Copy
Nieuwsbrief Februari 2016
View this email in your browser
Hallo allemaal,
 
Het is weer leuk jullie wat nieuws te mogen brengen! The Banyan Tree maakt me heel gelukkig! Ik zie veel stralende gezichten en dat doet deugd! 
 
Zoals beloofd staat in deze nieuwsbrief Hope centraal. 
Philippe Vandevorst is de grote bezieler van het project Hope.

Een verslagje van mijn ervaringen met de Hope-methodiek: 
In een meditatie kwamen er beelden in me op:
Een klein, schattig hertje verliest moeder hert uit het oog.
Het hertje blijft verdwaald achter in het donkere bos en hoe meer de angst toeslaat hoe donkerder het bos aanvoelt.
De ontreddering is nabij en op het moment dat het kleine hertje van uitputting opgeeft, stopt met denken en berust in het feit dat het zo is, voelt het een vlammetje in zijn hartje branden.
Het doet hem zoveel deugd! Het doet hem denken aan ‘thuis’, heerlijk bij mama. Dat gevoel, die warme gloed is onbetaalbaar.
Het hertje springt recht en voelt een boost aan vertrouwen.
Het rent door het bos, zijn intuïtie volgend en wetend : “Ik ruik thuis en ik ga er recht naar toe!”
Er vindt een magisch weerzien plaats tussen het hertje en zijn moeder – een samensmelting, een intense ervaring. Hun harten zijn zo vervuld van liefde dat het licht alle kanten uitstraalt. Er is eenheid en diepe ontspanning.
Een zucht.
Dit is thuis!
 
Zo ervaar ik sessies via de Hope-methodiek:
Moeder Hert als metafoor voor je diepste zelf, je centrum, je bron en het kleine hertje als metafoor voor de zovele deeltjes in jezelf zoals de beschermer, de perfectionist, de controleur, de pleaser … die al eens met je op hol slaan of je in een krampachtige beweging zetten (b.v. verstijfd van angst) waardoor je niet meer zo goed weet hoe het is om ontspannen te zijn en soms pijn van afscheiding ervaart. In wezen zijn deze ‘ik-jes’ niet afgescheiden van je centrum. En is het vooral een levenskunst om ze te mogen laten zijn en te leren vertrouwen op wat is. Mijn beleving is dat je op deze manier meer kan zakken in je natuurlijke staat van zijn.
Dankzij de oefening kan de samensmelting en de eenheid opnieuw beleefd worden en is er permanente genezing mogelijk.
 
Mijn ervaring is dat het minder verkrampt leven en het minder vast willen houden, zorgt voor een goede doorstroming. Ik voel me daardoor heler, creatiever en meer verbonden als voorheen.
En op sommige momenten ook even niet.. Dat erkennen geeft alweer ruimte en openheid tot diepere heling…
 
Wat ik ook zo mooi vind aan het faciliteren van de Hope-methodiek is dat je de ontreddering niet nabij hoeft te zijn, vooraleer dit te beleven.
Via Hope kan je samen het proces bewandelen en onderweg heel liefdevol erkennen wat zich aandient, want geen enkele pijn is ons vreemd. Daardoor kan de erkenning ook zo authentiek zijn en bij elkaar ingevoeld worden.
 
Wat er tijdens (en vooral ook na) de sessies gebeurt, is mooier als hetgeen ik ooit had kunnen bedenken. Tegelijkertijd bieden deze sessies ook handvaten aan om met nieuwe uitdagingen op je pad om te gaan.
 
Wil je Hope ook beleven? Je mag me bellen of mailen voor een afspraak.
Wil je Hope graag in groep ervaren?  Maandelijks zijn er bijeenkomsten (Sit In’s) via de organisatie Timotheus (waarbij ik ook mijn opleiding heb genoten) in het zaaltje van Siloam te Zonhoven.  Meer info : www.projecthope.be
Eerstvolgende samenkomsten: 26 Februari 20 u., 25 Maart 20u.
 
Begin maart hebben we met de ondernemers van Starterslabo een hele week interessante workshops in 'The Box' te Genk. Meer info kan je terug vinden op mijn website en op facebook.

Voor de snelle beslissers onder ons: er zijn nog enkele plaatsen voor de Rust en Stilte tweedaagse volgende week (12 en 13 Februari). Onze volgende tweedaagse is 13 en 14 Mei!

Veel groetjes en een hele leuke tijd!
Christine
Ik bied een fijne mix aan van individuele sessies en activiteiten in groep om samen bewuster contact te ervaren met wie we in essentie zijn!  
Meer informatie vind je terug op de website: http://www.thebanyantree.be
of via Facebook : http://www.facebook.com/thebanyantree.be


Lieve groetjes!
Christine
Our mailing address is:
The Banyan Tree
Wenbergstraat 1
Genk 3600
Belgium
 
Add us to your address book
 
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list