Copy
De nieuwsbrief van de speeltuinvereniging Maredijk
View this email in your browser
Beste leden,

Hier de wintereditie van onze nieuwsbrief. Met:
Geslaagde opening Maredijkhuis 
Op 16 januari opende wethouder Roos van Gelderen ons verbouwde speeltuingebouw. Ook onthulde ze de nieuwe naam: Maredijkhuis. Op de drukbezochte openings- en nieuwjaarsborrel passeerden ook alle komende activiteiten in de Maredijkbuurt de revue. De lokale pers was ook goed vertegenwoordigd: Witte Weekblad, Unity.nu en Sleutelstad ("Maredijk heeft mooiste speeltuin van Leiden"). Ook het Leidsch Dagblad besteedde aandacht aan het nieuwe gebouw. 
 
De Leidse glibber maakte een filmpje van de opening.Bekijk ook de foto's die buurtbewoner Gerard de Reus maakte of het overzicht van berichten op Twitter.

Embedded image permalink
 
Zet vast in de agenda: op maandag 4 april 2016 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van de speeltuinvereniging. Het begint om 20.00 in het Maredijkhuis, inloop vanaf 19.30. 
 
Agenda en stukken volgen nog. Input daarvoor is al van harte welkom via ledenmaredijk@gmail.com. Ook eventuele aspirant-bestuursleden kunnen zich daar melden. Of leden die op een andere manier zich vrijwillig willen inzetten voor de speeltuin (activiteitencoordinator, webmaster, weekendportier, ....)
 
Sinds de invoering van de euro in 2002 is de contributie voor een gezien 15 euro per jaar. Ook voor 2016 is dat weer het tarief. Een buitenschoolseopvang of school betaalt 50 euro.

Volgens onze administratie hebben jullie <<betaald>> en <<machtiging>>. Als extra gift staat in onze administratie: <<Extra gift>>. Mail ledenmaredijk@gmail.co
m als er iets niet klopt.

Leden die geen machtiging hebben afgegeven kunnen hun 15 euro overmaken op rekeningnummer: NL52 INGB 0000 274564 van Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk (ook de eventuele 2015 conributie ontvangen we graag alsnog). Een machtiging is wel makkelijker, hier is het formulier (vul in en geef af bij de portier).
 
Van leden die wel een machtiging hebben afgegeven, gaan we begin maart waarschijnlijk de contributie afschrijven. Door de verbouwingsperikelen vorig jaar hebben we van nog niet iedereen de contributie van 2015 geïnd. Dat zullen we alsnog doen in maart. Dan schrijven we dus 30 euro af (plus eventuele de vrijwillige gift die eerder isopgegeven).
 
En ander verzoek van de ledenadministratie: geef wijzigingen vooral door aan ledenmaredijk@gmail.com. We zijn vooral blij met nieuwe kinderen, want we krijgen van de gemeente subsidie per kind. We ontvangen graag naam en geboortedatum.
 
Het plan van eisen van is bijna rond. We wachten nog op definitieve akkoord van de Gemeente. Wanneer dat er is, kunnen we met speeltuintoestellenleverancier Proludic aan de slag. Het grote rode kasteel achterin blijft wel staan en ook de mandschommel. De rest mogen we anders inrichten. Binnenkort meer informatie over hoe je als speeltuinlid kan meedenken. Het bestuur is al blij met de medewerking van enthousiast lid Joëlle Smout in de voorbereiding.
 
We mikken op vernieuwing voor de zomer. Het plaatsen van de nieuwe toestellen kost naar schatting twee weken.
 
De speeltuin draait op vrijwilligers. Alle hulp is welkom. In het weekend zijn we alleen open als een lid zich als weekendportier opgegeven heeft. 
 
Kijk in de agenda of er een weekendportier is http://www.svmaredijk.nl/calendar.html of geef je op via ledenmaredijk@gmail.com. Als portier krijg je de sleutel, schenk je ranja en ontvang je toegangsgeld van niet-leden. En je zorgt dat kinderen in het weekend kunnen genieten van onze mooie speeltuin. Meer vragen over weekendportier zijn? ledenmaredijk@gmail.com of @svmaredijk op Twitter.
 
De kookclub van de buurtvereniging organiseert op iedere tweede woensdag van de maand om
12.30u Lunch voor (groot)ouders en kinderen in het Maredijkhuis. Contact: Margje 071 5226703. Data zijn: 10 febr, 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni. Kosten: 3 euro per persoon.
 
Op iedere eerste vrijdag van de maand is er een vegetarische aanschuiftafel, vanaf 17.30 in het Maredijkhuis. contact: Lucja, tel: 06 502 77 796. De aanschuiftafel is op 4 maart, 1 april, 13 mei (1 week later) en 3 juni. Kosten: 5 euro per persoon, 2,50 voor kinderen.
 
Graag van te voren aanmelden bij etenopdemaredijk@gmail.com.
www.svmaredijk.nl
facebook.com/maredijk
@svmaredijk
Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk
Opgericht 31 mei 1948
Maredijk 100, 2316 VP Leiden
Telefoon: 071 5224401
KvK: 40445705 | Rekeningnummer: NL52 INGB 0000 274564
Contact, afmelden of aanmelden? LedenMaredijk@gmail.com