Copy
Kan je deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier.
Rust en stilte
We zijn aan het einde van het jaar begonnen. De dagen zijn kort en de nachten zijn lang. Buiten is het stil. De natuur is in rust. Het is de tijd om naar binnen te keren. Op adem te komen. Tijd om je innerlijke wereld aandacht te geven. Een tijd waarin even niets moet, maar waar je mag. Een tijd waarin je nog even niet hoeft te weten, maar waar je gewoon mag zijn...

Ik heb er voor gekozen om in december en januari mee te stromen met de stilte en rust van de natuur. Natuurlijk zijn er verplichtingen en natuurlijk kunnen zich altijd dingen voordoen die ik niet van te voren had bedacht, maar die wel mijn aandacht zullen vragen. Dat is het leven. Daaromheen probeer ik rust te creëren. Dat doe ik vooral door ruimte te maken. Vrije ruimte, zonder verplichtingen. Ruimte in mijn agenda, ruimte in mijn hoofd. Dus niet veel afspraken maken met anderen, maar veel tijd met mijzelf doorbrengen. Social media zet ik op een laag pitje en ook de volgende nieuwsbrief zal pas in februari verschijnen. Alles dat ik nog moest doen voor Life in Progress, heb ik inmiddels afgerond. Dus ook daarbij moet ik even niets. Ik mag. Als ik daar zin in heb. 

De tijd nemen en aandacht geven aan jouw innerlijke wereld is zo belangrijk, zo waardevol. In onze maatschappij komt daar gelukkig steeds weer meer aandacht voor. Steeds meer mensen komen tot het besef dat af en toe stilstaan geen achteruitgang is, maar juist een verrijking is voor je leven. 

Ik hoop dat deze nieuwsbrief een kleine bijdrage mag leveren aan de verrijking van jouw innerlijke wereld.
Een momentje van rust in drukke tijden
Een visualisatie 
Het is december en de natuur is in rust. En wij? Wij draven maar door. Moeten nog even dit, nog even dat. Er moet nog van alles afgerond worden voor het eind van het jaar en we moeten nog van alles voor de feestdagen... Om weer even terug bij jezelf te komen, weer even rust in jezelf te ervaren, heb ik deze visualisatie voor je ingesproken. Het enige dat jij hoeft te doen, is 10 minuutjes de tijd te nemen, je ogen te sluiten en je mee te laten nemen... 
Blog
Mijn laatste blog ’Storm voor de stilte’, gaat over de stevige herfstwind die er in mijn leven waaide.  En ook nu is de wind nog niet helemaal gaan liggen. Af en toe trekt de wind weer aan. Een hele fijne vriendin gaf mij het advies: 'laat het even rusten'. Een passend advies voor deze tijd van het jaar. Niet alles hoeft nu opgelost te worden. Niet alles hoeft nu duidelijk te zijn. Het is zoals het is en zo mag het er voor nu zijn.
Vooruit dromen
Twee oefeningen om zelf te doen

Het is de tijd van rust en stilte. Het is droomtijd. Niet de tijd van concrete plannen, maar de tijd om te zijn, je te laten inspireren en te dromen vanuit je onderbewustzijn. Met deze twee oefeningen kan je al een beetje vooruit dromen over wat er misschien komen gaat...

13 heilige nachten
Er wordt gezegd dat met midwinter (of met kerstavond, wat voor jou passend voelt) de 13 heilige nachten beginnen. De 13 heilige nachten worden ook wel de dagen buiten de tijd genoemd. Het is de meest donkere tijd van het jaar, waarna het licht weer terug zal keren. Een hele mooie periode om terug te kijken en vooruit te dromen. Houd deze nachten je dromen bij en kijk wat ze jou te vertellen hebben over het komend jaar. De droom van de eerste nacht staat symbool voor het hele jaar. De droom uit de tweede nacht voor januari, de droom uit de derde nacht voor februari, enzovoorts. Leg pen en papier naast je bed, zodat je in de ochtend gelijk je droom op kan schrijven. Schrijf vooral op welk gevoel deze droom je heeft gegeven en wat voor jou de essentie was van de droom. 

Kaartje leggen
Een andere manier voor een 'sneak preview' vanuit het onderbewustzijn, is het leggen van kaarten. Je hebt hier een set inzichtkaarten of tarotkaarten voor nodig. Neem de tijd voor deze oefening en zorg dat je gegrond bent voordat je de kaarten gaat trekken. Je kan deze oefening bijvoorbeeld doen na de visualisatie. Trek de kaarten gesloten, dus zonder dat je de afbeeldingen ziet. Trek voor iedere maand een kaart en leg de 12 kaarten in een cirkel. De kaart voor januari leg je op 1 uur, de kaart van februari op 2 uur en zo maak je de cirkel rond, met de kaart van de maand december op 12 uur. Daarna trek je nog een kaart: deze leg je in het midden en staat symbool voor het hele jaar. Als alle kaarten op hun plek liggen, kan je ze één voor één omdraaien. Pak niet het boekje erbij voor de betekenis, maar kijk wat de afbeelding jou te vertellen heeft en vertrouw op je eigen intuïtie.

Terugkijken in 2020
Het is leuk en waardevol om in 2020 aan het eind van iedere maand je droom en/of kaart van de betreffende maand erbij te pakken en te kijken hoe jouw vooruitzichten zich verhouden tot wat er werkelijk heeft plaats gevonden in die maand.
Life in Progress in 2020
Ook ik ben al een heel klein beetje aan het vooruit dromen: wat wil ik in 2020 gaan doen, waar wil ik mijn aandacht aan geven met Life in Progress? Ideeën komen en gaan.  Er is een schat aan zaadjes vol met mogelijkheden. Voor nu houd ik ze nog even bij me en koester ik ze. Ik laat me inspireren en droom van alles dat kan gaan ontstaan...

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwe ontwikkelingen, neem dan af en toe een kijkje op life-in-progress.nl. In het nieuwe jaar zal ik mijn nieuwe ideeën en activiteiten met jullie delen. 
Stilte

droom
luister
voel

stilte

zie
proef
ervaar

stilte

de kracht van
niets
rust
nu
zoals het is

stilte

bevroren
in dit moment
om te ervaren
te beseffen
te doorleven

stilte

om straks weer verder te kunnen gaan

maar voor nu

stilte

~ld~
Tot slot
Voor nu wens ik je een mooie periode toe, in verbinding met je omgeving, maar vooral ook met jezelf en jouw innerlijke wereld.

En al is het de tijd om naar binnen te keren, vergeet niet af en toe ook naar buiten te gaan om de stilte in de natuur te ervaren. 

Tot in het nieuwe jaar!

Liset
Website
Email
Facebook
Instagram
Wil je de nieuwsbrief doorsturen of delen? Graag!
Wil je een item uit deze nieuwsbrief gebruiken?  Vermeld mijn naam er dan bij.

Bedankt!

Life in Progress 
Liset Dettingmeijer, info@life-in-progress.nl
Nederland

Here you can update your preferences or unsubscribe from this list
Email Marketing Powered by Mailchimp