Copy
Nieuwsbrief #31 van de EigenWijkse Energie Coöperatie met in dit nummer: van de voorzitter, EigenWijkse Energiewinkel, ALV mèt film, Scoren voor je Club, Mariënhoeve 2, Mijn EigenWijkse, uitnodiging Energietafel en de winkel van André... 
Laat ons weten wat je vindt van deze Nieuwsbrief.
Share
Tweet
Forward

Van de voorzitter

Allereerst: fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuw Jaar!
Dank voor de hulp, de bemoediging, de lof en het vertrouwen dat we van jullie mochten ontvangen.


We zijn een heel eind gekomen dit jaar. Van 185 leden in het begin van het jaar naar ruim 225. Van 120 klanten naar bijna 200. Van 670 geïnstalleerde zonnepanelen naar ruim 1000 nu en daar komen in de eerste helft van 2019 nog 1600 panelen bij. En in februari 2019 hopen we nog 16 laadpunten bij te plaatsen (nu 8).

De werving van deelnemers voor Mariënhoeve 2 is op 10 december van start gegaan en ook de actie "Scoren voor je club" is in volle gang. Daar verwachten we veel van. We verwachten ook veel van onze EigenWijkse EnergieWinkel die op 7 januari 2019 om 16:00 uur officieel haar deuren opent.
Jullie zijn uitgenodigd!
Ook is de afgelopen tijd onze
website geheel vernieuwd, neem eens een kijkje en vertel ons wat je er van vindt.
Volgend jaar is er weer een hoop te doen, we zijn er nog lang niet en er zijn veel kansen. Wil je eens overwegen of jij ook met ons mee wil doen? Samen Wijk duurzamer maken? Neem dan contact op. We zoeken mensen voor het ontwikkelen van leuke campagnes, mensen wegwijs maken in het woud van energiebesparingsmogelijkheden (hebben we een cursus voor) en voor nieuwe projecten. Samen komen we verder: stuur een mailtje of spreek ons aan, op straat of gewoon in onze eigen EnergieWinkel!

Opening EigenWijkse EnergieWinkel!

Het is gelukt, een eigen winkel | kantoor: de EigenWijkse EnergieWinkel! We zijn geland. Op een heel centrale, zichtbare plek, in het hart van onze gemeenschap. Waar we met elkaar kunnen werken, vergaderen, Energieloket houden, klanten inschrijven, uitleg geven over onze projecten. En we zijn al aan het werk op onze nieuwe locatie.
De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen: vloerbedekking, meubilair, apparatuur. Nu nog de puntjes op de i en dan gaan we officieel open. In het nieuwe jaar, voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie van de Ondernemerskring Wijk en van de gemeente. Dan zullen ook onze welwillende geldschieters hun bijdrage officieel overhandigen. 

We nodigen jullie allemaal uit om daarbij aanwezig te zijn.
Maandag 7 januari 16:00 uur (inloop 15:30 uur), Steenstraat 2

Algemene Leden Vergadering

Afgelopen maandag 10 december was onze Algemene Leden Vergadering (ALV) bij Calypso met aansluitend de film ‘Normal is Over’. Zoals gewoonlijk was’t weer gezellig druk in het theatercafeetje van Calypso. Onze begroting werd door penningmeester Joke gepresenteerd en sinds onze oprichting in 2013 neemt de begroting steeds toe van 3000 euro in 2013 tot nu ongeveer 40.000 euro.
Steeds belangrijker wordt de klantenwerving en in dat licht moet ook het starten van onze EigenWijkse EnergieWinkel worden gezien. Inmiddels hebben we de kosten voor het opzetten en inrichten weten te dekken vanuit toezeggingen door de gemeente, het Wijks Ondernemersfonds en het Rabo Stimuleringsfonds.
Na de begroting vertelden onze projectleiders over de diverse lopende projecten zoals Marienhoeve I2 (nog eens 1350 zonnepanelen erbij) en ons laadpalenproject (op naar de 24 laadpunten in 2019).
Als laatste werden foto’s getoond van onze ‘Mijn EigenWijkse' actie waarbij ‘BW-ers’ (bekende Wijkenaren) die klant van ons zijn mooi geportretteerd worden. Als het goed is verschijnen deze binnenkort op posterformaat op onze winkelruiten.
Na de ALV was het de beurt aan de film ‘Normal is Over’, die bij nader inzien wat minder licht verteerbaar bleek dan gedacht. Het blijft een ‘inconvenient truth’ om met Al Gore te spreken, als wordt getoond dat onze huidige manier van leven onhoudbaar is via inmiddels bekende beelden (milieuvervuiling, uitstervende diersoorten, ongelijkheid). Daartegenover stonden portretten van zogenaamde ‘groene helden’, die initiatieven ontplooien om een ‘nieuw normaal’ te creëren. Maar aan het eind van de film gekomen overheerste bij velen toch vooral het eerste: ‘wat een ellende, waar moet dit heen’, om met Harrie Jekkers’ ballade van de dood te spreken.
Daarom nemen we ons voor de volgende keer een film te kiezen waar we aan het einde meer hoopvol zijn, zoals bij onze vorige film ‘Tomorrow’. Immers hoop doet leven! Tot de volgende ALV (of kom langs in onze winkel)!

Clubactie

Op 1 december is de Clubactie: "Scoren voor je club" voor Mariënhoeve van start gegaan. Een initiatief van Wijksport en de EigenWijkse Energie Coöperatie. Voor iedere nieuwe klant die zich via de actie aanmeldt bij de EigenWijkse Energie Coöperatie, ontvangt de deelnemende sportvereniging eenmalig € 25 voor de clubkas. De actiemaanden zijn december 2018 en januari 2019. Leden van de sportverenigingen op Mariënhoeve kunnen zelf klant worden of een nieuwe klant werven voor de EigenWijkse. Uitgangspunt is dat de inschrijver minstens 1 jaar klant blijft. Doe ook mee en klik hier of op het plaatje hieronder.

Handje helpen?
Besteed jij ook veel tijd aan social media en zou je dat graag wat meer héél nuttig willen doen? Kom dan wekelijks bij ons in de EnergieWinkel zitten en help ons met het voorbereiden van teksten en het posten ervan.

Ben je vriendelijk en klantgericht en heb je wat tijd over om héél nuttig vrijwilligerswerk te doen? Kom dan wekelijks bij ons in de winkel en sta mensen te woord, leer in de praktijk van alle dag met mensen spreken over wat de EigenWijkse EnergieWinkel voor ze kan betekenen. 

Sarida wil ook wel eens een dagje vrij: neem snel contact op (
06 1249 2247)!

Voortgang Zonnepark Mariënhoeve 2

Tijdens de laatste ALV van 10 december jl. is de inschrijving van Zonnepark Mariënhoeve 2 voortvarend van start gegaan: 1350 zonnepanelen worden de komende maanden in 'delen' van € 500,-- of een veelvoud daarvan verkocht. Inmiddels staat de teller op € 24.500,-- 
Leden van de EigenWijkse en leden van sportverenigingen van Stichting Wijksport krijgen tot 1 januari 2019 voorrang om mee te investeren. Als je nog geen lid bent van de EigenWijkse, moet je dit wel even worden.
Daarna gaat de inschrijving open voor alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede en hopen we in februari een bedrag van circa € 150.000,-- bij elkaar te hebben. Voor dit project is ook een SDE+-subsidie toegekend en het is qua opzet vergelijkbaar met de Stroomfabriek: alle opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor willen wij een afnamecontract afsluiten met onze koepelcoöperatie 
om | nieuwe energie
Het overige benodigde geld zal worden geleend bij het Energiefonds Utrecht en het BNG Duurzaamheidsfonds. Voor dat laatste is een garantstelling door de gemeente Wijk bij Duurstede afgegeven. Hierdoor kunnen deelnemers profiteren van een gunstig rendement van circa 4% per jaar.
 
De installatie zal worden geplaatst op het dak van de MFA-hal. Hiervoor worden enkele spanten van het dak verstevigd. De uitvraag naar installateurs wordt daarna in gang gezet. De planning is om de zonnestroominstallatie in mei 2019 op te leveren.
 
Voor meer informatie en inschrijving: 
https://www.ewec.nl/zonnepark-mariënhoeve-2 Daar vind je ook het uitgebreide Informatie Memorandum met uitgebreide projectomschrijving. 

Mijn EigenWijkse

Binnenkort gaat de 'Mijn EigenWijkse' campagne van start. Doel is om, in combinatie met de Clubactie, het aantal klanten van de EigenWijkse flink te verhogen. Voor onze inkomsten zijn we direct afhankelijk van onze klanten: hoe meer klanten hoe meer geld wij krijgen en hoe meer wij kunnen sleuren aan de energietransitie van Wijk bij Duurstede. Help mee, word onze ambassadeur, haal je buurvrouw over en trek je vrienden over de streep om ook klant te worden. Al veel mensen gingen je voor. We zijn niet duurder maar wel beter dan andere energieleveranciers. Bel met Sarida (06 1249 2247) en laat je overtuigen!

Energietafel

Wil je aan de slag met energiebesparing om kosten te besparen of voor meer wooncomfort? Heb je al stappen gezet om jouw huis te verduurzamen en vind je het leuk om je buren of wijkgenoten op weg te helpen? Is het klimaat regelmatig onderwerp van gesprek bij jullie en wil je meer weten over hoe je hierover een gesprek aangaat met anderen? 
Kom dan naar de energietafel om meer te weten over energieambassadeurs en klimaatgesprekken!
 
Waar:        Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30 – Wijk bij Duurstede
Wanneer:  donderdag 24 januari van 19.30 – 21.30 uur

Voor wie? 
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik om laag te brengen. Bij de Energietafels komen verschillende onderwerpen aan bod. 
 
Aanmelden?
Graag! Je kunt je aanmelden via deze link

En natuurlijk is ook jouw enthousiaste buur, vriend, sportmaatje of kennis van harte welkom! Lees meer >>>

Cursus Energie Ambassadeur
Als je vorige afleveringen gemist hebt maar je wil toch graag op een tweetal avonden de cursus Energie Ambassadeur volgen: dat kan. In Houten is nog plek op 28 januari en op 4 februari. Informeer bij Martine van der Woude naar de mogelijkheden: m.vanderwoude@wijkbijduurstede.nl of 0343 595567
WINKEL

- Goedemiddag, mevrouw!

Goedemiddag, meneer, wat zal het zijn?

- Een onsje groene stroom, mevrouw.

Dat kan. Bent u al klant?

- Klant? Moet dat? Ik dacht: kom, een onsje groene stroom, om te proberen. Mijn nicht probeerde het ook. Groene stroom. Maar 't was niet groen. Dat moet je kunnen proeven, hè? Dat 't groen is. Niet dus. Ze had 't geprobeerd, hoor. Proeven. Maar ze vonden haar met de tong uit de mond naast het stopcontact. Tong was paars. Niet groen. Dus die groene stroom van haar, die was nep. Nou, mij maken ze niet meer gek, groene stroom. Ik kan 't toch zelf zien, dat die stroom rood is! Moet je mijn straalkachel zien! Al twintig jaar trouwe dienst, en 't maakt niet uit wat je erin stopt. Vindt álles prima.

En meneer, wat betaalt u daarvoor?

- Ja, hállo! Groene stroom is altijd duurder! Biologisch eten is ook altijd duurder! En ik proef 't verschil niet eens.

Misschien moet u toch aan een andere manier van verwarmen denken. Zo'n straalkachel is een stroomvreter, hoor.

- Precies! Dus ik dacht: kom, ik geef 'm wat groene stroom. Kijken of-ie 't lekker vindt.

Nou, meneer. Dat is in ieder geval een goed begin. Een onsje groene stroom. 
Mag ik uw naam en adresgegevens, dan voer ik die in in ons klantenbestand.

- Nou, goed dan. U bezorgt aan huis, begrijp ik?

Copyright © 2018 EigenWijkse Energie Coöperatie, All rights reserved.


Wil je een wijziging doorgeven?
Je kunt je adresgegevens wijzigen or je uitschrijven voor deze mailing

Email Marketing Powered by Mailchimp