Copy
Nieuwsbrief #27 van de EigenWijkse Energie Coöperatie met in dit nummer: van de voorzitter, feestelijke oplevering Mariënhoeve 1 en klantenwervingscampagne en een column van André. 
Laat ons weten wat je vindt van deze Nieuwsbrief.
Share
Tweet
Forward

Van de voorzitter

Het dak op de Judohal is klaar en produceert stroom voor onze klanten: zaterdag 30 juni feest dus! We zijn alvast begonnen met de voorbereidingen van het volgende dak: 1410 panelen. Zodat nog meer mensen EigenWijkse stroom kunnen gebruiken. En daarvoor zoeken we nog klanten: samen met Wijksport lanceren we binnenkort een EigenWijkse clubactie: breng een klant aan en verdien € 25 voor je favoriete club.
(Het zou trouwens mooi zijn als de gemeente dit jaar ook klant wordt van de EigenWijkse.)
We gaan gestaag door met laadpalen plaatsen voor elektrische auto's. We draaien mee in het Energieloket. We zoeken naar mogelijkheden op het bedrijventerrein.
Kortom: er is veel te doen maar we hebben te weinig handjes. Wil je eens overwegen of je met ons mee wil doen? Samen Wijk duurzamer maken?
Neem dan contact op. We zoeken mensen voor de klantencontacten, de administratie, het ontwikkelen van campagnes, onze website nog beter maken, mensen wegwijs maken in het woud van energiebesparingsmogelijkheden (hebben we een cursus voor).
Samen komen we verder: stuur een mailtje of spreek ons aan!

Mariënhoeve: feest en actie!


De 480 zonnepanelen op het dak van de Judohal op Sportpark Mariënhoeve produceren sinds 1 juni 2018 stroom voor de 50 eigenaren. Alle panelen zijn verkocht. Reden voor een feestje op zaterdag 30 juni vanaf 16.00 uur op Mariënhoeve. Wethouder duurzaamheid Hans Marchal zal aanwezig zijn, de gedeputeerde van de provincie Utrecht, Pim van den Berg en de voorzitter van Wijksport Connie Eli. We gaan het combineren met onze ALV (van 15:00 tot 16:00)

Recent zijn we met Stichting Wijksport om tafel gegaan om te bespreken hoe we de volgende fase (1410 panelen) gaan doen. Dat wordt een SDE+ project. Daar hoor je de komende maanden meer over.


We gaan onze samenwerking met Stichting Wijksport verder intensiveren. Ter gelegenheid van de oplevering van het eerste dak starten we een campagne waaraan alle sporters en andere geïnteresseerden kunnen meedoen: breng een klant aan en verdien € 25 voor de clubkas van jouw sportclub! Ook daarover binnenkort meer...

Markt van de Toekomst


Op zaterdag 26 mei stonden we natuurlijk met de EigenWijkse Energie Coöperatie op de derde Markt van de Toekomst. Ondanks het prachtige weer was er toch een gestage aanloop van geïnteresseerden en hadden we tijd om geanimeerde gesprekken aan te knopen. Fijn dat er enkele leden gereageerd hadden op onze oproep om ook even in de kraam te staan: Bedankt Frank en Marian!

Vondst                               

Aan het eind van de moestuin stond een boom. Met een boomhut.
Dat dacht ik tenminste.
Geen ramen of deur erin, geen touwladder stak uit. Slechts twee polsdikke slangen, die ergens heen liepen. Het ding was bekleed met oud timmerhout. Dat toch weer wél.
En zo te zien zat het  al jaren goed verankerd tussen de grootste takken, want het groen had zich eromheen gekronkeld.

De tuinder slenterde naar een kastje en haalde een hendel over. De boom begon te zoemen.
Ik liep verder langs de moestuin, moest een bruggetje over, breed water liep er. Een 'vlechtende rivier', waar op forel gevist werd.

's Avonds, terug van het dorp, liep ik opnieuw langs die boomhut. Geen gezoem dit keer, maar geritsel. Uit een slang, langs de moestuin, liep water weg, tussen de groenten en de bloemen, de grond in. 

De volgende dag, tijdens het boodschappenrondje, opnieuw langs die tuin. En ik sprak de man aan.
'C'est un Château d'eau', antwoordde de man laconiek. Hij had zijn zoon gevraagd om een watercontainer, zo'n wit plastic kubus in een metalen kooi, in de boom te hijsen, vast te maken en te bekleden met timmerhout, zodat licht en warmte geen toegang hadden (algen!), waarna er een pomp op zonnestroom op werd aangesloten. De hoogte werd slim benut door de wateruitloop zodanig te reguleren dat de ene helft van de tuin werd beregend, en de andere bevloeid. Overdag water oppompen, 's avonds en 's nachts langzaam eruit laten lopen.

De man had van zijn boom een watertoren gemaakt. Je zag er niks van. Volkomen legaal?
Nou ja: het departement verbood bij een te lage stand van de rivier om water op te pompen. Maar dat was al acht jaar niet het geval geweest.

Copyright © 2018 EigenWijkse Energie Coöperatie, All rights reserved.


Wil je een wijziging doorgeven?
Je kunt je adresgegevens wijzigen or je uitschrijven voor deze mailing

Email Marketing Powered by Mailchimp