Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Nr. 2 - Juni 2016
FASHION DÔME, HERE WE ARE!

In Mei hebben wij ons gevestigd in de Fashion Dôme te Almere. Het is een futuristisch gebouw waar gezaghebbende merken en labels hun modecollecties presenteren. Een dynamische omgeving van waaruit wij de verdere activiteiten van de Modellenstichting en Modellenvakbond kunnen uitbouwen.
Fashion Dôme is uitstekend bereikbaar en bevindt zich op een steenworpsafstand van de A6.
Adres: Veluwezoom 5, 1327 AA Almere

Doe mee met onze enquête

BEN JIJ FOTOMODEL OF BEGINNEND MODEL?

Vul dan onze enquête in!: http://tinyurl.com/enquetemodellen

Help mee in de strijd tegen intimidatie, oplichting, misbruik etc., voor een betere en eerlijke modellenbranche.

Onder de deelnemers van de enquête worden 10 modellen geloot voor de volgende prijzen:

2 van de 10 maken kans op de volgende prijzen:

 • Een Bluetooth speaker of/
 • Een Wellness treatment

Alle 10 krijgen de volgende prijs:

 • 5 kledingstukken van de nieuwste herfst/wintercollectie 2016 per model, welke beschikbaar gesteld worden door deelnemende bedrijven gevestigd in de Fashion Dôme.

Wij gaan eind juni de winnaars bekend maken op onze facebooksite. De deelnemers worden sowieso eerst door ons persoonlijk bericht. De trekking zal live te zien zijn op onze facebooksite en op onze website "livestreaming" onder het kopje "media".

P.S. wij verwachten gemiddeld 150 respondenten. "Like" ook direct onze FB page, wij verloten de prijzen alleen onder degene die onze Facebooksite hebben "geliked". 

Afzender:

Modellenstichting
www.modellenstichting.nl

Bekijk de doelstellingen en het onderzoek op onze website:
http://www.modellenstichting.nl/onderzoek

Heb jij als model problemen met modellenbureau's en/of fotografen, neem dan contact met ons op: http://www.modellenstichting.nl/contact

Be Pretty, Be Smart, Take Action!

Be pretty, Be Smart, Here is our Card

Met gepaste trots presenteren we ons nieuwe visitekaartje.
De Modellenstichting is een erkend leerbedrijf. 
In een leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen verwacht wordt. De erkenning van leerbedrijven gebeurt door kenniscentra van het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.
Voorbeeld functies:
 • Social Media medewerker
 • Marketing Medewerker
 • Promotie medewerker
 • Visual designer
 • Finan. administrateur
 • ICT
 • Juridisch Medewerker
 • Klantenservice Hulplijn
Ben jij (beginnend) model of heb jij affiniteit met de modellenbranche en zoek jij een leuke uitdagende stageplek of leerbaan waarbij jij alles leert over de modellenbranche en de werkwijze van een stichting & vakbond?
Neem dan onze doelstellingen en werkwijze door, spreekt het jou aan om hier aan mee te werken neem dan nu contact met ons op.
Wij hebben nog een paar leuke functies open, dus wees er snel bij wanneer jij in 2016 een stageplek/leerbaan zoekt voor jouw opleiding.

Samenwerking met Miss Regio Nederland en ModelsWay

Op dit moment zijn we aan het bekijken of en hoe we gaan samenwerken met 2 bestaande organisaties die ook de belangen behartigen van modellen: 
 • Miss Regio Nederland is een non-profit organisatie die VROUWEN de kracht geven om hun dromen in de Modellenwereld waar te maken. Ook al voldoen ze niet aan belemmerende eisen zoals de lengte eis van 1.75 m. Bij Miss Regio Nederland krijgen ze een kans op een doorbraak in de modellenwereld. Als gevolg hiervan werd de eerste Miss Regio. missverkiezing gehouden op 14 februari 2003
 
 • ModelsWay is een exclusieve professionele community voor modellen,  agencies,  en andere belanghebbenden in de industrie. ModelsWay levert diverse tools, workshops, projecten en activiteiten om de weg naar model zo makkelijk mogelijk te maken. Hiervoor wordt met diverse professionals samengewerkt.

Website Modellenvakbond en App

Op dit moment zijn we druk bezig met het opzetten en beschrijven van een website voor de Modellenvakbond en een bijbehorende app voor gebruik op mobiel.

De website zal worden uitgerust met een reeks value added services zoals een agenda, klachtsysteem, beoordelingssysteem en factureringsysteem.
De app bevat grotendeels dezelfde functionaliteiten als de services op de website.
Het klachtsysteem en beoordelingssysteem kunnen door het model worden gebruikt om zijn/haar ervaringen met de modellenbureaus en fotografen vast te leggen. 
Vanuit het factureringsysteem kan het model de factuur direct vanuit de website (of App) doorsturen naar een modellenbureau. ook zijn er plannen voor een boekhoudsysteem en een koppeling met de Belastingdienst zodat de aangifte kan worden doorgestuurd.

Erkend leerbedrijf

Klacht over Cachet Models 2016

2 modellen hadden een klacht over Cachet models betreft het niet uitbetalen of informeren van hun Buy-out waar zij recht op hebben. Wij zijn 2 maanden bezig geweest om het probleem op te lossen, helaas heeft Cachet models het nog steeds af laten weten om het bedrag aan de modellen over te maken. Wij hebben Cachet models ook meerdere keren gewaarschuwd dat wij dit filmpje online zouden zetten wanneer er niet z.s.m. een oplossing zou komen.
Copyright © 2016 Modellenstichting, All rights reserved.