Copy

Nieuwsflits april 2017

Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.

Lean & Green nieuwsflits april 2017

Een nieuwe lente, een nieuwe look: de Lean & Green website en nieuwsbrief zijn vernieuwd om onze koplopers nog meer van dienst te kunnen zijn. Eens per maand blijft u de digitale Lean & Green update van ons ontvangen. In deze nieuwsflits heten we Arthur van Dijk van harte welkom als Lean & Green Ambassadeur. Ook blikken we terug op het congres van de Topsector Logistiek met een aantal Lean & Green successen, en vooruit naar de Lean & Green netwerkbijeenkomst op 18 mei in Delft. U bent van harte welkom!

TRENDING TOPICS

Lean & Green netwerkevent: Op weg naar zero emissive!

Lean & Green koplopers en kandidaten zijn op 18 mei van harte welkom in Delft voor het Lean & Green netwerk event ‘Op weg naar zero emissie’. De rode draad van dit event is het realiseren van concrete CO₂-reductiedoelstellingen in het Lean & Green programma.

Connekt benoemt Arthur van Dijk tot Lean & Green Ambassadeur

Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) is door Connekt benoemd tot Lean & Green Ambassadeur. Samen met 13 andere Ambassadeurs ondersteunt hij het doel van Lean & Green door meer aandacht te vestigen op de urgentie van en de kansen voor duurzame logistiek en mobiliteit.


Lean & Green Analytics


Tijdens het Topsector Logistiek jaarcongres op 16 maart 2017 in Aalsmeer presenteerde Connekt een nieuwe manier van analyseren van CO2 aan de hand van slim gebruik van primaire data: Lean & Green Analytics. In de testfase hebben meer dan 40 vervoerders aangetoond dat Lean & Green Analytics grote voordelen oplevert. Districon publiceerde een informatief verslag van de sessie.

Lean & Green onderscheidingen voor Refresco en Gitrans

Tijdens het jaarcongres van de Topsector Logistiek op 16 maart 2017 reikte Connekt de Lean & Green Logistics Award uit aan Gitrans Sneltransport voor een gevalideerd plan van aanpak voor het bereiken van de eerste Lean & Greendoelstelling: minimaal 20% CO2-reductie in vijf jaar tijd. Refresco Benelux bv ontving de Lean & Green Logistics Star voor het bereiken van die doelstelling.

Lean & Green Off-Road op weg naar landelijk dekkend netwerk

Lean & Green Off-Road, het landelijke actieprogramma van de Topsector Logistiek dat wordt uitgevoerd door Connekt, is op weg naar een landelijk dekkend netwerk van verladers en vervoerders die door regionale samenwerking in de regio op internationale routes 80% van hun vervoer van de weg gaan halen.

Lean & Green Tsjechië van start


Tomáš Martoch, directeur van de ECR GS1 Community in Tsjechië en Slowakije, kwam op 23 maart naar Connekt in Delft voor een tweedaagse workshop over Lean & Green én de feestelijke officiële start van Lean & Green Czech & Slovakia.

Twee Lean & Green Stars in Duitsland, vier Lean & Green Awards

Een feestelijk diner tijdens de handelsconferentie LOG2017 was het decor van een geslaagde Lean & Green awarduitreiking in Duitsland op 28 maart 2017. GS1 Germany reikte 2 Lean & Green Stars uit en vier Lean & Green Awards – met medewerking van Lean & Green Ambassadeur Christophe Campe, ‎VP CHEP EUROPE Strategic Business Unit. Eerder op de dag, tijdens de conferentie zelf, gaf Aldi Süd een enthousiaste presentatie over de voordelen van Lean & Green. Het bedrijf won in september 2016 de Lean & Green Star.

Lees verder

AANKOMENDE EVENTS APRIL & MEI

07
APR

Groene Bestelauto Battle

In samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Natuur & Milieu en een aantal voertuigfabrikanten organiseert Connekt/Green Deal ZES een Groene Bestelauto Battle: vijf teams van deskundigen (o.a. overheid, markt, wetenschappers) formuleren concrete maatregelen om de bestelautomarkt te verduurzamen. Doel van de Battle is (draagvlak voor) meer beleid voor duurzame distributie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veronique Meines van Connekt
12
MEI

Brexit-seminar voor logistieke sector door Connekt en Topsector Logistiek

De gevolgen van de Brexit zullen voelbaar zijn in logistiek Nederland. Er lopen veel handelsstromen van en naar Engeland, en door Engeland naar Ierland, dat wel bij de EU blijft. Daarom adresseren Connekt en de Topsector Logistiek op 12 mei de volgende vragen:

Lees verder en meld aan
18
MEI

Lean & Green Uitreiking

Op 18 mei 2017 vindt voorafgaand aan het Lean & Green netwerkevent de Lean & Green Award- en Star uitreiking plaats voor zowel Lean & Green Logistics als Lean & Green Personal Mobility.

18
MEI

Lean & Green netwerkevent: Op weg naar zero emissie!

De rode draad van dit event is het realiseren van concrete CO₂-reductiedoelstellingen in het Lean & Green programma. Er zijn inhoudelijke sessies voor zowel koplopers in Lean & Green Personal Mobility als Lean & Green Personal Logistics, op alle niveaus: Award, Ster, 2e en 3e Lean & Green Star.

Lees verder en meld aan