Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Nr. 3 - Juli 2016


WORD LID VAN ONZE (BESLOTEN) FACEBOOK GROEP 'MODELLENSTICHTING'!

De groep Modellenstichting op Facebook is een besloten groep en speciaal in het leven geroepen voor instant communicatie naar de leden. Ieder model dat op de hoogte wil blijven van nieuws en updates alleen bestemd voor modellen (en dus niet voor bureaus en fotografen) kan zich inschrijven via onze facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/Modellenstichting/

0800-MODELLEN NUMMER ACTIEF

ONZE HOTLINE WELKE JOU DIRECT ZAL ONDERSTEUNEN IS VANAF HEDEN ACTIEF:
0800-66335536 / (0800-MODELLEN)
Wij ondersteunen jou op juridisch, praktisch of emotioneel gebied. Onze hulp is altijd gratis. Neem gerust contact op.

SAMENWERKING MODELLENSTICHTING EN DAS INCASSOBUREAU

Wij hebben een samenwerkingsverband met DAS Incasso opgezet.

Deze voeren voor ons de incasso trajecten uit bij partijen zoals modellenbureaus die niet tijdig of volledig voldoen aan hun verplichtingen.

Wij hebben momenteel al enkele zaken lopen waarbij de gelden (achterstallige betalingen) van modellen gevorderd worden.


Heb jij ook een betaling die het modellenbureau te laat uitbetaald of helemaal niet uitbetaald. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij deze zaak gratis voor jullie in behandeling nemen.

Na 1 maand hoort jouw bedrag al op de rekening te staan, het is een leugen dat zij jullie voorhouden dat zij moeten wachten op de betaling van hun klanten. De modellenbureaus zijn namelijk jullie opdrachtgever en niet hun klanten.

Wanneer het wel echt het geval is dat zij echt moeten wachten op die betaling van hun klanten, raden wij ten zeerste af om nog klussen aan te nemen via dit bureau. Dat verhaal gaat namelijk alleen op wanneer zij in betalingsproblemen zitten. Na ons onderzoek hebben wij hier geen bewijzen van gevonden.

MODELLEN KRIJGEN TOT HET EINDE VAN HET JAAR 2016 PROFESSIONEEL JURIDISCH ADVIES VIA ONZE MODELLENSTICHTING

Heb jij een juridische vraag als model? De medewerkers van de modellenstichting helpen jou graag.
Je kunt jouw vraag op 3 manieren aan ons voorleggen:


Telefonisch advies
U kunt direct bellen met de Juridische Adviesdesk via 0900-Vakbond.
De Adviesdesk is bereikbaar van:
  • maandag t/m vrijdag van 12:00 – 24:00 uur
  • Zaterdag van 12:00 – 18:00 uur

Uw vraag insturen
Wij beantwoorden je vraag niet via e-mail, maar nemen binnen 48 uur telefonisch contact met u op. Dat is duidelijker, directer en persoonlijker. Dus vergeet niet jouw telefoonnummer toe te voegen.

VACATURES BIJ MODELLENSTICHTING


Via de Vrijwilligersorganisatie VMCA in Almere hebben we de volgende vacatures uitstaan:
Webdesigner / Visual designer
Die naast uitgebreide kennis van HTML(5), CSS(3), ook goed overweg kan met Photoshop. Ben jij die webdesigner met goed gevoel voor design en een passie voor code dan pas jij uitstekend in ons plaatje. Ervaring met responsive en adaptive design is een pre. Lees meer...

Audiovisuele vormgeving (video editor/cameraman)
Als technisch, creatief teamlid ontwikkel je bedrijfs-en instructiefilms. Efficiënte inzet van moderne video technieken en creativiteit zijn hierbij uitermate belangrijk. De video's zal jij samen met de oprichter maken en bewerken in Magix Video deluxe 2016 Premium. Lees meer...

Weet jij iemand die ons team kan komen versterken? Deel deze nieuwsbrief dan in jouw vriendenkring!

VIDEOSHOOT PROMOFILM

Op 24 juni hebben we een aantal scenes opgenomen voor een promotie- en introductievideo. Een aantal modellen hebben hier geheel vrijwillig aan meegewerkt, zij staan net als jij achter een eerlijke en betere modellenbranche en helpen ons daar graag aan mee. Hieronder staan een aantal foto's van de videoshoot.
Op een aantal locaties werden typische werksituaties in beeld gebracht waaruit blijkt dat het modellen soms aan informatie en hulp ontbreekt, ook belanden sommige modellen in benarde situatie waarbij zij zich niet veilig achten. Met de informatie en hulp van de modellenvakbond zijn modellen meer weerbaar en bestand tegen misstanden.

MODELLENSTICHTING IS AANWEZIG BIJ DE FASHIONWEEK


Van zaterdag 9 juli t/m maandag 11 juli staat de Modellenstichting op de Fashionweek in de Gashouder te Amsterdam. Wij zullen daar flyeren, netwerken en contacten onderhouden. Daarnaast houden we een oogje in het zeil om de modellen ter plekke te ondersteunen.
Copyright © 2016 Modellenstichting, All rights reserved.