Copy
De nieuwsbrief van de speeltuinvereniging Maredijk
View this email in your browser
Beste leden,

Hier de juni-editie van onze nieuwsbrief. Met:
Nieuwe speeltoestellen
De ledenraadpleging over de nieuwe speeltoestellen was een doorslaand succes: 50 ouders en kinderen hebben ons laten weten wat hun voorkeur is. Dank allemaal voor jullie medewerking. En het goede nieuws: in vrijwel alles kunnen we de wensen van de meerderheid volgen! Alleen de voetbaltafel komt er toch niet.

We kregen veel goede suggesties, die we ook vaak kunnen volgen. Zo zien we toch af van de muziekinstrumenten, die maken te veel lawaai. En ook de fitness-toestellen komen er niet, een meerderheid vindt dit geen goed plan.

Andere suggesties waren om ingetogen kleuren te gebruiken en veel hout. Het nieuwe voorstel wordt kleurrijk maar niet te fel. Hout is duurder in onderhoud en slijt sneller. Omdat alles minstens 15 jaar mee moet, kiezen we voor overwegend andere materialen.

Sommige respondenten waren bang voor te weinig toestellen voor peuters. Wij denken dat er genoeg te doen zal zijn voor de allerkleinsten, zo komt er ook een speeltrein (die was al zeker).

De zandbak die er komt kan goed afgesloten worden tegen katten. De zandfabriek komt er niet omdat we bang zijn voor te veel poepende poezen. Het alternatief in het nieuwe plan is een watertafel met gootjes.

Leverancier Proludic werkt de nieuwe opzet nu uit. Dan gaat die naar de Gemeente ter goedkeuring. Ook moet het binnen het budget van de Gemeente passen. Wordt vervolgd!

Contributie
Veel leden hebben de jaarlijkse contributie van €15 voor een heel gezin al betaald. En ook het innen van machtigingen loopt nu. Omdat we door de verbouwing en IBAN-perikelen niet alle machtigingen voor 2015 hebben geïnd, doen we dat nu tegelijk. Dat verklaart waarom er 30 euro wordt afgeschreven.

Heb je geen machtiging en nog niet betaald? Maak dan je contributie over op rekeningnummer: NL52 INGB 0000 274564 van Speeltuin rondom de Maredijk, Leiden. Of betaal contant bij de portier.

Zwembad
Er komt een nieuw hek om het zwembad. Dat staat er bijna, dus volgende week gaan we het bad vol laten lopen. Wanneer er een portier is of een gekwalificeerde vrijwilliger (iemand die weet hoe de zwembadinstallatie werkt) kan het zwembad open.


Coniferen
We hebben een mooie oplossing gevonden die voor het snoeien van coniferen die goed recht doet (en tegemoet komt) aan bezwaren van omwonenden:
 
De coniferenrij tegen de voetbalkooi blijft vrijwel volledig intakt. Wel zullen er enkele slechte exemplaren verwijderd worden. Ook moeten de coniferen bovenop gesnoeid worden omdat ze anders het net van de voetbalkooi beschadigen. Ze zullen dus bovenop wat afgetopt worden. Visueel verandert er weinig verwachten we.
 
De coniferen haaks op de kooi en parallel aan de Maredijk worden ook afgetopt naar uniforme hoogte van ongeveer 3 meter hoogte. Dit levert meer zon op voor de Maredijk-bewoners (hoewel de bomen ook voor schaduw blijven zorgen).

Zomer
In juli en augustus is de speeltuin in principe gewoon open op doordeweekse dagen. Portier Mohammad of Trudy is er dan. Als er een vrijwilliger is, dan is de speeltuin ook open in het weekend. De zaal verhuren we niet in deze twee zomermaanden. Vanaf 15 juni is het wel weer mogelijk te reserveren voor september 2016 en later. Beschikbaarheid van de zaal is te vinden op: http://svmaredijk.nl/calendar.html.

In juli en augustus faciliteren we geen kinderfeestjes in de speeltuin zelf. Ook onze buren verdienen een beetje rust.
www.svmaredijk.nl
facebook.com/maredijk
@svmaredijk
Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk
Opgericht 31 mei 1948
Maredijk 100, 2316 VP Leiden
Telefoon: 071 5224401
KvK: 40445705 | Rekeningnummer: NL52 INGB 0000 274564
Contact, afmelden of aanmelden? LedenMaredijk@gmail.com


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Speeltuin Maredijk · Maredijk 100 · Leiden, ZH 2316 VP · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp