Copy
Vă mulțumim că ne urmăriți activitatea!
View this email in your browser

Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi

Newsletter Nr. 5, mai - iunie 2016

Iată-ne ajunși în cea de-a doua jumătate a acestui an! Ultima perioadă, chiar dacă nu atât de activă, a fost consistentă. Voluntari Imago Mundi au luat parte la un nou schimb de tineri, dar au avut loc și activități locale!
Prezentul număr conține informații legate de ultimele activități desfășurate de Asociația Imago Mundi în ultimele două luni, noutăți despre viitoarele evenimente, dar și metode de educație nonformală pentru cei interesați! În continuare, mai multe informații:
Noutăți

Un nou schimb de tineri: ARTilicious!

În perioada 23 – 31 mai 2016, tineri artiști și voluntari ai Asociației Imago Mundi au luat parte la un schimb de tineri pe tema încurajării tinerilor talentați în domeniul artelor. Activitățile s-au desfășurat în frumoasa localitate Lipovac, din comuna Topola, Serbia, la aproximativ 100 de km de capitala Beograd. 

Alături de tinerii români, elevi ai unor licee din Pitești, dar și studenți ai unor facultăți din București, la activități au mai luat parte și tineri talentați din Serbia, Slovacia și Germania! Schimbul organizat de asociația Magic in Current World din Serbia a inclus activități de desen, pictură, design grafic, muzică, modelare, fotografie, editare video dar și teatru de improvizație! 

În cadrul schimbului, fiecare participant a avut ocazia să își prezinte lucrările și a avut șansa să colaboreze cu alți artiști pentru a realiza împreună lucruri minunate. Prin intermediul artei, au fost abordate teme precum discriminarea, migrația, rasismul, toleranța, dar și altele!

Schimbul de tineri a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+!

Ziua Internațională a Copilului!

Prin parteneriatul strategic „Lets Learn Differently!”, finanțat prin programul Erasmus+, continuăm să desfășurăm activități la nivel local. Pentru că orice zi este bună ca să sarbătorim Ziua Internațională a Copilului, pe 27 mai, Asociația Imago Mundi a desfășurat, în parteneriat cu Școala Matei Basarab, un atelier de educație nonformală în care elevi simpatici au dezbătut asupra următoarelor subiecte:

1.Cum o să îți influențeze visele copilăriei viitorul?
2. Poți fii copil la orice vârstă?
3. 3 sfaturi pe care tu le-ai da unui adult.
4. Drepturi vs. obligații
5. Ce ți-ai dori să fii: adult sau copil?


Răspunsurile lor au fost printre cele mai diverse, amuzante sau serioase, iar discuțiile au fost cu siguranță interesante și utile, atât pentru noi, cât și pentru ei,impactul acestor discuții resimțindu-se de ambele părți.

Ziua Educației Nonformale!


Sâmbătă, 4 iunie 2016, Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi a participat la Ziua Educației Nonformale, eveniment organizat la sediul Fundației Compartir de la Drăganu. Au participat ONG-uri din Argeș, ce activează în domeniul tineretului, precum AIESEC Pitești, Asociația Inițiative ale Voluntarilor FOR Mioveni, TEAM Mioveni, Grupul pentru Educație și Ecologie Argeș, Asociația de Dezvoltare Durabilă pentru Tineret Mioveni, Asociația Călțun Curtea de Argeș, și gazda noastră, Fundația Compartir.

Tinerii, membrii și voluntarii organizaților au împărtășit din experiența dobândită prin participarea la schimburi de tineri, cursuri de formare sau la alte activiăți naționale și internaționale. Marin Toma, președintele Grupului pentru Educație și Ecologie Argeș a susținut o sesiune de informare cu privire la legea voluntariatului. Evenimentul a fost finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș.

Asociația Imago Mundi a profitat de ocazie pentru a oferi celorlalți participanți informații despre parteneriatul strategic „Let's Learn Differently!”, coordonat de Școala „Matei Basarab” și finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+!


 


Siguranța în comunitatea mea!


