Copy
In deze nieuwsbrief:
Bekijk deze mail in je browser
Beste Melanie,

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur. Heb jij eigenlijk eerst een vakantie nodig voor je rustig op vakantie kunt gaan? De voorbereiding is voor veel mensen al een grote stressfactor. Om alles goed af te ronden, zowel op je werk als thuis, heb je tijdelijk juist een extra belasting, terwijl je juist zo hard aan vakantie toe bent! Je kan je daardoor zelfs afvragen of op vakantie gaan eigenlijk wel de moeite waard is….

Als je op tijd begint, dan kun je die extra belasting beter spreiden, waardoor je met minder stress en een meer ontspannen gevoel aan je vakantie begint.

Daar wil ik je in deze nieuwsbrief bij helpen. Het lijkt misschien wat vroeg, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Juist op vakantie wil je zo min mogelijk werk en zo veel mogelijk vakantie hebben, toch?

Dus Melanie, ga je mee aan de slag?
Maak een duidelijk onderscheid tussen taken die je nog voor je vakantie wil doen en welke ook erna kunnen. Doe hiervoor de eenvoudige opdracht van deze week, die je kunt vinden op de website.

Je geniet het meest van je vakantie als je de week ervoor je niet helemaal over de kop hoeft te werken. Als je de taken die je nog wil doen plant, houdt hier dan rekening mee. Kijk of je die laatste week voor de vakantie lucht kunt plannen in je agenda. Bijvoorbeeld door je voor te nemen om de week voor je vertrek op tijd naar bed te gaan en een keer een middag vrij te plannen. Probeer ook of het lukt om niet door te werken tot een dag voor de vertrekdag, maar eerst een dag of 2 vrij van je werk te hebben voor je daadwerkelijk op vakantie gaat.
Kennis van hardnekkige vakantiemythes kan een hoop teleurstelling op vakantie voorkomen. Lees ze op de website.

Heb jij er nog meer? Sommige gezinnen hebben zo hun eigen mythes die erg hardnekkig kunnen zijn. Eigenlijk alle dingen die “zo zouden moeten zijn”, maar in de praktijk niet zo gaan, zijn mythen. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger als je ze als mythen ziet die meestal niet uitkomen (hoe graag je dat ook zou willen). Sommige dingen heb je niet in de hand. Als je vakantie in het water valt, kun je in plaats van vol blijven houden dat het zonnig hoort te zijn, ook lekker plassen gaan stampen!
Afspraken met je reisgenoten scheppen duidelijkheid over de verwachtingen van jullie vakantie

Het vooraf bespreken van afspraken en verwachtingen kan een hoop frustratie en stress schelen. Een aantal zaken die ik zeker zou bespreken met elkaar zijn:
  • Wat zijn de wensen en verwachtingen van de vakantie?
  • Zijn er activiteiten of bezienswaardigheden die iemand persé wil zien of doen?
  • Wordt er tussendoor gewerkt of email bekeken?
  • Gaan jullie zelf koken of uit eten?
  • Neem je boodschappen mee of koop je deze zo nodig op de plek van bestemming?
  • Hoe laat gaan jullie op de vertrekdag weg?
  • Wat moet er op de vertrekdag nog gebeuren en wie is daar verantwoordelijk voor?
Een minimale inpaklijst voorkomt onnodige bagage

Een van de charmes op vakantie is, vind ik dan, dat je erachter kunt komen dat je eigenlijk met veel minder spullen toe kan dan je thuis tot je beschikking hebt. Ik zou je daarom willen uitnodigen om een lijstje te maken van de spullen waarvan jij denkt dat je écht niet zonder kunt op vakantie.

Heb je echt 3 dikke truien nodig, als je een week naar de zon gaat? Op hoeveel paar schoenen loop je daadwerkelijk in je vakantie? Door vooraf een lijst te maken wat je écht nodig hebt, kom je minder in de verleiding om al die “voor de zekerheid” spullen ook in je tassen en koffers te willen stoppen en mee heen- en terug te slepen! Bovendien geeft zo'n minimale paklijst houvast als je toch wat overwerkt dreigt te raken en je kan het inpakken makkelijker delegeren!

Als je met minder bagage reist, is het minder werk om in te pakken en weer uit te pakken. In sommige gevallen scheelt het zelfs lang wachten op de bagageband. Hoe fijn zou het zijn als alles in je handbagage zou passen?
Tot 1 augustus, dan komt de volgende nieuwsbrief uit!

Heb je in de tussentijd (meer) tips nodig, lees deze dan facebook, de website of stuur me een mailtje met je vraag.

Heel veel succes en alvast een hele fijne vakantie!
Facebook
Website
Copyright © 2016 Eenvoud Organizing,


Wil je deze mails niet langer ontvangen?
Je voorkeur veranderen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Wil je eerder verstuurde nieuwsbrieven zien?
Archief Eenvoud Organizing

Email Marketing Powered by MailChimp