Copy
Nieuwsbrief Expertisecentrum Orion - december 2015
View this email in your browser

Van school tot school

Een ding is zeker; iedereen in het onderwijs is druk met passend onderwijs. Vaak gaat het goed en soms kost het wat meer tijd en inspanning. Ook stichting Orion wil graag zijn steentje bijdrage aan een passend netwerk vanuit het speciaal onderwijs en doet dat sinds januari 2015 middels het expertisecentrum. We willen onze expertise delen met andere scholen en partners van school tot school. Voor ons zit de sleutel tot succes juist in die samenwerking. Want waarom moeilijk doen als het samen kan?

In deze eerste nieuwsbrief wat ontwikkelingen op een rij. Veel leesplezier en ik hoor graag wat je van onze nieuwsbrief vindt! 

 

Lieke Rigter
Ambassadrice passend onderwijs Orion 

Expertisecentrum breidt uit!

Met trots laten we weten dat per 1 november Karla Uitewaal en Marisa Post zijn gestart bij het expertisecentrum Orion. Eerder waren zij al werkzaam als Begeleider Passend Onderwijs voor stichting Orion en zij zullen zich nu, als adviseur passend onderwijs (APO), blijven richten op het V(S)O. Verder zullen zij ook een actieve bijdrage leveren aan het expertisecentrum en aan ons aanbod in het PO. Op de site stellen zij zich graag aan u voor: 
http://expertisecentrumorion.nl/expertisecentrum-orion-breidt-uit/
Huisonderwijs

In juni 2015 introduceerden wij de pilot ‘Huisonderwijs”. Op dit moment kunnen we melden dat we een paar stappen verder zijn! We zitten nog steeds in een opstartende en onderzoekende fase, maar scholen hebben nu de mogelijkheid een leerling voor huisonderwijs aan te melden bij het expertisecentrum en de adviseurs passend onderwijs van Orion. Dit betreft leerlingen dielangdurig thuis zitten door ziekte en/of internaliserende problematiek. Het zijn dus niet de leerlingen die voor een kortere tijd aangewezen zijn op extra ondersteuning thuis.

Wilt u meer weten over de inhoud en de mogelijkheden omtrent huisonderwijs, neem gerust contact op met onze adviseurs passend onderwijs via de website: 
http://expertisecentrumorion.nl/huisonderwijs/

Coaching op de werkvloer

We hebben sinds begin van het schooljaar een intensieve samenwerking met SBO Van Houtenschool (stichting Sirius) in Amsterdam Zuid-Oost, waarbij Tamara Drost vanuit de Mr de Jonghschool een dag per week de leerkrachten ondersteunt door coaching op de werkvloer. 

De school was op zoek naar een manier om de basisondersteuning te versterken, gericht op het omgaan met kinderen met gedragsproblemen. Tamara draait mee in de klassen, coacht actief en focust zich op preventie. Het is nog in volle gang, maar de resultaten zijn al zichtbaar in de school!

 

Wist u dat?

 
Wij  inspirerende studiedagen verzorgen over bijvoorbeeld het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag of leerlingen die functioneren op een moeilijk lerend niveau? 

Wist u dat?

 
Wij intensief samenwerken met verschillende partners? De expertisegroep vanuit het SWV en de federatie openbaar onderwijs Amsterdam zijn hier voorbeelden van! 
 

Wist u dat?

 
Ons uitgebreid aanbod beschreven staat op onze website.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje
op de site!

Of neem
contact op.

Een heel speciaal 2016 gewenst!

Het expertisecentrum kan terugkijken op een inspirerend 2015! Het heeft nu al geleid tot waardevolle contacten en samenwerkingen. We hebben iets kunnen bijdragen aan de scholen om ons heen en haar leerlingen. 

We blijven ons ook in het nieuw jaar inzetten voor passend onderwijs. 
Wij wensen iedereen voor nu een kansrijk nieuwjaar en graag tot ziens in 2016!
Twitter
Website
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven  of via eerder(e) contact(en). uiteraard hopen wij dat u met veel interesse de nieuwsbrief heeft gelezen. Mocht u echter  onze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen?
Schrijf u dan uit via de link onderaan de nieuwsbrief. 
Copyright © 2015 Stichting Orion, All rights reserved.
Wij hebben uw emailadres via eerder(e) contact(en) of omdat u zich heeft ingeschreven voor onze nieuwsbrief. 

Contact
Expertisecentrum Orion
Terpstraat 36
1069 TV Amsterdam

06 57 97 80 74
expertisecentrum@orion.nl
www.expertisecentrumorion.nl  

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list