Joi, 16 iunie 2016, Liceul Tehnologic Vedea și-a deschis porțile pentru voluntarii Imago Mundi. O nouă activitate din cadrul proiectului ‘Siguranța în comunitatea mea!’, finanțat de către OMV Petrom, s-a desfășurat cu tineri entuziaști și plini de viață. Activitatea a luat forma unui atelier prin care participanții au învățat care sunt pașii ce trebuiesc urmați în cazul în care întâmpină o situație de urgență precum un cutremur, incendiu, inundații sau când cineva necesită acordarea primului ajutor. Au fost instruiți totodată despre măsurile de prevenire a accidentelor ce trebuiesc respectate în cazul în care pătrund cu voie sau fără voie în incintele OMV Petrom. Prin metode interactive și nonformale au reușit să rețină mai ușor informațiile și au căpătat încrederea și siguranța că orice s-ar întâmpla vor ști să acționeze prompt și corect.


 
Metode pentru învățare nonformală pentru cei pasionați!

1. Joc de cunoaștere - „Pătura”

Acest joc este un joc ideal pentru a învăța nume, într-un mod distractiv! Împărțiți grupul în două. Doi voluntari vor ține o pătură între cele două grupuri. Cele două echipe nu au voie să se vadă! Fiecare echipă alege un reprezentat, pe care îl trimite în fața păturii, fără ca cineva să fie văzut! Voluntarii vor număra până la 3, și vor da drumul păturii. Câștigă cel care spune primul numele corect al celuilalt! De asemenea, pierzătorul trebuie să treacă în echipa câștigătoare. Jocul se termină atunci când una dintre echipe rămâne fără membri.

2. Joc de teambuilding - „Sfoară și noduri”

Acest joc creativ îi ajută pe participanți să se apropie și să își descopere abilitățile practice. Fiind împărțiți în mai multe echipe, participanții vor trebui să își păstreze mâinile pe sfoara primită în permanență și să formeze cel puțin un nod cu ajutorul acesteia, fără ca vreunul din ei să își îndepărteze mâinile.

3. Exercițiu de comunicare - „Ascultă!”

Acest joc explorează barierele în comunciare. Jocul a fost folosit de voluntarii Asociației Imago Mundi în timpul primei zile din Săptămâna „Școala Altfel”, la un liceu din Pitești. Se va începe cu numărătoarea clasică:unu, doi, din care vor rezulta 2 grupuri cu un număr egal de membri .Un grup va rămâne în sală, iar celălalt afară. Voluntarul care se va ocupa cu grupul din sală va avea datoria de a explica regulamentul: „Timp de 3 minute, în fața fiecăruia va veni cineva care o să se vaite, membri din afara sălii. Voi, în aceste trei minute veți auzi clopoțelul astfel încât: în primul minut trebuie să fiți distrași complet, să nu vă pese de cel care vorbește, să umblați pe telefon etc.; până ce auziți clopoțelul; în al doilea minut, după ce ați auzit primul semnal, rămâneți distrași, dar trebuie să interveniți cu un sfat: trebuie să bei cafea, să gâdili un norișor, să mănânci un caine etc. până la următorul semnal; în al treilea minut, după ce ați auzit semnalul, trebuie să fiți atenți la persoana din fața voastră, la ce spune, să o ascultați, să interveniți cu sugestii potrivite discuției.” Voluntarul care se va ocupa de grupa de afară va trebui să explice membrilor ce trebuie să facă: “Timp de trei minute trebuie să fiți capabili să povestiți, în detaliu, un conflict personal.” Un voluntar din sală va chema echipa de afară în sală și îi vor așeza astfel încât o persoană din grupa de afară să stea în fața unei persoane din sală. După 3 minute, timp în care se respectă regulamentul jocului, se va forma un cerc și se va face feedback-ul.

Viitoare evenimente

 
În lunile iulie și august vom desfășura noi activități de educație nonformală, dar și cursuri pentru tineri! Pentru a putea lua parte la evenimente, urmăriți-ne pe social media, accesându-ne pagina de Facebook, și adăugându-vă pe grupul nostru cu peste 550 de membri!

Asociația Imago Mundi urează norocoșilor o vacanță de vară cât mai plăcută! Și multă baftă celor mai puțin norocoși, care au examenul de Bacalaureat în această vară!

 
Mulțumim că sunteți abonatul nostru! Vă invităm să ne urmăriți activitatea și pe paginile noastre! 

Facebook - Asociația Imago Mundi
Blog - Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi
Copyright © *| Asociatia Imago Mundi |*, All rights reserved.

Our mailing address is:
* imagomundiconects@gmail.com*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi · Commune of Mălureni, district of Argeș,Romania · Mălureni 117445 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp