Copy
Beste <<First Name>>,
Het einde van het jaar nadert, maar bij Connekt hebben we nog een aantal mooie bijeenkomsten op de agenda, zoals de CCAM-kennissessie en de bijeenkomst over Cybersecurity. Ondertussen gaan wij ook hard door met de plannen voor 2023, want ook volgend jaar willen we onze leden waarde bieden door te 'Verbinden & Delen', 'Verkennen' en 'Ontwikkelen'.

Als we terugkijken op het afgelopen jaar, dan hebben we hard gewerkt om het verbinden/delen na Corona weer op te starten. Dit kwam tot uiting door zoveel mogelijk evenementen te organiseren, waarbij leden elkaar weer fysiek konden ontmoeten. Denk daarbij aan het ledendiner, de logistieke lunch, de Dutch Dinners in het buitenland en diverse grote en kleinere inhoudelijke bijeenkomsten. Uiteraard blijven we dit in 2023 doen, maar zal de nadruk meer liggen op de toegevoegde leden-waardes “Verkennen” en “Ontwikkelen”. Hierbij gaan we kansen verkennen om gezamenlijk met het netwerk projecten te initiëren. Hierbij richten we ons uiteraard op projecten met een maatschappelijke waarde op het gebied van duurzame mobiliteit en logistiek.  

De strategie van Connekt voor de komende jaren is momenteel in ontwikkeling en hier komen wij volgend jaar inhoudelijk op terug. Input voor de strategie zijn onder andere de vele gesprekken die ik afgelopen half jaar met leden heb gevoerd. Het draait tenslotte om het netwerk en de waarde die we kunnen leveren met en voor elkaar. Mocht jij ook input willen leveren of geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het netwerk, neem dan contact met mij of één van mijn collega’s op. 

Voor nu wens ik iedereen een mooie laatste maand van dit jaar en alvast hele fijne feestdagen toe. De volgende nieuwsbrief verschijnt in januari, omdat Connekt tussen kerst en Oud en Nieuw gesloten is.

Namens Connekt, Marc Verhage, programmamanager Smart Mobility

STUDIEREIS BARCELONA: KENNIS, INZICHTEN, NETWERKEN EN CONNECTIES

Van 15 t/m 17 november hebben we samen met leden en de Raad van Toezicht de verbinding gezocht met andere partijen rondom stedelijke uitdagingen, zoals ruimtelijke ordening, elektrische voertuigen, laadinfra, fiets en micromobiliteit. Een studiereis van Connekt gaat natuurlijk over het opdoen en delen van kennis en inzichten. De bezoeken aan de Universitat Autònoma de Barcelona, Wallbox, Lynk&Co, Superblocks en het fietsen door de stad, hebben een duidelijk beeld gegeven van de uitdagingen en oplossingen in de stad Barcelona.

Wat we tijdens een studiereis ook belangrijk vinden, is het bieden van de gelegenheid voor het maken van nieuwe (internationale) connecties, het bestendigen van oude contacten en het informeel aan tafel zitten met andere leden. Daarom hebben we ook deze keer tijd ingeruimd voor lunches en diners, zoals het traditionele Dutch Dinner, het startup dinner (waarbij ook de Nederlandse ambassadeur aanwezig was) en de netwerkborrel op het NL-paviljoen van het Smart City Expo World Congress.

Ook nu zijn we weer volop bezig met het plannen van studiereizen voor het komende jaar. Wat je alvast in de agenda kan zetten, is het ITS European Congress in Lissabon van 22 tot en met 24 mei 2023. Meer informatie hierover volgt. 

SESSIE AUTONOOM RIJDEN BIJ HET MINISTERIE VAN IenW
Maandag 31 oktober waren we te gast bij het ministerie van IenW om met het netwerk van Connekt te praten over de implementatie van autonoom vervoer in Nederland. De inhoud van deze sessie ging over de belangrijke veranderingen die plaatsvinden op het gebied van autonoom rijden en wat dat betekent voor de situatie op de Nederlandse wegen. Als eerste deelde het ministerie van IenW hun ambities voor de korte termijn, zoals het aanwijzen van gebieden, het mogelijk maken van testen op de openbare weg en het inzetten op use cases om de kansen voor Nederland optimaal te benutten.

Vervolgens deelde de werkgroep CAV binnen de Krachtenbundeling hun plan van aanpak en de kansrijke toepassingen die zij zien. De belangrijkste conclusie van de sessie is dat al deze ambities niet door één partij opgepakt kunnen, maar een gezamenlijke dialoog cruciaal is. Daarom organiseert Connekt op dinsdag 13 december 2022 een CCAM Kennissessie met het bedrijf MAPtm in Delft. 


 
NIEUW LID VAN HET CONNEKT NETWERK!
Met veel enthousiasme verwelkomen wij Cyclomedia als nieuw lid van ons Connekt Netwerk. Na een prettige kennismaking met Bas Brouwer en Jeroen Balk hebben zij besloten om lid te worden van ons netwerk. Dit is een waardevolle aanvulling waarmee we ons netwerk verder versterken. Tijdens het Dutch Dinner in Barcelona stelden Berry van der Klooster en Frits Vroom zichzelf en het bedrijf alvast aan de aanwezige leden voor. Dit was voor hen een mooie gelegenheid om de dienstverlening van Cyclomedia onder de aandacht te brengen. Over Cyclomedia: Cyclomedia is een bedrijf dat gegevens uit de echte wereld haalt en deze vervolgens omzet in waardevolle inzichten. Dit helpt de eindklant de complexiteit van de omgeving om hen heen te begrijpen. Met behulp van nauwkeurige 360° visualisaties op straatniveau, versterkt door innovatieve AI-gestuurde analyses, levert Cyclomedia bruikbare inzichten om een betere wereld te kunnen bouwen.
NIEUW IN HET TEAM: MAX SCHREUDER

Max Schreuder is het ledenteam komen versterken en stelt zichzelf even aan jullie voor: Mijn naam is Max Schreuder en per 1 november ben ik gestart in het ledenteam Smart Mobility van Connekt.  

Inmiddels werk ik al zo’n 25 jaar, in diverse rollen en sectoren, aan innovaties op het gebied van digitalisering. Bij KPN en Atos Consulting heb ik me onder andere beziggehouden met het ontwikkelen van e-commerce (KPN.com), toepassingen voor mobiele data (GPRS/3G), Innovatiemanagement en New Business Planning. De afgelopen 12 jaar bij TNO heb ik gewerkt aan een onderzoek naar onder andere de betrouwbaarheid van vitale ICT-infrastructuren en het opschalen van duurzame energie.

Sinds 2017 richt ik mij op het verder brengen van duurzame en slimme mobiliteit (o.a. C-ITS, data sharing, C-V2X, MaaS) en slimme steden (o.a. Digital Twins, New Mobility modeling). In het mobiliteitsdomein zie ik essentiële verbindingen tussen ICT, energie, mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling die moeten worden samengebracht. 

Ik heb echt ontzettend veel zin om binnen Connekt een rol te kunnen spelen bij het identificeren en agenderen van belangrijke ontwikkelingen, het verder verbinden van partijen en uiteindelijk het versnellen en opschalen van innovaties.

Heb je vragen of ideeën die bijdragen aan het versnellen van de ontwikkelingen in de mobiliteit, neem dan contact met me op. 

CONNEKT AFFILIATION EVENT 2022
Op woensdag 23 november heeft het jaarlijkse Connekt Affiliation Event plaatsgevonden. Dit keer was het iets anders, want wij organiseerden dit voor het eerst in samenwerking met Mobility Lab. Tijdens dit evenement kwamen deelnemende leden van het Connekt netwerk in contact met meerdere kansrijke startups. De middag werd geopend met een welkom door Peter de Wever (Mt-lid van Connekt), waarna Lotte Senior (Startup Manager) een introductie van de startups van Mobility Lab gaf en Tom van Dam samen met Sybe Andringa (projectmanagers van Connekt) een uitleg gaven over het Affiliation programma en de inspiratie van de samenwerking met Mobility Lab.

Lees meer over het evenement en de winnende startups via de knop hieronder.


TWEEDE LOGISTIEKE LUNCH OOK EEN SUCCES!

Na een succesvolle eerste editie, vond op donderdag 24 november 2022 alweer de tweede editie van de Connekt Logistieke Lunch plaats. Dit keer waren we door Renault Trucks uitgenodigd om deze lunch bij hen op locatie te mogen organiseren. Tussen gloednieuwe Volvo’s en onder het genot van een heerlijke lunch, luisterden de aanwezige leden naar verschillende presentaties over techniek, gedrag en beleid, en discussieerden zij over het onderwerp: Gedrag in relatie tot de energietransitie: hoe krijg je de mens mee in deze transitie?
 
Wil je meer lezen over deze logistieke lunch en de belangrijkste take-aways per onderwerp inzien? Klik op knop hieronder.

LEAN & GREEN SUMMIT 2022: SAMEN VERSNELLEN NAAR ZERO EMISSIE 
De Europese klimaatdoelstelling van 55 procent CO2-reductie in 2030 lijkt niet haalbaar. De opgave dreigt groter te worden, nu in 2021 de CO2-uitstoot is toegenomen. Lean & Green zet in op versnelling van de energietransitie.
De drukbezochte Summit op 2 november was vol inspiratie voor logistieke bedrijven om de transitie aan te pakken.

Lees alles over de Lean & Green Summit 2022 en uitdagingen rondom CO2-reductie.

In deze nieuwsbrief delen wij een selectie van onze artikelen en evenementen. Maar we hebben uiteraard nog meer mooie plannen. 

LinkedIn Connekt
Twitter Connekt
Website Connekt
Connekt
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft  
Telefoon: +31 15 251 6565  | E-mail: info@connekt.nl
Copyright © 2022 Connekt,
Alle rechten voorbehouden.