Copy
Webbaserad treasury-plattform där användarvänlighet, flexibilitet och marknadsinformation är i fokus

Nyheter i verktyget

 
Ni har väl inte missat att det nu finns det möjligheter att registrera både kreditfaciliteter och certifikat i Nordkap. Har din organisation inte kommit igång med dessa funktioner eller saknar licens för processerna så hör då av er till support@nordkap.se så hjälper vi er att komma igång.

Vi har också  börjat släppa vissa sidor och funktioner i ett nytt och fräscht gränssnitt som några av våra kunder nu är betatestare av. Inom kort kommer alla registrerade användare att se det nya gränssnittet när de loggar in.

Mindre justeringar och tillägg i Nordkaps funktionalitet sker löpande och bland dessa bör nämnas att vi nu har fler alternativ för ränteberäkningsmetoder. Vill du veta mer om hur de olika ränteberäkningsmetoderna fungerar kan du läsa det här

Nordkap får ny styrelseordförande


Erik Wikström har gått in som ny styrelseordförande i Nordkap  AB och efterträder Pedro Hansson, VD Devcode, som fortsatt kommer ingå i Nordkaps styrelse. Erik har verkat som företagsledare och entreprenör i över 20 år och har varit med att starta och bygga upp företag som Icon Medialab (LBi), Speed Ventures, China Venture Labs och senast i raden Magine TV och Fitness Collection. Erik har bott och arbetat i New York, London, Bryssel, Madrid och Beijing, med nuvarande bas i Stockholm. Erik säger följande om det nya ordförandeskapet:  "Jag tror Nordkap har en stor potential för expansion både i Sverige och på andra marknader tack vare sin smarta moln-lösning, unika treasury-plattform och riktigt duktiga team. Det känns väldigt kul att bli en del av bolaget och hjälpa till med att bygga framtiden".

Läs mer om Erik Wikström på LinkedIn.

"Vi ser Erik som en en bra match för Nordkap då vi nu expanderar snabbt både som företag men också tar oss an fler marknader och ytterligare kundsegment."
Rikard Hjelm, VD Nordkap AB
 

För mer information kontakta:
Rikard Hjelm, VD Nordkap AB
+46 (0)733556111
rikard.hjelm@nordkap.se

Karriär på Nordkap

 
Nordkap växer ständigt och vi söker nu bland annat två systemutvecklare till vårt utvecklingsteam samt en person som kan stärka upp vår test- och support-funktion. Är du eller någon du känner intresserad av att veta mer kan ni se aktuella rekryteringar på vår hemsida

 "Finans och strategidagen"

 
Den 21 november deltog Nordkap som partner på  "Finans och strategidagen" annordnad av Dagens Industri. Nytt för året var spåret för Fastighet, där Nordkaps VD Rikard Hjelm tillsammans med Joakim Nirup från JLL pratade om trender utifrån den benchmarkdata man kommer att kunna ta del av genom att vara användare av Nordkap. Under dagen diskuterades också förväntningar på den ekonomiska utvecklingen nästa år, vart de största riskerna finns och de största trenderna och utmaningarna framåt med talare som finansministern Magdalena Andersson (läs mer här), Sven-Olof Johansson, VD Fastpartner och Biljana Pehrsson, VD Kungsleden. För att se alla talare och anmäla intresse för kommande års arrangemang klicka här.

 

Frukostseminarium på Nordkap

 
Nordkap fortsätter anordna frukostseminarium i Nordkaps lokaler i Centralstationen i Stockholm. Även denna gång anordnades det tillsammans med EY och Accountor. Tillskott vid det senaste frukostseminariumet var också JLL som bland annat informerade deltagarna om hur kreditmarknaden ser ur.

Är du intresserad av att delta på kommande frukostseminarium kan ni meddela ert intresse här eller hålla koll på vår hemsida eller LinkedIn sida för uppdateringar. 

 

Sagt om Nordkap...


”Finansiella tjänster och systemlösningar blir allt mer beroende av varandra och med en välfungerande helhetslösning skapar JLL och Nordkap tillsammans ännu större kundnytta”
Linus Ericsson, Head of Debt & Financial Advisory

 

Boktips att förgylla julen med

 

Fartblinda av Carolina Neurath

Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten. Carolina Neurath är verksam som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon har mottagit bland annat Stora Journalistpriset och Guldspaden och har uppmärksammats internationellt för sin granskande journalistik. Hon är författare till de två omtalade reportageböckerna De svenska riskkapitalisterna (medförfattare Jan Almgren) och Den stora bankhärvanFartblinda är Carolina Neuraths första roman.

 

Simma som hajar av Joris Luyendijk
 
Den holländske journalisten och författaren Joris Luyendijk fick för några år sedan i uppdrag av brittiska tidningen Guardian att starta upp en finansblogg. Utan att veta vad bloggen skulle innehålla, och utan något vidare nätverk i finansbranschen, tog han sitt pick och pack och flyttade till London. Vad som följde blev två intensiva år där han intervjuade över 200 personer verksamma i stadens legendariska finanskvarter "City". Denna djupdykning i finansbranschens strukturer, beteenden och psykologi blev grunden till denna bok, där Luyendijk försöker gå till botten med varför finanskrisen uppstod och hur vi kan förhindra att den upprepas.
 
Spekulanten av Bengt Ericson

Spekulanten är den fantastiska berättelsen om en ung man från Eslöv som på rekordtid byggde upp en enorm förmögenhet, förlorade alla pengar och sedan kom tillbaka som miljardär igen. Allt medan Sverige förändrades i grunden. Boken är avslöjande och bitvis lika spännande som en thriller, men kan också läsas som ett stycke underhållande nutidshistoria – en initierad krönika över en period då vi gick från folkhems-socialism till fondkapitalism och inget blev som förr.

Svenska miljardärer  - Birgitta Forsberg

Möt tio svenskar som alla byggt en egen förmögenhet om minst en miljard kronor i flera fall betydligt mer. Men färden dit har sällan varit rak. Motgångar och maktstrider har ofta varit legio. Vissa har spelat högt genom att låna stora summor och ta svindlande risker. Några har tidvis balanserat på ruinens brant. Deras liv är därför inte bara en berättelse om framgång utan också om prövningar och misslyckanden och - inte minst - om vad som kan åstadkommas genom hårt arbete, envishet och lite tur.

God Jul och ett gott nytt år från oss alla på Nordkap!

 
Vi vill slutligen tacka för ett fantastiskt 2016 och önska er alla en lugn och skön jul- och nyårshelg! Vi ser med spänning fram emot vad 2017 kan ge, och ser fram emot ett gott samarbete med er alla!

Nordkap kommer i år att skänka en julgåva till Cancerfonden för att stötta dem i sitt arbete. Vill ni också ge ett bidrag till Cancerfondens verksamhet kan ni göra det här.

Nordkap är en webbaserad treasury-platform. Nordkap kräver ingen installation hos kunden och i kombination med det användarvänliga gränssnittet skapar detta ett kostnadseffektivt finansverktyg som levererar den funktionalitet kunden behöver. Inom en snar framtid kommer Nordkaps kunder kunna jämföra sina finansieringsvillkor och nyckeltal mot andra likvärdiga organisationer.  Nordkap har på kort tid etablerat sig i Sverige och Norge. Nordkaps ambition är att utveckla verktyget ytterligare tillsammans med våra kunder och växa i hela Norden samt Europa.

You can unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordkap AB · Vasagatan 40 · Stockholm 11120 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp