Copy
Beste <<First Name>>,
De eerste bijeenkomsten na de zomer hebben plaatsgevonden. Zo hebben we een publiek-private dialoogsessie georganiseerd, waarbij marktpartijen en de afdeling Smart Mobility van het Ministerie van I&W met elkaar konden discussiëren over het traject van pilot naar opschaling. Hier kwamen mooie lessons learned uit naar voren. En er was meer te doen de afgelopen maand...

In de reeks “Connekt Colleges” nam Arjan Markus de collega’s bij Connekt en de aanwezige leden mee in de wereld van netwerkkunde. Een essentieel onderwerp voor iedereen die bij Connekt betrokken is.

En tijdens de eerste succesvolle “Logistieke Lunch” is een lijst met onderwerpen vastgesteld op het snijvlak van logistiek en mobiliteit. De aanwezige leden stemden voor de top 4. Die onderwerpen worden dit jaar en volgend jaar opgepakt in teams van Connekters en leden.

Ook vond er een bijeenkomst plaats over carbon footprinting in het woon-werk verkeer. Deze bijeenkomst leverde veel inzichten op over vragen die leven in de markt bij dit onderwerp. Het beantwoord krijgen van deze vragen pakken we komende maanden op. Daarover dus later meer.

De studiereis naar het ITS World Congres is helaas niet doorgegaan. Wel waren we op dit congres aanwezig en hebben we een mooi ledendiner georganiseerd. Daarover en over de logistieke ledenlunch verderop in deze nieuwsbrief meer.

De komende maanden staan er nog een aantal mooie bijeenkomsten op het programma, zoals de handelsmissie naar de UK en een studiereis naar Barcelona. Houdt onze berichtgeving per email en op LinkedIn hierover in de gaten!

Tot slot zijn we blij met onze nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht, Hans van Waayenburg. Hans volgt Ellen Lastdrager op. Ellen heeft Connekt in de afgelopen overgangsperiode naar een nieuw governance model geleid als interim-voorzitter. Waarvoor heel veel dank natuurlijk. Verderop in deze nieuwsbrief stellen we Hans nog even kort voor. 

Ik wens iedereen een mooie herfst toe en tot ziens op één van onze bijeenkomsten!
Namens Connekt, Marc Verhage, programmamanager Smart Mobility

ITS World Congres (ITSW22)
Marc Verhage, was als vertegenwoordiger namens Connekt/ITS Netherlands aanwezig op het ITS World Congres in Los Angeles. Op Linkedin deed hij hier uitgebreid verslag van. Hieronder twee van zijn ervaringen. Meer korte indrukken vind je op zijn Linkedin Profiel.

“…Last night we had our famous Connekt DutchDinner at Perch in downtown LA with all our members  present at the ITSWC22 in LA. It was a great evening! Special thanks to Intertraffic for sponsoring this event again."

“…Het ITSWC22 in LA ligt weer achter me. Wat een enerverende trip. Helaas zonder studiereis, maar desalniettemin zeer interessant. Niet in de laatste plaats vanwege de cultuurschok, waarover ik eerder postte. Maar vooral door de mooie ontmoetingen. Zoals met ITSAmericaITS FinlandERTICO - ITS EuropeGermany Trade & InvestToyota Motor Corporation, natuurlijk onze eigen leden in de ITSEurope stand, TNO en TNL en alle aanwezige leden tijdens het Dutch Dinner.

Over de beurs zelf; veel techniek en weinig echte implementaties. Geen bijzondere disruptieve dingen gezien, maar dat kan aan mijn nog beperkte kennis liggen die ik in de afgelopen 10 maanden van deze sector heb opgebouwd.

Ik ben benieuwd welke ervaringen de leden van Connekt hebben opgedaan tijdens deze week….”

Bedankt Marije de Nijs voor de perfecte organisatie en late uurtjes. Bedankt aan alle leden, voor jullie aanwezigheid!
Logistieke Ledenlunch
Donderdag 8 september vond de eerste Logistieke Ledenlunch bij Connekt plaats. Tijdens deze eerste Logistieke Lunch hebben we samen met de aanwezige leden onderwerpen geïnventariseerd op het snijvlak van mobiliteit en logistiek.
 
Waar ligt de behoefte om krachten te bundelen en kennis te delen om de impact en de transitie de versterken? En welke rol kan Connekt hierbij vervullen om met en voor onze leden het verschil te maken?

Hoe dit tijdens de lunch tot uiting kwam, lees je op onze website

Wij danken alle aanwezige leden voor hun inspirerende en enthousiaste bijdragen.
De Connekt Zeepkist: Bostec Management & Consultancy 
Elke maand bieden we onze leden, via deze nieuwsbrief het podium bieden om zichzelf voor te stellen en een korte boodschap te communiceren. Dit kan gaan over de bijdrage die de organisatie levert aan Smart Mobility, het onderwerp logistiek óf een specifiek product of dienst onder de aandacht te brengen. Deze keer is het de beurt aan Bostec Management & Concsultancy 

Met de snelheid van vandaag de dag sta je als organisatie, voor je gevoel, al snel stil. Alles lijkt beter en sneller te kunnen. Of je wegbeheerder bent, vervoerder of een lucht- of zeehaven. Bostec gelooft dat dit binnen elke organisatie haalbaar is. Hoe? 

Wil jij in de volgende nieuwsbrief ook deelnemen aan de Connekt zeepkist? Dat kan, stuur dan e-mail met een concept van het artikel naar Renée Suiker

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Connekt
Per 1 augustus j.l. is Hans van Waayenburg aangetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht  van  Connekt.

Enkele weken geleden maakte hij al kennis met het Connekt bureau in Delft. Hij voerde gesprekken met het MT en een aantal programma managers om zich snel een beeld te kunnen vormen van onze plannen, activiteiten en collega’s. Tijdens een gezamenlijke lunch konden alle collega’s kennis maken. Hans was onder de indruk van het enthousiasme en gedrevenheid van de mensen en gaf aan zin te hebben in deze nieuwe rol. Hans volgt daarmee Ellen Lastdrager op, die afgelopen jaar in een lastige periode het interim voorzitterschap op zich wilde nemen. We zijn Ellen zeer dankbaar voor haar inzet en verwelkomen Hans bij Connekt.
 
Meer over Hans kun je lezen op onze LinkedIn pagina.

London here we come

VK handelsmissie en Connekt

Met 9 miljoen inwoners zijn stedelijke vervoersuitdagingen in een stad als Londen erg groot. Er worden elke dag 27 miljoen reizen gemaakt en dat aantal groeit waarschijnlijk tot 33 miljoen in 2041. Niet alleen Londen, maar ook andere Britse steden staan voor een aantal uitdagingen zoals de doelstelling om per 2050 CO2-neutraal te zijn en het verbeteren van de luchtkwaliteit.   

De handelsmissie VK van 18 en 19 oktober a.s. biedt Nederlandse organisaties tal van mogelijkheden om inspiratie, inzichten en nieuwe connecties op te doen. Connekt is verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma en is delegatieleider. Wij verzorgen daarbij site visits en inhoudelijke sessies over actieve mobiliteit, first & last mile-oplossingen voor stadslogistiek, elektrisch vervoer & laadinfra en data en digitale toepassingen. Op onze website vind je nog wat meer informatie over deze handelsmissie.   

Houd daarnaast rond 18 en 19 oktober vooral ook LinkedIn-pagina van Connekt in de gaten voor interessante updates over de reis. In de nieuwsbrief van eind oktober geven wij u een wrap up van deze missie. 

Terugblik Connekt College:
netwerkkunde

Op 13 september vond er weer een Connekt College plaats, dit keer over netwerkkunde. Arjan Markus, assistant professor bij de TU Eindhoven, gaf aan een gemengd publiek van Connekt leden en collega’s een zeer boeiend inkijkje in de academische kant van het netwerken. Arjan legde op een interactieve manier uit hoe netwerkanalyse ingezet kan worden om de verbinding tussen organisaties en personen in kaart te brengen. Ook bij de borrel achteraf zijn interessante ideeën ontstaan over verdere samenwerking. Al met al was het een zeer nuttige bijeenkomst! 
 

Vakbeurs Mobiliteit
5 en 6 oktober

Een groot aantal Connektleden staan op de Vakbeurs Mobiliteit in Utrecht op 5 en 6 oktober. Het Team van Connekt bezoekt de Vakbeurs en hoopt jullie daar te ontmoeten. Mocht je een specifieke collega willen spreken tijdens deze dagen, stuur hem of haar dan even een mailtje voor een afspraak. Zien wij je daar?


Lean & Green Summit 2022 inschrijving geopend!

Laat je begeesteren door de keynote spreker, inspireren door collega's uit de sector en verrassen op het Innovatie- en Netwerkplein. Op deze dag ontdek je alle praktische en technische oplossingen om het behalen van de klimaatdoelstellingen in de volgende versnelling te zetten. De SUMMIT is gratis toegankelijk dankzij de Topsector Logistiek, BigMile, ING, TVM verzekeringen, Vattenfall, Mobilyze.

Connekt verruimt mogelijkheden ondersteuning Europese aanbesteding ‘Concessie Binnenvaart Modal Shift’

Op 9 september 2022 is een Europese aanbesteding ‘Concessie Binnenvaart Modal Shift’ gepubliceerd op TenderNed. Voor deze Europese aanbesteding wordt kosteloos een juridisch voucher beschikbaar gesteld. 

In deze nieuwsbrief delen wij een selectie van onze artikelen en evenementen. Maar we hebben uiteraard nog meer mooie plannen. Houd daarvoor onze event-pagina op onze website regelmatig in de gaten. 

LinkedIn Connekt
Twitter Connekt
Website Connekt
Connekt
Ezelsveldlaan 59
2611 RV Delft  
Telefoon: +31 15 251 6565  | E-mail: info@connekt.nl
Copyright © 2022 Connekt,
Alle rechten voorbehouden.