Copy

Elímu Nieuws   
Februari 2016 
 

Nieuw jaar, nieuwe nieuwsbrief en website

We sluiten een overweldigend jaar af, met de verkiezing tot vrijwilligers organisatie van het jaar voor onze kledingwinkel Tante Pollewop, de spectaculaire viering van 10 jaar Elimu, Bea die geridderd werd voor haar enorme werk in Kenia en een enorme belangstelling voor ons werk dat zichtbaar is in veel financiële steun.
 

In de 10 jaar dat we actief zijn, is de hoeveelheid onderwerpen, nieuwsbrieven, reisverslagen en projecten uitgebreid verzameld op onze website. We hebben altijd gemeend alles te moeten delen. Echter, het werd daardoor voor mensen die de site bezochten een overweldigende ervaring. We zijn daarom een jaar geleden begonnen met het voorbereiden van een geheel nieuwe site. Best een hele klus. We moesten afscheid nemen van teveel teksten en foto’s. Schrikt u niet, alles is nog aanwezig in onze archieven. De website is op 4 januari stilletjes online gezet. Wij hopen met deze vernieuwing mensen enthousiast te maken om kennis te nemen van onze doelen en te informeren over hoe iedereen daaraan een bijdrage kan leveren. Laat ons gerust weten wat u er van vindt.

Dr. Bea kijkt terug en vooruit

Tijdens de feestdagen in december heeft Dr. Bea Andersen tijd gehad voor enig reflectie op de afgelopen periode. Zij stuurde ons een mooie brief waarvan we u een korte samenvatting geven.

"Nu zijn we een paar maanden verder en kijk ik met veel plezier in het mooie fotoboek dat ik heb gekregen. De dag zelf was een fantastische ervaring, vergelijkbaar met een huwelijksdag, zo’n dag waarin je van het ene leuke moment naar het andere gaat en zoveel blije mensen ziet die allemaal voor jouw gekomen zijn. Ik voelde me zeer vereerd met de Koninklijke onderscheiding! In mijn speech gaf ik ook aan dat het een speciale dag was voor mij, daarbij terugkijkend op de stormachtige ontwikkeling van de scholen in Chepchoina en wat dat betekende voor de bevolking ter plaatse gaf mij een gevoel van intense tevredenheid. Maar wat belangrijker is, dat de Koninklijke onderscheiding mij weer de energie heeft gegeven om verder te gaan met de ontwikkeling van onze projecten."
 

Bericht van Andersen middelbare school

Hieronder volgt een vertaling van de brief van Martin Wafula, het hoofd van de middelbare school.

Onze school bestaat nu 8 jaar. Met veel trots kunnen we melden dat we ‘super high school’ genoemd worden. De scores van de studenten op Andersen zijn bijzonder hoog. De afgelopen 4 jaar gingen maar liefst 78 studenten naar de universiteit! Sommige met steun van de stichting anderen met een beurs van de regering. Ook de persoonlijke ontwikkeling van de studenten werpt vruchten af. We zien veel studenten met leiderschapskwaliteiten. Die kunnen wij hier heel goed gebruiken.

Onze school heeft het uitzonderlijk goed gedaan in de sport, er is veel talent. We hebben een goed voetbalteam en met handbal zijn onze studenten erg behendig. Er is ook aandacht voor de muzikale ontwikkeling en er wordt toneel gespeeld in het Holland House. Wij keken naar toneelvoorstellingen en zagen zo vele werelden. Er zijn tranen gelachen en er is soms gehuild van ontroering.

Door de voorbeeldige prestaties, is de vraag naar een plaats op de school veel groter dan de beschikbare capaciteit. De school is daarom begonnen met een uitbreiding.

Al deze wonderen gebeuren met dank aan onze sponsors, Elimu Mount Elgon en de Mount Elgon Trust. Zij hadden de visie en hebben deze geïmplementeerd. Zij hebben ons de best mogelijke ondersteuning gegeven met gekwalificeerde docenten, goede gebouwen met een prachtige uitrusting.

Een grote ‘Asante sana’, (dank u), de zegening van God en een gelukkig 2016.

Martin Wafula, Principal of Andersen High School

Huizen voor onderwijzers

Eindelijk was het dan zover. Na jaren hadden we voldoende middelen om huizen te bouwen voor de onderwijzers op de Maliki Primary school. Niet meer dagelijks uren reizen door weer en wind over soms erbarmelijke wegen. Te laat komen en dus de klas zonder leiding moeten laten. Te weinig tijd om aan de gemotiveerde leerlingen te wijden. Dat alles is verleden tijd, er staan nu prachtige woningen op het terrein van de school. Dat zal de kwaliteit van de lessen en de resultaten van de leerlingen zeer ten goede komen. Dank aan de sponsoren voor hun bijdragen.
Foto: Emmanuel Nyongesa (3e van links) de headmaster is een gelukkig mens.

Jongensinternaat

De bouw van het jongensinternaat is eind 2015 begonnen. Hieronder ziet u foto's van het grondwerk en het eerste metselwerk van ons nieuwe bouwteam. De planning is dat we 120 studenten kunnen huisvesten.

Dat is toch nog niet voldoende, de vraag naar een plekje in het internaat is groot. De overheid heeft ons initiatief gezien als een aansporing om mee te helpen en we kregen afgelopen week de toezegging dat zij de bouw van het tweede internaat zullen financieren.

Wij zijn heel blij met die steeds grotere steun van de nationale en lokale overheid voor het werk op Mount Elgon.

Nieuwe website SOK

Ook onze zusterstichting SOK heeft ook sinds kort een nieuwe website, daar krijgt u alle informatie over de medische projecten. 

Copyright ©  Stichting Elimu Mount Elgon

Address: Reinier de Graafstraat 3, 5017GP Tilburg
Phone: +31630057838

Our mailing address is:
info@elimumountelgon.nl

Bank: NL71 TRIO 0198 1068 07     Bic: TRIONL2U


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list