Copy

 

Se nyhedsbrev i browser

eNyhedsbrev - Maj 2016
12.05.16

 
Minister på morgenbesøg
Mandag 18. april 2016 holdt vi morgenmøde med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Overskriften for ministerens indlæg var ”Danmarks udfordringer i en globaliseret verden og et Europa i hastig forandring” – læs mere om arrangementet i det kommende nummer af Erhverv Norddanmarks magasin.
Tv, politik og penge
Der var udsolgt til vores erhvervstur til København i 2014 og 2015 – og trods flere pladser på 2016-turen er der også her ved at være fuldt belagt. Når vi onsdag 12. oktober 2016 endnu en gang sætter kursen mod hovedstaden, sker det med et tæt program under overskriften ”Tv, politik & penge”.

Se programmet for dagen og tilmeld dig her.
Ressourcestærke flygtninge som vækstmotorer 
Fra International House North Denmark, i hvis Advisory Board Erhverv Norddanmark er repræsenteret, har vi modtaget dette:
 
Der har længe været en erkendelse af, at integrationen af flygtninge er en udfordring, der berører alle parter i samfundet. Udfordringer og problemstillinger er grundlæggende en invitation til opdagelse af nye muligheder for vækst og udvikling. Derfor er det oplagt at fokusere på, hvordan denne udfordring inviterer os til at finde nye muligheder for vækst og udvikling i det nordjyske erhvervsliv. Faktum er, at i Danmark lever vi af viden, de kreative ideer og praksisser, vi udvikler qua vores viden. Derfor er det oplagt at fokusere på den viden og de kompetencer, som ressourcestærke flygtninge har bragt med sig, netop til udvikling og fremtidig vækst i Nordjylland. 
 
Flygtninge har en værdifuld viden og kendskab til lokale markeder, som er potentielle eksportmarkeder for nordjyske virksomheder. Denne viden kan anvendes til at udvikle innovative produkter tilpasset til de nye markeder. Ud over at arbejde strategisk med udvikling og opkvalificering af flygtninges faglige og personlige kompetencer, får virksomhederne tilføjet nye kræfter og et mere mangfoldigt arbejdsmiljø. Vi ved mangfoldighed giver en bedre bundlinje.
 
International House North Denmark har søgt støtte hos Industriens Fond til finansiering af et tre-årigt projekt, hvor vi arbejder strategisk og målrettet på at rekruttere ressourcestærke flygtninge og matche dem med virksomheders behov og ambitioner.  Vi forventer svar fra fonden primo juni – og er allerede gået i gang med den forberedende fase af projektet. 
 
Ønsker din virksomhed at være en del af projektet, og har I ambitioner og potentiale til at komme ind på nye eksportmarkeder, så kontakt Barikan I. Solecki hos International House North Denmark på 25527526 eller bis@aalborg.dk.
Ny sponsorkategori
På generalforsamlingen introducerede vi en ny sponsorkategori: Loyalitetssponsor. Der er tale om en kategori, der er knap så omkostningstung som et business-sponsorat, men som ikke desto mindre rummer en række fordele, som nok er værd at tage med i ens overvejelser. Det er der allerede seks virksomheder, der har benyttet sig af – og vi håber, at flere vil melde sig som sponsorer. Den dybere mening er, at vi får ekstra kræfter til at udfylde rollen som den foretrukne dialogpartner i erhvervsudviklingen af Aalborg og Norddanmark – til gavn for vores medlemmer.
 
Aktuelt er loyalitetssponsorerne: Comentor, Curia Management, Mogens Daarbak A/S, Nybolig Erhverv Aalborg, Søren Engaard A/S og Aalborg Lufthavn.
 
Læs mere om den nye sponsorkategori her.
Arrangementer
Erhverv Norddanmarks kalender byder på mange arrangementer de kommende uger - blandt andre disse:

13. maj 2016
I rum med Louise Herron

Mød en af den internationale kulturbranches mest succesfulde fundraisere - direktøren for Sydney Opera House.

24. maj 2016
Blue Water Shipping

Medlemmer af seniorgruppen med ledsager tager på virksomhedsbesøg hos Blue Water Shipping.
26. maj 2016
Naturen

Trademark Future Lounge besøger Urtehaven i Nørresundby og naturvejleder Esben Buch fortæller om kryddersnaps.
13. juni 2016
Minigolf og sommerhygge

Seniorgruppen byder på det årlige sommerarrangement - en fornøjelig og hyggelig eftermiddag med et slag minigolf.

23. maj 2016
Eksport
Dansk Erhvervs kursus om certifikater og ATA Carneter sikrer, at du har de rigtige dokumenter, når dit marked er uden for Danmark.

25. maj 2016
Iværksætteri

Mads Peter Veiby fortæller om sit iværksættereventyr – og Vækstfonden og Danske Bank om finansiering.
8. juni 2016
Motivation og livsglæde

I samarbejde med Aalborg Håndbold og Danske Bank indbyder vi til arrangement med håndboldspilleren Lars Christiansen.
26. september 2016
Nordjysk Åbningsdebat

Sammen med blandt andre Nordjyske Medier arrangerer vi atter en gang debat med Nordjyllands medlemmer af Folketinget.
Vil du nå ud til ca. 130.000 nordjyske læsere?
Vores medlemsmagasin udgives fire gange årligt som et 20-24 sider stort tillæg (tabloidformat) til NORDJYSKE Stiftstidendes søndagsavis og er dermed en enestående mulighed for at komme i kontakt med de cirka 130.000 søndagslæsere. Samtidig rundsendes magasinet til politikere, beslutningstagere og opinionsdannere i Nordjylland.

Læs mere om dine muligheder for annoncering her.
Gode Member to Member-tilbud
En af vores mange aktiviteter til medlemmerne er Member to Member, der i al korthed går ud på, at du som medlem via vores website har mulighed for at præsentere et eller flere tilbud til de øvrige medlemmer – og naturligvis gøre brug af de tilbud, der allerede er slået op. Se meget mere her.
Ny medlemmer i dit netværk
Som medlem af Erhverv Norddanmark er du en vigtig del af en organisation, der samler 500+ virksomheder og enkeltpersoner inden for handel, industri, service og liberale erhverv i bestræbelserne på aktivt at medvirke til, at Aalborgregionen er attraktiv at drive og udvikle virksomhed i. Der kommer til stadighed nye medlemmer i dit erhvervsnetværk – og vi ser frem til at arbejde både for dem og for de medlemmer, der har været en del af organisationen i mange år. Senest er disse kommet med i netværket:
  • Ejer Mads Anker – Mads Anker VVS (medlem af Trademark Future Lounge)
  • Direktør Preben Larsen (medlem af Seniorgruppen)
  • Skagerak Denmark A/S: Chief Executive Officer Jesper Panduro
  • AP ERHVERVsPSYKOLOGERNE: Erhvervs- og ledelsespsykolog Per Østergaard
  • Forretningschef Peter Baand – Danske Bank (medlem af Trademark Future Lounge)
  • Erhvervsrådgiver Jesper Rasmussen – Danske Bank (medlem af Trademark Future Lounge)

Tak til hoved- og business-sponsorerne
Mange tak til hovedsponsoren Danske Bank og business-sponsorerne HjulmandKaptain, NORDJYSKE Medier, Redmark, steen-bjerre.dk og UCN act2learn LEDELSE & HR.

De bedste hilsner
Erhverv Norddanmark
 
 
Steen Royberg                Anita Møller
Formand                         Sekretariatschef

ERHVERV NORDDANMARK
Nyhavnsgade 2
9100 Aalborg
98 16 06 00
info@erhvervnorddanmark.dk
Hovedsponsor for
Erhverv Norddanmark:


En sparringspartner for nordjysk erhvervsliv

Modtager: annica@erhvervnorddanmark.dk

Afmeld ved at skrive en mail til os

 
Email Marketing Powered by MailChimp
opdater profil eller afmeld liste