Copy
Bekijk deze email in je browser
 
Reos
jaaroverzicht 2018

Regionaal worden landelijke speerpunten als Zorg op de juiste plek, Samen beslissen, Preventie en Wijkgericht werken door zorgprofessionals, beleidsmakers en Reos adviseurs uitgewerkt. Met enthousiasme en een blik vooruit zonder concessies te doen aan de zorgvuldigheid. In onderstaande best practices laten wij u zien wat is bereikt in de regio. Een integrale aanpak van zorg en ondersteuning staat centraal. 

Hekon Pasman, directeur-bestuurder a.i. Reos

Lees het jaaroverzicht

Stevenshof Vitaal: naar een gezonde, vitale en sociale wijk

Hoe maken we de Leidse wijk Stevenshof gezonder? Deze vraag staat centraal in gezondheidsprogramma Stevenshof Vitaal, opgezet door diverse partijen in zorg en welzijn, de gemeente Leiden en bewoners. Reos-adviseur Hanneke Zandbergen is programmamanager. Zij en Karin Fahner van de gemeente Leiden vertellen erover.
Lees verder

Regionaal juiste (hart-) zorg op de juiste plek


Landelijk en regionaal neemt het aantal hartpatiënten rap toe. In Zuid-Holland Noord werken huisartsen en cardiologen samen om de zorg voor mensen met hartaandoeningen te verbeteren én deze zorg ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden. Kaderhuisarts hart- en vaatziekten Huug van Duijn en Reos adviseur Sabine Mira Ferrer werken mee aan dit project. 
Lees verder

Voorkomenvalpartijen bij ouderen met Preventiecoalitie in Amstelland


De gemeente Amstelveen en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid zetten zich als preventiecoalitie in om valpartijen bij ouderen te voorkomen. Reos adviseur Monica van Papendrecht ziet als regisseur toe op de uitvoering van de eerste pilot. 
Lees verder

Positieve Gezondheid: Katalysator voor verandering in de zorg

Karolien van den Brekel van Institute for Positive Health: 
"De meerwaarde van Reos, met wie wij regelmatig samenwerken, is hun
grote netwerk en organisatiekracht" 
In 2018 verzorgde Reos een training voor 75 zorgverleners over Positieve Gezondheid. Daarmee is een start gemaakt om dit concept in praktijk te brengen, vertelt Marieke van Schie, projectadviseur bij Reos. Huisarts Ruud Gebel was één van de deelnemers. 
Lees verder


Betrekken patiënten bij betere ouderenzorg
 

Hoe kunnen we onze ouderenzorg optimaliseren? En hoe kunnen we onze bewoners daarbij betrekken? Prangende vragen van het Alphens Keten Overleg, een samenwerkingsverband van gemeente en organisaties in zorg en welzijn. Reos adviseur Conny Moons en teamleider samenleving Inge Marie van Klaveren gingen met het AKO op zoek naar antwoorden.

Lees verder


Medisch Centrum Randwijck maakt plannen voor wijkgericht samenwerken


De nieuwe financiering van samenwerking in de eerstelijnszorg geeft een nieuwe impuls aan samenwerken in de wijk tussen eerste lijn, sociaal domein, welzijn en andere partners. Huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en apothekers van Medisch Centrum Randwijck uit Amstelveen wilden het thema ‘wijkgericht werken’ in hun jaarplan centraal zetten en vroegen Reos adviseur John Hoenen als sparring partner en dagvoorzitter van hun jaarlijkse beleidsdag. 

Lees verder
Share
Tweet
Forward
Reos
Legewerfsteeg 10 | 2312 GW Leiden
071 - 566 18 18 | info@reos.nl
reos.nl

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief .
 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Reos · Legewerfsteeg · Leiden, Zuid-Holland 2726SJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp