Copy
Weergaveproblemen? Bekijk dan de webversie of voeg info@heiper.nl toe aan uw lijst met veilige afzenders.
APRIL 2016

IN DEZE NIEUWSBRIEF...

      

  • INTERVIEW MET KOERT
  • EEN TEVREDEN KLANT
  • HEIPER ICT PRODUCTINFORMATIE
  • INTEL NIEUWE PRODUCTCYCLI

INTERVIEW MET KOERT

                                          

 

 IN GESPREK MET KOERT...
 

Koert is al heel wat jaren een bekend gezicht bij Heiper. Sterker nog... hij werkt er al het langst van iedereen! Tijd voor een interview dus :)

Vertel eens iets over jezelf?
Mijn naam is Koert Krikke en woon (bijna) samen met mijn vriendin Emma in Blaricum. Als ik niet aan het werk ben dan vind je mij in de sportschool of op de bank met een voetbalwedstrijd op de TV. Het liefst kijk ik naar een wedstrijd van mijn favoriete voetbalclub Ajax. Je kunt mij daarom meerdere keren per jaar in de Amsterdam Arena aantreffen.

Werk je al lang bij Heiper?
Ja, al een hele poos! Sinds 2007. Al 9 jaar dus!

Dat is al lang zeg, wat maakt het zo leuk bij Heiper?
Het is een professioneel bedrijf met een informele sfeer. Het werk is afwisselend en uitdagend. De combinatie tussen de technische kant en het (persoonlijke) klantcontact is onwijs leuk.

Welke functie heb je?
Ik ben werkvoorbereider en verantwoordelijk voor de planning.

Heb je die functie altijd al gehad?
Nee, ik begon bij de binnendienst, later op het ondersteuningsteam. Daarna heb ik een tijd in de buitendienst gezeten. Toen ik mij meer met de klant (de contacten) en minder met de technieken zelf wilde gaan bezighouden kon ik de functie van werkvoorbereider invullen. Dat doe ik nu een ruim half jaar met erg veel plezier.

"JE WEET NOOIT VAN TEVOREN HOE EEN DAG ERUITZIET"

Hoe ziet een doorsnee werkdag er uit?
Ik zorg er voor dat de mensen van de buitdienst op het juiste moment met de juiste spullen en de juiste informatie bij de klanten staan. Opdrachten die klaar staan bereid ik voor (soms alleen, soms samen met de klant) en zorg dat gerepareerde computers zo snel als mogelijk weer uitgeleverd worden. Ik heb dus veel klantcontact, je weet ook nooit van tevoren hoe een dag eruit ziet. Wanneer een van onze klanten onverwachts met een urgente storing of uitval van een systeem komt te zitten moet er snel geschakeld worden.

Wat is je meest bijzondere herinnering bij Heiper?
Hahaha, een erg grappige. Wel eentje van het type “daar had je bij moeten zijn”. Was tijdens een bedrijfsuitje (enkele jaren terug) in Duitsland. We gingen met het team skiën in Bottrop. We stonden beneden bij de piste te wachten, o.a. met mijn werkgever Pieter en (ex)collega Gert. Uit het niets zei collega Gert tegen Pieter “Daar ga je dan” en gaf hem een duw. Een domino-effect van ongekende omvang. Omdat het uit het niets kwam een hilarische situatie, helemaal omdat Pieter heel beteuterd keek.

Wat geeft jou een glimlach tijdens je werkdag?
Een goed lopende planning. Dat wanneer spoedeisende zaken direct opgelost kunnen worden en wanneer mijn collega’s op tijd bij de klant zijn. Dat laatste is vaak een hele uitdaging omdat het nauwkeurig plannen van ons werk bijna onmogelijk is.

Waar sta je over drie jaar?
Oef, dat vind ik een lastige vraag. In elk geval nog bij Heiper en in wonende in Blaricum.

Als ik je een tegel zou geven met een graveerapparaat… en je zou één zin / spreuk / o.i.d. mogen schrijven… welke zou dat zijn?
De legendarische uitspraak van Cruijf is het eerste wat mij te binnen schiet: “Elk nadeel heeft heb z’n voordeel”. Echt geweldig!

EEN TEVREDEN KLANT...

     

GRÖNINGER CLEANING SYSTEMS


Onze klant, Gröninger Cleaning Systems, is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen.

De wens was een servermigratie en ons team had de eer om de opdracht bij Gröninger Cleaning Systems uit te voeren. De opdracht verliep conform planning en migratievoorstel.

Uiteraard vinden wij het zeer belangrijk wat de bevindingen zijn van onze klanten na een opdracht/project. Wij zijn pas tevreden wanneer onze klanten tevreden zijn. Daarom hebben wij Henk Klein, directeur/eigenaar Gröninger Cleaning Systems, gevraagd om zijn bevindingen met ons te delen.

Oplossingen
Henk: “Wij wilden onze systeemomgeving toekomstbestendig neerzetten bij een partij die proactief mee blijft denken. De keuze viel op Heiper ICT, vanwege hun helderheid en creatieve manier van oplossen. Jim Barmentloo, operationeel directeur Heiper ICT, heeft ons oplossingen aangedragen, die andere IT partijen niet noemden en/of aandurfden.”

“HELDER, PROFESSIONEEL EN FLEXIBEL”

Helder
Net als bij veel andere projecten, kunnen er onvoorziene gevallen optreden. Dat zijn zaken die helaas niet te voorkomen zijn.
Henk: “De conversie van onze ERP en servicesystemen verliepen wat moeizamer dan gehoopt. Heiper heeft met een aantal workarounds gezorgd voor continuïteit. Gedurende het project heeft het team naar tevredenheid meegedacht. Het was ons van tevoren helder hoe Heiper de opdracht ging uitvoeren inclusief de bijbehorende kosten.

Ik beschrijf hun werkwijze als: helder, professioneel en flexibel. Om hun professionaliteit en flexibiliteit, welke wij als positief hebben ervaren, zou ik Heiper ICT van harte willen aanbevelen.”

HEIPER ICT PRODUCTINFORMATIE

    
MAAK KENNIS MET ONLINE BACK-UP VAN HEIPER ICT

Wat is online back-up?
Bij online back-up (ook wel Internet back-up genoemd) worden bestanden van de PC, laptop en/of server via internet automatisch opgeslagen op een ander locatie. Deze oplossing is de beste na zijn voorloper, bijvoorbeeld een back-up door middel van tape streamers, externe harde schijven of CD/DVD’s.

Alhoewel deze traditionele methodes heel effectief kunnen zijn, zijn er mensen en apparaten voor nodig om ze uit te voeren. Een online back-up kent deze problemen niet. Bij brand of een ander calamiteit staan de gegevens veilig op de externe locatie.

Hoe werkt online back-up?
Een stukje software die wij op uw server of werkstation installeren. De software zorgt voor de internetverbinding, versleutelt de data, comprimeert de data en stuurt de bestanden via een beveiligde verbinding via internet naar onze veilige servers.
Deze stuurt dagelijks (’s nachts) al uw data naar onze servers zodat u elke dag over een volledige back-up beschikt.

De software zorgt ervoor dat, indien nodig, de bestanden opgehaald kunnen worden van de beveiligde locatie en hersteld worden.

Veiligheid van online back-up
Het versturen van bestanden naar een externe locatie kan wellicht een onveilig gevoel geven. Echter, de bestanden worden, voordat die worden verstuurd naar de externe locatie, versleuteld. Heiper ICT heeft als enige deze sleutel. De bestanden worden opgeslagen op onze servers die voorzien zijn van brandbeveiliging, beveiliging camera’s, toegangscontrole, noodstroomvoorzieningen, firewalls en technieken om gevaren weg te houden op de opgeslagen data. Kortom de data is veiliger op de server dan bij u thuis of in uw bedrijf. De volgende systemen worden ondersteund:

  • Windows systemen
  • MAC systemen
  • Servers
  • Werkstations (computers, laptops)

Heeft u uw back-up op orde?
Het is van essentieel belang dat uw back-up op orde is en naar behoren functioneert wanneer de nood aan de man komt. Vooral met de huidige zogenaamde (ransomware virus) is back-up absoluut geen overbodige luxe. Wij weten als geen ander hiermee om te gaan en ervoor te zorgen dat uw bedrijf veilig is en altijd beschikt over de huidige data.

Geen omkijken naar
Wij installeren, configureren en monitoren de back-up dagelijks. U heeft dus geen omkijken naar uw data. Heiper ICT is ervoor verantwoordelijk dat uw data actueel en veilig is opgeborgen.

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen?
Laat Heiper ICT u adviseren en vooral uw back-up regelen! Neem contact met ons op 088 434 737 0.
Lees hier meer over Heiper online back-up.

INTEL NIEUWE PRODUCTCYCLI

                                    
INTEL VOEGT DERDE STAP TOE AAN INTRODUCTIECYCLUS VOOR NIEUWE PROCESSORS


De tick-tock-cadans hield in dat Intel het ene jaar op een nieuwe processorarchitectuur overstapte en het volgende jaar het productieprocedure verkleinde. Elke 2 jaar stapte Intel dus over op een kleinere nm-generatie, maar inmiddels is dat eerdeR 2,5 tot 3 jaar geworden.

Het was al bekend dat Intel de tick-tock cycli losliet, alleen hebben ze nu bekendgemaakt over te stappen op de ‘Proces-architecture-optimization’ en dat te gebruiken voor de opeenvolgende processorgeneraties. Deze worden in ieder geval toegepast bij de 14 en 10nm.

"We verwachten de tijd waarbinnen we onze 14nm- en komende 10nm-procestechnologie inzetten te verlengen, om onze producten en procedés te optimaliseren en tegelijk tegemoet kunnen blijven komen aan onze jaarlijkse cadans voor marktintroducties", schrijft Intel.
Volg onze communicatie en blijf op de hoogte van de nieuwtjes
Share
Tweet
Forward


This email was sent to samira@heiper.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Heiper B.V. · Ambachtsweg 28 · Huizen, 1271 AM · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp