Copy
De herfst 2015 nieuwsbrief van de speeltuinvereniging Maredijk
View this email in your browser
Beste leden,

Hier de herfsteditie van onze nieuwsbrief. Met:
Sinds eind augustus wordt het pand van de speeltuinvereniging grondig verbouwd. Die werkzaamheden zijn nu bijna klaar. Deze week komt de vloer erin, volgende week de nieuwe keuken en bar. Kort daarna hopen we onze vaste bewoners (speel-o-theek, kaartclub, kluchtencompagnie, boekenruil, zangkoor en ouderengym) weer te verwelkomen. De zaal is dan ook weer te huur voor (kinder)feestjes. Bovendien komen er activiteiten georganiseerd door de wijkvereniging Maredijkbuurt.
 
Zonder alles te verklappen kunnen we al wel zeggen dat het gebouw straks klaar is voor de volgende veertig jaar. We hebben een splinternieuw toiletblok, een nieuwe entree op een andere plek, meer daglicht in de zaal en het pand heeft straks veel meer aansluiting met de speeltuin. Alleen voor liefhebbers van de kleur blauw zal het allemaal even wennen zijn :-)
 
Binnenkort meer nieuws over de festiviteiten rond de heropening.  

Contributie 2015 en 2016
De meerderheid van de leden betaalt via een machtiging. Het liefst zouden we willen dat iedereen dat deed, dat scheelt ons (en jullie) veel extra werk. Vul daarom de machtiging in: http://www.svmaredijk.nl/pdf/machtiginglid.pdf en geef die af bij de portier. Tarieven voor 2016 zullen overigens gelijk zijn aan 2015, dus 15 euro per gezin.

Voor degenen die nog niet betaald hebben voor 2015: Maak 15 euro over op rekening NL52 INGB 0000 274564 tnv Speeltuin Rondom de Maredijk, Leiden.
 
Door de overgang op IBAN kunnen we een aanzienlijk deel van de machtigingen nog niet innen. De bank raadt ons af via internet zelf de juiste IBAN op te zoeken. Deze groep leden sturen we binnenkort een aparte zodat ze hun juiste IBAN-rekeningnummer door kunnen geven voor de machtiging. Je mag het ons natuurlijk ook al zelf proactief mailen op LedenMaredijk@gmail.com.
 
Mocht je om wat voor reden geen lid meer willen zijn in 2016, zeg dan voor het einde van het jaar op. Stuur een mailtje naar LedenMaredijk@gmail.com. Het liefst zien we jullie natuurlijk allemaal weer terug in onze nog mooiere speeltuin en speeltuingebouw.
 
Nieuwe speeltoestellen in 2016
Begin 2016 gaan we in onze speeltuin een groot deel van de speeltoestellen vervangen. Op donderdag 22 oktober organiseerden de Gemeente Leiden en de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen daarom een bijeenkomst waar de vijf partijen uit de aanbesteding van de gemeente zich presenteerden. Het speeltuinbestuur kiest daar de komende weken een partij uit die het werk voor ons gaat doen. Eind november is dus bekend wie leverancier wordt.

Inrichting samen met de leden
Met die speeltoestelleverancier en natuurlijk met onze jonge en oude leden maken we samen een plan voor de nieuwe inrichting. Jullie krijgen dus zeker een stem bij het maken van de keuzes. Heb je nu al wensen, verzoeken of vragen? Stuur een e-mail naar LedenMaredijk@gmail.com.

De nieuwe inrichting moet voor de zomer volgend jaar klaar zijn.
Mohammad werkt sinds september vier dagen per week als portier voor de speeltuin. HIj is 's winters van 10.00 tot 17.00 aanwezig op dinsdag tot en met vrijdag en dan is de speeltuin dus open. Op maandag is Trudy onze vaste portier, van 12.00 tot 17.00.
 
In de weekenden is de speeltuin alleen open als er een vrijwilliger is. Of als de speeltuin verhuurd is voor een feestje; leden mogen dan altijd ook naar binnen om in de speeltuin te spelen.

Word weekendportier!
Weekendportier zijn is niet moeilijk en vaak erg leuk. Geef je vantevoren op en haal bij een van de bestuursleden in de buurt de sleutel op. Je verkoopt ranja en ander eten en drinken. En je ontvangt entreegelden van niet-leden. Lees hier de uitgebreide handleiding
Wil je meer weten of een keer een korte introductie/uitleg krijgen? Mail portiermaredijk@gmail.com.
We hebben niet alleen weekendportiers nodig om de speeltuin draaiende te houden, ook andere vrijwilligers zijn zeer welkom. Met elke tijdsinvestering zijn we geholpen, ook met de organisatie van een activiteit op één dag zijn we al geholpen. Een activiteitencoordinator is van harte welkom (door onderbezetting en de verbouwing dit jaar geen Sint Maarten of Sinterklaas met de speeltuin). Of iemand die de website www.svmaredijk.nl wil opfrissen en beheren. Het bestuur kan ook altijd versterking gebruiken. Mail speeltuin.maredijk@zonnet.nl voor meer informatie of om je aan te melden.
www.svmaredijk.nl
facebook.com/maredijk
@svmaredijk
Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk - Afmelden of aanmelden? LedenMaredijk@gmail.com