaterdag 8 april : in de ochtend dressuurclinic Elly Olivier
 • zaterdag 8 april : in de middag springclinic Rom Vermunt
 • zondag 9 april 2017 : zit en houding clinic van Carmen Schalk
 • zondag 28 mei : clubdag
 • zaterdag 10 juni : KNHS wedstrijd pony's op ons terrein
 • maandag 28 t/m 31 augustus : juniorenkamp in Kootwijkerbroek
 • zondag 3 september : clubactiviteit met BBQ
 • vrijdag 6 t/m 8 oktober : paardenkamp in Kootwijkerbroek
 • zondag in oktober : dressuurclinic nader in te vullen
 • zondag in november : springclinic nader in te vullen
 • zaterdag 25 november : speculaaspoppenactie
LET OP!!! GEEF JE OP OM ZEKER TE ZIJN VAN EEN PLEKJE!!!
VOL = VOL

JAARVERGADERING


VRIJDAG 24 MAART OM 20.00 UUR
 
Op vrijdag 24 maart hebben wij weer onze jaarvergadering in het clubhuis. Wij rekenen op jullie komst!!

KLUS- EN SCHOONMAAKOCHTEND


ZATERDAG 1 APRIL OM 9.00 UUR
 
Op zaterdag 1 april hebben wij weer onze jaarlijkse klus- en schoonmaakochtend in en om het clubhuis. Wat gaan wij zoal doen? Clubhuis soppen, rammen lappen, bakrand soppen, terrein aanvegen, diverse timmerwerkzaamheden rondom de bak, straatwerk en diverse opruimklussen.

Wie o wie, van klein tot groot, komt ons daarbij helpen?? Vele handen maken licht werk en zijn we met een paar uurtjes klaar!! Geef je op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl.

DRESSUURCLINIC VAN
ELLY OLIVIER


VRIJDAGAVOND 7 APRIL EN ZATERDAGOCHTEND 8 APRIL
 

Wie is Elly Olivier? Elly runt sinds 1999 een instructie- en trainingsstal in Noord-Beemster genaamd de Passsage Hoeve. Zij is een gediplomeerd Orun-instructrice tot en met de 4e fase. Zij heeft meerdere paarden opgeleid en uitgebracht in het Z2 en één zelfs in de Intermediare 1. Lesgeven is haar grote passie en daarnaast traint ze graag paarden voor haarzelf en anderen.


Op vrijdag 7 april aan het einde van de middag/begin van de avond en zaterdagochtend 8 april starten we met de clinic van Elly Olivier, de exacte tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en horen jullie later. De clinic wordt gereden met twee dressuurruiters tegelijk waarvoor 45 minuten beschikbaar zijn, waarbij je de eerste en laatste 5 minuten wat in/uitloop hebt van het andere tweetal. De ruiters worden wel ingedeeld in niveau, zodat je samen 45 minuten op eigen niveau getraind kan worden. De kosten voor deze clinic bedragen € 22,50 voor leden en € 27,50 voor niet leden.

Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony en wedstrijdniveau en de voorkeursdatum. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

SPRINGCLINIC VAN
ROM VERMUNT


ZATERDAGMIDDAG 8 APRIL
 

Wie is Rom Vermunt? Rom runt samen met zijn vrouw Annalies en Chantal Megchelenbrink een uiterst professionele Pension- en Africhtingsstal, V&M Stables. Rom heeft sinds zijn opleiding in Warendorf (Duitsland) een schat aan kennis en ervaring opgedaan, die hij nu gebruikt om paarden zadelmak te maken, af te richten en/of te corrigeren. Maar zijn ervaring wordt ook gebruikt om jonge talentvolle pony en paardenruiters op te leiden en deel te maken van Jeugd en/of Young Riders teams. Als trainer voor de JSP en Regiotrainingen geeft hij clinic's en lessen in Dressuur, Springen en SGW door het hele land.   
             
Op zaterdagmiddag 8 april zal de clinic van Rom Vermunt van start gaan. De clinic wordt gereden met maximaal vier springruiters tegelijk waarvoor 60 minuten beschikbaar is. De ruiters worden wel ingedeeld in niveau, zodat je samen 60 minuten op eigen niveau getraind kan worden. De kosten voor deze clinic bedragen € 17,50 voor leden en € 22,50 voor niet leden.

Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony (stokmaat) en wedstrijdniveau. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

ZIT EN HOUDING CLINIC VAN
CARMEN SCHALK


ZONDAG 9 APRIL
 

Wie is Carmen Schalk? Carmen geeft al jaren met veel enthousiasme paardrijles aan kinderen en volwassenen. Vanuit haar lesgedachte is ze in 2009 als zelfstandig instructrice gestart met een nieuw project waar de volgende vraagstelling centraal stond "Op welke manier kan ik de ruiter de zogenaamde onafhankelijke zit het beste beste aanleren?" De simulator bleek hierop het antwoord. Met de simulator begeleidt zij de ruiter in het aannemen van de juiste zit en houding op het paard.

De basis van ontspannen paardrijden zonder het paard daarbij te belasten is de onafhankelijke zit. Wat moet je doen aan flapperende benen, opgetrokken knieën, een kromme rug of verkrampte handen? Het toverwoord is lichaamscontrole.
Met behulp van de simulator en spiegels begeleidt zij de ruiter in het zichzelf bewust worden van zijn/haar lichaamshouding. Daarnaast laat zij de ruiter voelen wat dan die balans op het paard betekent en hoe je je lichaamscontrole kan beheersen.

         
Op zondag 9 april houden wij een zit en houding clinic van Carmen Schalk op ons terrein. Je kunt je opgeven voor:

 • half uur les op de simulator (€ 25 voor leden en € 27,50 voor niet-leden)
 • half uur les op je eigen paard/pony (€ 25 voor leden en € 27,50 voor niet-leden)
 • combinatie van deze twee is ook mogelijk en eigenlijk ook aan te raden. Eerst op de simulator en dan de theorie in de praktijk brengen op je paard (€ 50 voor leden en € 55 voor niet-leden)


Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony en welke onderdelen je wilt doen. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

Copyright © 2017 RV en PC Leeghwater, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp