Copy
Nieuwsbrief #33 van de EigenWijkse Energie Coöperatie met in dit nummer: van de voorzitter, Mariënhoeve 2 gaat door, Groen: wat kan je DOEN?, HOOM, Energietafel 18 maart en dit keer een visuele column van André over Don. Don wie?
Laat ons weten wat je vindt van deze Nieuwsbrief.
Share
Tweet
Forward

Van de voorzitter

Sinds de officiële opening is het in onze EigenWijkse EnergieWinkel voortdurend druk. Zo hebben we bijvoorbeeld leerlingen van het Revius op bezoek gehad die een opdracht moesten uitvoeren over laadpalen in Wijk. En we hebben steeds vaker overleggen met diverse partijen over de energietransitie van Wijk bij Duurstede. Onze vrijwilligers voelen zich ook erg thuis op deze mooie locatie. Wil jij ook eens overwegen of je met ons mee wil doen? Samen Wijk duurzamer maken? Neem dan contact op. We zoeken mensen voor het ontwikkelen van leuke campagnes, mensen wegwijs maken in het woud van energiebesparingsmogelijkheden (hebben we een cursus voor) en voor nieuwe projecten. En vooral zoeken we klanten, heel veel klanten. 
Samen komen we verder: stuur een mailtje of spreek ons aan, op straat of gewoon in onze eigen EnergieWinkel!

Happy Hour!

Voel je welkom in onze EigenWijkse EnergieWinkel. Omdat we graag in contact komen met onze klanten, onze leden en andere belangstellenden hebben we iedere vrijdag om 17:00 uur 'happy hour'. Dan kan je op een ontspannen manier kennis maken met ons, met onze winkel en met andere mensen die zich betrokken voelen bij de EigenWijkse.
Dus ook deze vrijdag 22 februari 17:00 uur 'happy hour', Steenstraat 2

Zonnepark Mariënhoeve 2 gaat door!

De financiering voor de 1350 panelen op de MFA hal van Sportpark Mariënhoeve is zo goed als rond. De aangevraagde leningen van het Energiefonds Utrecht (€ 50.000,--) en het BNG Duurzaamheidsfonds (€ 200.000,--) zijn formeel aan het project toegekend. Ook is de garantstelling van de gemeente Wijk bij Duurstede toegezegd. De financiering van BNG en de garantstelling van de gemeente worden in maart notarieel vastgelegd. Daarnaast staat de teller voor het benodigde eigen vermogen op € 100.000,-- Een heel mooi bedrag, dat in korte tijd bij elkaar is gebracht. Binnenkort zullen we de deelnemercontracten opsturen.

Er zijn inmiddels offertes ingediend door lokale installateurs en we nemen een dezer dagen de beslissing aan wie de opdracht gegund wordt. Volgens onze planning zal dan de plaatsing van de zonnestroominstallatie in april/mei plaatsvinden. Kunnen we deze zomer lekker veel produceren!

Workshop Groen: wat kan je Doen?

Duurzaamheid is op dit moment een hot topic. Vaak willen mensen wel duurzame keuzes maken, maar weten ze niet goed waar te beginnen en hoe dit vol te houden. Ernest en Marijke willen - vanuit betrokkenheid - dit dilemma aanpakken. Zij geven een workshop met informatie over concrete, duurzamere keuzes in het dagelijks leven. Ernest en Marijke (beiden met ervaring in veranderingsprocessen) hebben zich ongeveer 5 jaar in het thema duurzaamheid verdiept en leren elke dag bij. 
Thema's: voeding, wonen, vervoer, kleding en gedragsverandering. 

Opzet van de workshop:   informatie en dialoog.
Organisatoren:   Ernest Joosten en Marijke Molmans
Kosten:   vrije toegang, wel vooraf opgeven.
Plaats:   EigenWijkse EnergieWinkel,  Steenstraat 2
Aantal deelnemers: max. 12 personen

Wanneer:  14 Maart 2019, 20.00 – 22.00 uur  ( inloop vanaf 19.30 )

EigenWijkse lid van HOOM

De EigenWijkse Energie Coöperatie is onlangs toegetreden (lid geworden) van de Coöperatie Hoom, hèt vliegwiel voor lokale coöperaties. Coöperatie Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energie coöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Van én voor lokaal. Zo hopen wij nog beter de inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek te kunnen adviseren over energiebesparen, aardgasloos wonen en zelf duurzame energie opwekken.

De missie van Coöperatie Hoom is om de leden (lokale coöperaties) te ondersteunen bij het lokaal inbedden en lokaal uitvoeren van begeleiding bij energiebesparing voor bewoners, om daarmee een cruciale bijdrage te leveren aan de warmtetransitie.

Onze visie is dat lokale coöperaties door hun onafhankelijke rol, wortels in de samenleving en vertrouwen bij bewoners een cruciale bijdrage leveren aan de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Als lokale initiatieven hun kennis delen, van elkaar leren en ondersteund worden met technische en organisatorische expertise op het gebied van energiebesparing, kunnen zij een eigen lokale kwalitatieve bewonersreis voor energiebesparing op poten zetten, continue verbeteren en deze binnen het lokale speelveld steeds zelfstandiger uitvoeren.

Mijn EigenWijkse

Binnenkort gaat de 'Mijn EigenWijkse' campagne van start. Doel is om het aantal klanten van de EigenWijkse dit jaar te verdubbelen. Voor onze inkomsten zijn we direct afhankelijk van onze klanten: hoe meer klanten hoe meer geld wij krijgen en hoe meer wij kunnen sleuren aan de energietransitie van Wijk bij Duurstede. Help mee, word onze ambassadeur, haal je buurvrouw over en trek je vrienden over de streep om ook klant te worden. Al veel mensen gingen je voor. We zijn niet duurder maar wel beter dan andere energieleveranciers. Een nieuwe flyer is in de maak. Wil je meehelpen om deze te verspreiden? Bel met Sarida (06 1249 2247) en laat je overtuigen! Of loop even binnen in onze EnergieWinkel. Of stuur een berichtje.

Kom naar de Energietafel op 18 maart

We gebruiken aardgas om onze woning mee te verwarmen, voor warm water en om mee te koken. De komende jaren stappen we over naar aardgasloos wonen. Wat komt er bij kijken om een bestaande woning van het aardgas te krijgen? Wat is de rol van de gemeente? Welke stappen kun je nemen en waarmee begin je? 
Over deze en andere vragen wil de gemeente graag met je in gesprek. 
Daarom nodigt de gemeente je van harte uit voor de Energietafel aardgasloos wonen!

Waar: Dorpshuis– Langbroek
Wanneer: maandag 18 maart van 19.30 – 21.30 uur
Voor wie? De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik om laag te brengen. Bij de Energietafels komen verschillende onderwerpen aan bod. 
Lees verder op de gemeentesite. Je kunt je daar ook aanmelden.
Copyright © 2019 EigenWijkse Energie Coöperatie, All rights reserved.


Wil je een wijziging doorgeven?
Je kunt je adresgegevens wijzigen or je uitschrijven voor deze mailing

Email Marketing Powered by Mailchimp