Copy
Kan je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier.
Loslaten en het begin van iets nieuws
Herfst is de tijd van het loslaten. Kijk naar de blaadjes die in deze tijd van het jaar van de bomen dwarrelen. De boom laat ze los, zodat zij haar energie anders kan gebruiken. Door de oude blaadjes los te laten, maakt zij ruimte voor de nieuwe blaadjes die in het voorjaar weer zullen verschijnen. Dat je iets loslaat, wil niet zeggen dat het geen waarde meer heeft. Zeker niet. Denk aan de blaadjes die op de grond zijn gevallen: zij zorgen voor warmte, voeding en bescherming voor ander leven. 

Ik heb al lange tijd de wens om een nieuwsbrief te maken, maar ik had er de ruimte niet voor in mijn hoofd. Ik werd te veel in beslag genomen door mijn eigen onzekerheid. 'Heb ik wel wat zinvols te melden?', 'Zitten mensen wel te wachten op een nieuwsbrief van mij?', 'Zijn er niet al genoeg nieuwsbrieven en wat heb ik daar dan nog aan toe te voegen?'... Pffff, als ik het zo opschrijf, word ik er weer moedeloos van. Want al deze gedachten kosten energie. Heel veel energie. Energie die ik beter aan iets anders kan besteden. Bijvoorbeeld aan het daadwerkelijk creëren van deze nieuwsbrief. Dus was het tijd om mijn onzekerheid los te laten en ruimte te maken voor iets nieuws. En zie hier het resultaat!

Wat kan je van mijn nieuwsbrieven verwachten? Inspiratie over de tijd van het jaar, oefeningen om zelf te doen, informatie over de activiteiten van Life in Progress, mijmeringen en ander dingen die ik graag met jou wil delen. Omdat ik iemand ben die graag haar eigen ritme volgt en ik alleen wil delen als ik ook iets te delen heb, zal ook deze nieuwsbrief haar eigen ritme volgen en regelmatig onregelmatig verschijnen.

In ieder geval hoop ik dat deze nieuwsbrief je wat zal brengen, in welke vorm dan ook. 

Liset
Fluisteringen aan het water
Een oefening om zelf te doen
Zoals ik hierboven al schreef, is het nu de tijd van het jaar om los te laten. Dat kan je op verschillende manieren doen. Een bekende vorm is om iets van je af te schrijven, waarna je jouw schrijfsels laat transformeren in vuur.

Een andere manier, die voor mij meer bij deze tijd van het jaar past, is om dat wat je los zou willen laten, mee te geven aan het water. Neem hiervoor een potje met water. Ga naar een plek in de natuur waar jij je prettig voelt en waar je even rustig kan zijn, zonder gestoord te worden. Pak het potje met water en vertel aan het water wat jij graag los zou willen laten en waarom je dat zou willen. Sta ook stil bij wat het jou gebracht heeft, hoe moeilijk dat misschien wel is om te zien en te (h)erkennen. Probeer dankbaar te zijn voor wat het jou gebracht heeft. Fluister dit alles tegen het water. Laat het water jouw woorden opnemen.

Als je alles hebt gezegd, als het weer stil geworden is in jou, kan je loslaten en het water met een wens aan de aarde geven.
Blog
Af en toe (ook regelmatig onregelmatig) schrijf ik een blog over de natuur, over Life in Progress, over dingen die mij bezig houden.  Mijn laatste blog 'Over worstelingen, trouw zijn aan mijzelf en mijn liefde voor de natuur' is net als de andere blogs te vinden op life-in-progress.nl.  
 
Jaartraining 2019/2020
Ook dit jaar start ik weer met een jaartraining. Stel je eens voor: je een jaar lang verbinden met de seizoenen en de natuur. Een jaar waarin je welverdiende aandacht geeft aan jezelf. De thema's van de seizoenen zijn als een spiegel voor onze persoonlijke ontwikkeling en nemen ons mee langs onze eigen uitdagingen, valkuilen, kansen en talenten. Een jaar vol ontspanning, ontwikkeling, verdieping en verbinding.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op life-in-progress.nl. De training start half november en is te volgen in een groep, individueel of digitaal.
Regen

Regen
  zo veel vormen
  zo veel gezichten

Regen
  als zachte druppels op het gras
  als harde striemen op je huid
  als weerspiegeling van het moment

Regen 
  voeding voor de aarde

Regen
  spoeling voor de ziel

Regen
  wast
  schoont
  en reinigt

Regen
Leven

drup
     voor
         drup

~ld~
Tot slot
Wil je me laten weten wat je van de nieuwsbrief vindt? Heb je een vraag of wil je iets met me delen? Ik hoor heel graag van je! Je kunt me bereiken via info@life-in-progess.nl.

Voor nu wens ik je een prachtige herfsttijd! 
Liset
Website
Email
Facebook
Instagram
Wil je de nieuwsbrief doorsturen of delen? Graag!
Wil je een item uit deze nieuwsbrief gebruiken?  Vermeld mijn naam er dan bij.

Bedankt!

Life in Progress 
Liset Dettingmeijer, info@life-in-progress.nl
Nederland

Here you can update your preferences or unsubscribe from this list
Email Marketing Powered by Mailchimp