Copy
View this email in your browser

De klank van hobo op de Verschijningen

Bram Nolf is een van de meest succesvolle en getalenteerde hoboïsten van Vlaanderen. Hij speelt in het Nationaal Orkest van België, doceert én is het creatieve brein achter tal van artistiek vernieuwende cross-overprojecten. Op 12 mei neemt zijn indrukwekkende carrière een nieuwe wending met zijn deelname aan de Verschijningen!


Om de vijf jaar is het de beurt aan mannen om een tekst over hun moeder/vrouwen/het moederschap te schrijven én die live op een podium te brengen. Dit jaar komen: Francesco Vanderjeugd, Karl Vannieuwkerke, Herman Brusselmans, Warre Borgmans én Urbanus. Urbanus brengt tekst én muziek, Bram Nolf alleen muziek. Kristien Hemmerechts presenteert.

De Verschijningen vinden plaats op de BOOT in Merkem op zondag 12 mei (Moederdag) 2019 om 15u. M.m.v. Izen, De Vlaamse Waterweg, Humo, Comsa, Triodosbank, bierhandel Van Elslande, Papegaei en vzw de BOOT.

(c) Paul De Cloedt
Tickets de Verschijningen
Een ticket voor de Verschijningen kost dertien euro. De dag zelf betaalt u vijftien euro. Tickets kunt u kopen door het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding ‘Voorverkoop Verschijningen x-personen’. De plaatsen zijn beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt.
© Foto Warre: Hugo van Beveren
© foto Herman: ID/ photo agency
Als je kind uit het leven stapt…
Lezing door ervaringsdeskundige Marc Vande Gucht. Donderdag 25 april 20u

In 2003 kantelde het leven van Marc Vande Gucht bij de suïcide van zijn dochter. Ze was pas twintig. Een jaar later publiceerde hij een boek over haar leven en dood, en hij richtte een fonds op dat ijvert voor de preventie van depressie: www.gavoorgeluk.be  Die slogan – ga voor geluk – vat zijn levensfilosofie samen.
Op 16 april verschijnt bij uitgeverij Lannoo Marcs tweede boek: Alles blijft nazinderen - als je kind uit het leven stapt.
West-Vlaanderen kent helaas veel zelfdodingen. Daarom komt Marc over dit pijnlijke maar intense onderwerp praten. En vooral brengt hij een boodschap van hoop.

Inschrijven via info@deboot.be. De toegang is vrij maar reserveren is noodzakelijk. Deze sessie past in het de reeks 20 in 19 naar aanleiding van 20 jaar de BOOT.
Eerste vaartocht in 2019: zondag 24 maart!
Op zondag 24 maart organiseren we de eerste vaartocht van het jaar.
We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. We zien het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis, waar Koning Filip in 2014 bloemen neerlegde, de Knokkebrug én u krijgt het verhaal van Hector Verstraete, de oud-burgemeester van Merkem die als kind op de vlucht moest slaan.
U bent drie en een half uur aan boord van een voormalig binnenschip uit 1929 op het mooiste kanaal van de Westhoek, een geliefde verblijfplaats van ijsvogeltjes, meerkoeten, aalscholvers, blauwe reigers, de grote zilverreiger en ransuilen. Soms laat een ooievaar zich zelfs begluren.
Deze vaartocht is ideaal voor wie van geschiedenis houdt, voor wie het leven eens aan een trager tempo wil ervaren, of voor wie een vakantiedag in eigen streek wil nemen.
Afvaart om 13u30 uur. Kostprijs: 29 euro pp. De plaatsen zijn beperkt. Bart Castelein is de gids én schipper.
http://www.deboot.be/varen/niemandswater-14-18
Tickets te bestellen via info@deboot.be 0475 21 43 20.

(c) Johan Deklerck

Op, langs en naast de Ieperleedijk, een heerlijke wandeling van ongeveer 12 km
 
En wel op de hoge grasdijk tussen de Driegrachtenbrug en de Steenstraetebrug, linkeroever.
Je wandelt op verdoken paadjes tussen meidoornstruiken en hebt een prachtige zicht op de laatste uitlopers van de overstroombare broeken met zijn grutto’s, kieviten en zwanen.
Hier liep de frontlijn van de Groote Oorlog, met als stille getuigen het gedenkmonument van de gebroeders Van Raemdonck, de herdenkingsbomen en de Kapelletjesommegang van Noordschote.
De tocht eindigt met een gratis warm drankje op de BOOT.
 
Wanneer: zondag 31 maart van 13:30 tot 17:00
Meebrengen: waterdichte schoenen en verrekijker
Prijs: 10€ per persoon (warme drank op De Boot inbegrepen)
Afspraak: vzw De Boot, Ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem
Inschrijvingen:
info@deboot.be 0486 494573
Organisatie: Vzw De Boot

 

Bar
Daar is (bijna) de lente, daar is de BOOT. De deuren van onze bar zwaaien weer open, iedere zondag in maart van 14u tot 18u. Vanaf april ook op zaterdag. Voor groepen zijn we heel het jaar open na afspraak via 0475 21 43 20 of info@deboot.be  Iedereen van harte welkom!
 
Gezocht: jobstudenten op de BOOT
We zijn op zoek naar iemand die zestien is of ouder, sociaal, meertalig, leergierig én vertrouwd met het groene gedachtegoed. Het werk is voltijds en bestaat uit de bar openhouden, logés onthalen, ontbijt serveren, zonneboten verhuren, bedden opmaken en ervoor zorgen dat alles netjes is en blijft.

Mail je kandidatuur naar info@deboot.be + motiveer waarom je bij de BOOT aan de slag wil. Kandidaten die in de omgeving van de BOOT wonen, hebben een streepje voor.
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten en is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.