Copy
Vă mulțumim că ne urmăriți activitatea!
View this email in your browser

Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi

Newsletter nr. 6 - Ediție Aniversară:
8 ani de la înființarea Asociației Imago Mundi!

Un număr menit să concluzioneze ceea ce Asociația Imago Mundi a desfășurat în lunile iulie și august ale acestui an. Activități, experiențele extra - Imago Mundi ale voluntarilor noștri, dar și planuri de viitor - toate în ultimul newsletter al verii!
Noutăți

Atelier Managementul Timpului – 9 iulie 2016!

Sâmbătă, 9 iulie 2016, Asociația Imago Mundi a desfășurat un nou atelier în cadrul proiectului „Let’s Learn Differently!”. Voluntarii Imago Mundi și-au invitat fiecare câte 2 prieteni de la liceele piteștene, luând parte împreună la activități pe tema managementulului timpului. Au fost folosite metode interactive de educație nonformală pentru a-i ajuta pe tineri să conștientizeze importanța administrării eficiente a propriului lor timp.
Proiectul „Let’s Learn Differently!” este un Parteneriat Strategic finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, cu parteneri școli și ONG-uri din Spania, Grecia, România și Turcia, coordonat de Școala nr. 19 „Matei Basarab” din Pitești, Argeș.

Atelier de abilități practice și creativitate, la Stroești!


Sâmbătă, 16 iulie 2016, voluntari și lucrători de tineret ai Asociației Imago Mundi au desfășurat la Căminul Cultural Stroești un atelier de abilități practice, în cadrul proiectului „Let’s Learn Differently!”.

Voluntarii, împreună cu copiii satului și cadrele didactice prezente au participat la activități de lucru manual, învățând împreună să facă origami, quilling, să tatueze cu henna, să picteze pe pietre, să facă păpuși din lână sau să folosească mașina de cusut. După atelier, tinerii au plecat împreună la Masa de pământ, cel mai înalt punct al satului Stroești, pentru o plimbare liniștită la aer curat și iarbă verde.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături astăzi, școlii Mușătești, structura Stroești, dar și Căminului Cultural Stroești și dr. ing. Alin Olărescu, președintele Societății Cultural Științifice Stroești-Argeș, care a venit de la Brașov special pentru această ocazie!

A 44-a Sesiune a Societății Cultural Științifică Stroești - Argeș


Societatea Cultural Științifică, reprezentată de Alin Olărescu, ne-a oferit oportunitatea de a participa la acest eveniment și de a prezenta activitatea noastră în fața unor personalități de seamă din învățământul univeristar din România. Astfel Asociația Imago Mundi a adus în prim plan două proiecte aflate încă în desfășurare, ''T-Bridges'' și ''Let's Learn Differently'', pentru care a primit aprecierea gazdelor. În același timp voluntarii și modul de implementare al proiectelor a fost apreciat într-o egală măsură.

Atelier de educație nonformală, la Drăganu!


Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, a desfășurat, miercuri, 3 august 2016 un atelier la sediul Fundației Compartir din Drăganu, județul Argeș. Atelierul a fost cuprins in seria de activități din programul taberei de timp liber ce s-a desfașurat în săptămana 1-6 august, finanțată de DJST Argeș.

Timp de 2 ore participanții au fost instruiți de către voluntarii Imago Mundi despre ce înseamna să formezi o echipă care să conducă o asociație sau un club. Metodele nonformale folosite au fost atent puse in practică și au reușit să transmită parțile esențiale într-um mod foarte eficient.

Experiența dobândită în cadrul proiectului „Let's Learn Differently!” de către voluntarii Imago Mundi prezenți la atelier a fost valorificată, aceștia având ocazia să dea mai departe ceea ce au învățat de-a lungul activității lor. Proiectul este un Parteneriat Strategic coordonat de Școala nr. 19 „Matei Basarab” din Pitești, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Imagini de la activitate pot fi vizionate urmărind montajul video realizat de noi special cu această ocazie, disponibil la
acest link!

Atelier de creativitate, 14 august 2016! Școala Matei Basarab

 
Elevi de la Școala nr. 19 „Matei Basarab”, voluntari și lucrători de tineret ai Asociației Imago Mundi, dar și invitați ai acestora, au participat duminică, 14 august 2016, la două ateliere, unul desfășurat în cadrul proiectului „Let's Learn Differently!”, pe tema vorbitului în public, și unul pe tema turismului sustenabil, în cadrul proiectului „T-Bridges!”.  Mulțumim tuturor pentru participare!

Atelier de Public Speaking, Școala Matei Basarab!


Pe 19 august 2016, elevi ai Școlii Gimnaziale Matei Basarab dar și ai altor școli piteștene au participat alături de voluntari ai Imago Mundi la un atelier pe tema vorbitului în public și al comunicării. În cadrul workshopului au fost folosite metode de educație nonformală pentru a oferi un mai bun exercițiu și o mai bună înțelegere asupra temei.

Workshop-ul este parte a unei serii de activități de educație nonformală organizate de Asociația Imago Mundi ca parte a proiectului „Let's Learn Differently!”, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, și coordonat de Școala nr. 19 Matei Basarb.


Alege să te implici, contează!

 

Vineri, 26 august 2016, voluntari și lucrători de tineret ai Asociației Imago Mundi au desfășurat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș o activitate pe tema cetățeniei active „Alege, votează, contează!”, în cadrul proiectului Youth Ambassadors, fiind prima activitate organizată în cadrul acestei inițiative.

Activitatea a luat forma unui atelier prin care participanții au învățat ce înseamnă cetățenia activă și să fii cetățean activ, utlizând metode de educație nonformală.

Youth Ambassadors este o campanie inițiată de Volonteurope, rețea în care Asociația Imago Mundi este membru activ, și reprezentată în conducerea acesteia de Dedu Constantin, Președinte al Asociației.

În 8 ani de activitate, familia noastră a strâns o mulțime de voluntari. Cu această ocazie, și pentru că vrem să îi sărbătorim și pe ei, am decis să îi punem pe unii dintre ei în lumina reflectoarelor! Pentru că probabil nu am reușit să îi ținem suficient de ocupați, aceștia și-au dedicat timpul participării și în alte activități! Iată câteva dintre impresiile lor!

„Am avut oportunitatea de a cunoaște oameni noi, de a mă cunoaște mai bine pe mine, de a cunoaște lumea înconjurătoare. Astfel, am trecut prin experiențe minunate, m-am jucat, am învățat, am crescut și am adăugat amintiri memorabile în valiza mea de voluntar, pe care le iau mai departe cu mine.”
- Antonia, Voluntară
„Am avut parte de grupuri bine sudate, de o bună organizare, un program bine structurat, și mi-a plăcut că s-a pus accentul atât pe atelierele educative, cât și pe activitățile nonformale care au fost foarte diverse. Am cunoscut oameni minunați alături de care m-am distrat, dar am și învățat.”

- Ruxandra, Voluntară
„Am fost în tabăra „Jocul ca Teatru" organizată în Rîu Sadului de către DJST Sibiu.O tabără plină de viață, unde am învățat multe lucruri despre teatru și secretele pieselor de improvizații. Am avut ocazia să întâlnesc persoane din diferite colțuri ale țării și să leg multe prietenii.”
 
- Oriana, Voluntară
„Eu cred că cel mai bun mod de a-mi petrece timpul este colectând amintiri. Iar după această vară pot să spun că m-am îmbogățit. Am cunoscut oameni speciali, am legat prietenii de durată și m-am simțit extraordinar.”
 
- Teo, lucrător de tineret

Viitoare evenimente

 
• În perioada 4 - 10 septembrie, lucrători de tineret ai Asociației Imago Mundi vor lua parte la cel de-al treilea seminar pe tema agroturismului și turismului sustenabil, din cadrul proiectului T-Bridges!, care se va desfășura în Accra, Ghana!

• În luna septembrie va avea loc a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului „Let's Learn Differently!”, ce va avea loc în Pitești, între 26 și 29 septembrie, și va întruni toți partenerii proiectului.

• Tot în luna septembrie vor avea loc și 2 ateliere și un curs de formare, în cadrul proiectelor „Comunități 3D!” și „Siguranța în comunitatea mea!”, finanțate de OMV Petrom!

Din păcate, cel puțin calendaristic vara anului 2016 s-a încheiat. Pentru noi a fost o vară plină de activități, în care am cunoscut oameni noi și am învățat împreună cu ei! Sperăm ca, deși școala începe și vom fi mai ocupați, să fim cel puțin la fel de activi ca în ultimele 3 luni! O toamnă liniștită tuturor!

Asociația Imago Mundi celebrează 8 ani de activitate! Dorim să mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acțiunile noastre, celor care ne-au ajutat să ajungem ceea ce suntem astăzi, și celor care ne urmăresc activitatea!

Mulțumim că sunteți abonatul nostru! Vă invităm să ne urmăriți activitatea și pe paginile noastre! 

Facebook - Asociația Imago Mundi
Blog - Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi
Copyright © *| Asociatia Imago Mundi |*, All rights reserved.

Our mailing address is:
* imagomundiconects@gmail.com*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi · Commune of Mălureni, district of Argeș,Romania · Mălureni 117445 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp