Copy
www.leeghwater.info

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2017

RHINO

 
Zoals we allemaal inmiddels gehoord hebben is er dinsdag 21 februari Rhinopneumonie in Spanbroek bevestigd. Het betreft een neurologische vorm. Uit voorzorg zijn de lessen op de club t/m 5 maart afgezegd. Voor goede informatie over "Rhino" klik dan hier.

LEZING ZADELMAKER / ZADELPASSER SUZANNE GODIJN

 
Wil je meer weten over je zadel, heeft je paard witte haren, reageert het boos op het zadel, wil je weten wat de invloed van je zadel is op je paard zijn gedrag en rijtechnische problemen en wil je weten hoe je je eigen zadel kunt checken?
 
Suzanne is zadelpasser en zadelmaker en woont in Bergen. Van jongs af aan is ze besmet met het paardenvirus. Na een loopbaan op het commerciële vlak, heeft ze ruim acht jaar met heel veel plezier les gegeven op een manege. Zowel op de manege, in haar omgeving, als bij haar eigen paard merkte ze het belang van een goed passend zadel. Haar interesse hiervoor werd steeds groter, waardoor de opleiding voor zadelpasser en zadelmaker een logische stap was. Daarnaast blijft ze zich ontwikkelen op het gebied van zadels, de beweging van het paard en de houding en zit van de ruiter. Welzijn, plezier met je paard en eerlijke training vindt ze erg belangrijk. Een goed passend zadel speelt daar een grote rol in, zodat het paard optimale bewegingsvrijheid krijgt en paard en ruiter voluit kunnen genieten en presteren. Het geeft haar veel voldoening wanneer een paard zichtbaar makkelijker en meer ontspannen kan bewegen door een aanpassing of een nieuw zadel. 
 
Tijdens de interactieve lezing krijg je informatie over:
 • Anatomie (welke botten, spieren en gewrichten zijn belangrijk ten aanzien van het zadel en hoe werken ze)
 • Conformatie (in welk opzicht beïnvloedt de bouw van het paard de ligging van het zadel)
 • Gedrag- en rijtechnische problemen door slecht passend zadel
 • Invloed van de ruiter op het zadel
 • Opbouw van het zadel, soorten bomen, soorten kussens en waarom
 • Zadelgebreken zoals gebroken bomen
 • Soorten vullingen en voorbeelden daarvan
 • Veiligheidscheck van eigen zadel
 • Zadelpassen (hoe kunt u zelf de pasvorm van uw zadel controleren)
 • Singels in alle maten en soorten en waarom
 • Pads, bontjes en dekjes in alle maten en soorten en waarom
 • Hoofdstel (pasvorm)
Tijdens de lezing kun je vragen stellen en ervaringen uitwisselen.
Daarna is er een stukje praktijk met verschillende zadels op een of meerdere paarden.

Heb jij interesse in deze lezing op woensdagavond 29 maart van 19.30 tot 22.00 uur in ons clubhuis op ons terrein. Geef je dan voor 25 maart op bij Sandra van Tiel, sandra@92a.nl. De kosten voor deze lezing bedragen € 7,50 per deelnemer inclusief drankjes.

SPRINGLESSEN


IVM RHINO WORDT DE LES VAN DONDERDAG 2 MAART VERZET NAAR DONDERDAG 9 MAART!!!!!
 
Vanaf donderdag 2 februari 2017 wordt er 1 keer in de maand springles gegeven door Ingrid van der Weiden, op de eerste donderdag van de maand. Op dit moment hebben wij twee groepen tussen 19.15 en 21.15 uur. Deze groepen zitten op dit moment vol. Als je ook mee wilt doen dan kun je op de reservelijst gezet worden en kun je invallen bij afmeldingen of bij voldoende aanmeldingen wordt er een derde groep gevormd. Wij vragen per les een bedrag van € 5 per deelnemer, de overige kosten betaalt de vereniging.

Om het niveau en de groepen goed op elkaar te kunnen afstemmen, zodat iedereen er iets aan heeft, is het wel van belang dat je minimaal een BB niveau springt of in ieder geval wedstrijd gericht bent.

Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op bij Sandra van Tiel, sandra@92a.nl en vermeld daarbij dan je naam en je niveau.

Omdat Ingrid ook regelmatig in het buitenland verblijft voor haar werk, zou het kunnen dat de les een keer verschoven moet gaan worden maar daar krijgen jullie dan tijdig bericht van uiteraard.

ACTIVITEITEN LEEGHWATER !!!!!!

 
Leeghwater heeft er weer zin in, we hebben weer een prachtige kalender vol activiteiten!!! Door het grote succes van de opening van vorig jaar hebben we weer hetzelfde weekend gepland met verschillende activiteiten.
 • vrijdag 24 maart : jaarvergadering in ons clubhuis
 • zaterdag 25 maart : klus- / schoonmaakochtend op de club (gewijzigd!!)
 • woensdag 29 maart : lezing zadelmaker / zadelpasser Suzanne Godijn  (toegevoegd!!)
 • vrijdag 7 april : einde middag/avond dressuurclinic Elly Olivier
 • zaterdag 8 april : in de ochtend dressuurclinic Cindy Koster-Feld (gewijzigd!!)
 • zaterdag 8 april : in de middag springclinic Rom Vermunt
 • zondag 9 april 2017 : zit en houding clinic van Carmen Schalk
 • zondag 28 mei : clubdag
 • zaterdag 10 juni : KNHS wedstrijd pony's op ons terrein
 • maandag 28 t/m 31 augustus : juniorenkamp in Kootwijkerbroek
 • zondag 3 september : clubactiviteit met BBQ
 • vrijdag 6 t/m 8 oktober : paardenkamp in Kootwijkerbroek
 • zondag in oktober : dressuurclinic nader in te vullen
 • zondag in november : springclinic nader in te vullen
 • zaterdag 25 november : speculaaspoppenactie
LET OP!!! GEEF JE OP OM ZEKER TE ZIJN VAN EEN PLEKJE!!!
VOL = VOL

JAARVERGADERING


VRIJDAG 24 MAART OM 20.00 UUR
 
Op vrijdag 24 maart hebben wij weer onze jaarvergadering in het clubhuis. Wij rekenen op jullie komst!!

KLUS- EN SCHOONMAAKOCHTEND


LET OP!!!!! WIJZIGING VAN DE DATUM
ZATERDAG 25 MAART OM 9.00 UUR
 
Wij hebben de datum moeten veranderen en misschien maar goed ook, WANT ik had nog maar drie aanmeldingen, dus wij hopen en rekenen erop dat de aanmeldingen nu storm gaan lopen!!!
 
Op zaterdag 25 maart hebben wij weer onze jaarlijkse klus- en schoonmaakochtend in en om het clubhuis. Wat gaan wij zoal doen? Clubhuis soppen, rammen lappen, bakrand soppen, terrein aanvegen, diverse timmerwerkzaamheden rondom de bak, straatwerk en diverse opruimklussen.

Wie o wie, van klein tot groot, komt ons daarbij helpen?? Vele handen maken licht werk en zijn we met een paar uurtjes klaar!! Geef je op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl.

DRESSUURCLINIC VAN
ELLY OLIVIER


VRIJDAGAVOND 7 APRIL
 

Wie is Elly Olivier? Elly runt sinds 1999 een instructie- en trainingsstal in Noord-Beemster genaamd de Passsage Hoeve. Zij is een gediplomeerd Orun-instructrice tot en met de 4e fase. Zij heeft meerdere paarden opgeleid en uitgebracht in het Z2 en één zelfs in de Intermediare 1. Lesgeven is haar grote passie en daarnaast traint ze graag paarden voor haarzelf en anderen.


Op vrijdag 7 april aan het einde van de middag starten we met de clinic van Elly Olivier, de exacte tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en horen jullie later. De clinic wordt gereden met twee dressuurruiters tegelijk waarvoor 45 minuten beschikbaar zijn, waarbij je de eerste en laatste 5 minuten wat in/uitloop hebt van het andere tweetal. De ruiters worden wel ingedeeld in niveau, zodat je samen 45 minuten op eigen niveau getraind kan worden. De kosten voor deze clinic bedragen € 22,50 voor leden en € 27,50 voor niet leden.

Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony en wedstrijdniveau. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

DRESSUURCLINIC VAN
CINDY KOSTER-FELD


ZATERDAGOCHTEND 8 APRIL
 

Wie is Cindy? Cindy is een Grand Prix amazone, Orun-instructrice en KNHS jurylid. Zij runt inmiddels al 15 jaar haar eigen kleinschalige dressuurstal DCF stables in Zuidermeer, waar zij 10 luxe stallen gevuld heeft staan met eigen paarden, pensionpaarden en trainingspaarden. Lesgeven is echt haar ding... Paardrijden moet leuk zijn, dat vindt zij vooral erg belangrijk als zij met een combinatie aan de slag gaat, iedereen helpen op zijn/haar eigen niveau en plezier staat dan ook hoog in het vaandel. Zelf is zij actief in de wedstrijdsport t/m Grand Prix met een aantal veelbelovende paarden van haar zelf en van eigenaren die hun paard bij haar in training hebben staan. Naast het lesgeven fokt zij op kleine schaal en bezoekt zij regelmatig bijscholingen of andere evenementen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de paarden sport. De laatste jaren geeft zij behoorlijk wat clinic's in Noord-Holland en daar geniet zij ontzettend van en daarom heeft zij er enorm veel zin in om bij ons een clinic te komen geven en iedereen te voorzien van tips die het paardrijden nog zoveel leuker en makkelijker kunnen maken.


Op zaterdagochtend 8 april starten we met de clinic van Cindy, de exacte tijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en horen jullie later. De clinic wordt gereden met twee dressuurruiters tegelijk waarvoor 45 minuten beschikbaar zijn, waarbij je de eerste en laatste 5 minuten wat in/uitloop hebt van het andere tweetal. De ruiters worden wel ingedeeld in niveau, zodat je samen 45 minuten op eigen niveau getraind kan worden. De kosten voor deze clinic bedragen € 22,50 voor leden en € 27,50 voor niet leden.

Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony en wedstrijdniveau. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

SPRINGCLINIC VAN
ROM VERMUNT


ZATERDAGMIDDAG 8 APRIL
 

Wie is Rom Vermunt? Rom runt samen met zijn vrouw Annalies en Chantal Megchelenbrink een uiterst professionele Pension- en Africhtingsstal, V&M Stables. Rom heeft sinds zijn opleiding in Warendorf (Duitsland) een schat aan kennis en ervaring opgedaan, die hij nu gebruikt om paarden zadelmak te maken, af te richten en/of te corrigeren. Maar zijn ervaring wordt ook gebruikt om jonge talentvolle pony en paardenruiters op te leiden en deel te maken van Jeugd en/of Young Riders teams. Als trainer voor de JSP en Regiotrainingen geeft hij clinic's en lessen in Dressuur, Springen en SGW door het hele land.   
             
Op zaterdagmiddag 8 april zal de clinic van Rom Vermunt van start gaan. De clinic wordt gereden met maximaal vier springruiters tegelijk waarvoor 60 minuten beschikbaar is. De ruiters worden wel ingedeeld in niveau, zodat je samen 60 minuten op eigen niveau getraind kan worden. De kosten voor deze clinic bedragen € 17,50 voor leden en € 22,50 voor niet leden.

Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony (stokmaat) en wedstrijdniveau. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

ZIT EN HOUDING CLINIC VAN
CARMEN SCHALK


ZONDAG 9 APRIL
 

Wie is Carmen Schalk? Carmen geeft al jaren met veel enthousiasme paardrijles aan kinderen en volwassenen. Vanuit haar lesgedachte is ze in 2009 als zelfstandig instructrice gestart met een nieuw project waar de volgende vraagstelling centraal stond "Op welke manier kan ik de ruiter de zogenaamde onafhankelijke zit het beste beste aanleren?" De simulator bleek hierop het antwoord. Met de simulator begeleidt zij de ruiter in het aannemen van de juiste zit en houding op het paard.

De basis van ontspannen paardrijden zonder het paard daarbij te belasten is de onafhankelijke zit. Wat moet je doen aan flapperende benen, opgetrokken knieën, een kromme rug of verkrampte handen? Het toverwoord is lichaamscontrole.
Met behulp van de simulator en spiegels begeleidt zij de ruiter in het zichzelf bewust worden van zijn/haar lichaamshouding. Daarnaast laat zij de ruiter voelen wat dan die balans op het paard betekent en hoe je je lichaamscontrole kan beheersen.

         
Op zondag 9 april houden wij een zit en houding clinic van Carmen Schalk op ons terrein. Je kunt je opgeven voor:

 • half uur les op de simulator (€ 25 voor leden en € 27,50 voor niet-leden)
 • half uur les op je eigen paard/pony (€ 25 voor leden en € 27,50 voor niet-leden)
 • combinatie van deze twee is ook mogelijk en eigenlijk ook aan te raden. Eerst op de simulator en dan de theorie in de praktijk brengen op je paard (€ 50 voor leden en € 55 voor niet-leden)


Wil je hier aan meedoen, geef je dan voor 27 maart op bij Sandra van Tiel: sandra@92a.nl of 06-51149940. Vermeld je naam, leeftijd, vereniging, paard of pony en welke onderdelen je wilt doen. Alleen bij een opgave voor 16 maart hebben leden voorrang op niet-leden!

Copyright © 2017 RV en PC Leeghwater, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp