Copy
View this email in your browser

Eerste naam van de Verschijningen
Liesbeth Van Impe

Liesbeth Van Impe leidt de redactie van Het Nieuwsblad met vaste en bedreven hand. Ze is een broodnodige kritische stem in het Vlaamse medialandschap. Onlangs publiceerde ze Chemodag is de beste dag van de week. Een gids door kankerland. Zonder een blad voor de mond te nemen vertelt ze erin over haar ervaringen met borstkanker. Op de Verschijningen wil ze het graag hebben over haar bewuste keuze om geen moeder te worden. Wij zijn in ieder geval trots en blij dat ze erbij zal zijn. Dat rijmt, maar is ook erg gemeend.

Omwille van corona verschuiven we de Verschijningen andermaal van Moederdag in mei naar zondag 19 september 2021 om 15:00. Wie de andere namen worden, verneemt u in de volgende edities van de nieuwsbrief.

(c) Het Nieuwsblad

De fotowandeling ‘Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen’ blijft een topper én is coronaproof!

Elkaar buiten ontmoeten (in je bubbel, of maximaal met vier) mag én is veel veiliger dan binnenkamers, zo hebben we intussen van de virologen geleerd. Deze wandeling is ideaal voor al wie op zoek is naar ontspanning in deze ongewone tijden. Over een parcours van tien kilometer wandel je als het ware van continent naar continent. Vertrek aan de BOOT of aan Eetkaffee Steenstraete. Op beide plekken kun je een plattegrondje krijgen. Onderweg kom je voorbij zestien QR-codes. Als je die scant zie je prachtige foto’s uit de hele wereld gemaakt door de Nederlandse fotografen Ronnie Dankelman en Diana Putters. De fotowandeling ‘Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen’ loopt nog tot 21 maart 2021. Meer info over de fotowandeling op https://photolovers.nl/iwwi

Suppen op het schoonste kanaal van de Westhoek

In 2021 gaan we opnieuw suppen. De data liggen vast: zondag 2 mei, zondag 6 juni, zondag 4 juli, zondag 1 augustus en zondag 3 oktober, telkens van 14:30 tot 16:30. Kostprijs: 25 euro pp, max 18 personen. Inclusief: supplank, begeleiding, wetsuit en drankje. Groepen zijn ook welkom.

Inschrijven via info@deboot.be. I.s.m. amanzie. Sten De Lille begeleidt!

Keuring de Droge Paulette

Toerisme Vlaanderen eist terecht een brandveiligheidsattest voor iedere vorm van logiesaanbod. Het erkend orgaan Vinçotte kwam in december langs, en keurde de gas- en elektriciteitsinstallatie van onze Droge Paulette. Ze zagen dat het goed was. Voor de komende vijf jaar mogen u en wij weer op beide oren slapen.

IJsvogel

De nieuwe wetgeving in verband met verhuur van boten schrijft voor dat ook onze kleine elektrische bootjes over een ‘Certificaat van deugdelijkheid’ moeten beschikken. Aan boord vind je nu altijd een EHBO-kist, brandblusser, noodpeddel, reddingsboei, noodladder, waterwegenkaart, anker, ankerbol, lange touwen, zwemvesten met een draagvermogen van 100 Newton, en een outprint van dat Certificaat van deugdelijkheid. Op de buitenkant van het vaartuig staat vermeld: thuishaven, eigenaar, naam vaartuig én het identificatienummer. Geldt voor vijf jaar. Veilig op het water is eens te meer ons motto! Onze andere bootjes worden op woensdag 13 januari gekeurd.

Zonne-arc

Vzw De BOOT mag al jaren rekenen op de gulle steun van Willy Lievens en Hilde Decoene, oprichters en bezielers van de onvolprezen Zonne-arc. Zij hebben grote expertise opgebouwd op het vlak van ecologie en duurzaamheid. De coronacrisis heeft hen geïnspireerd tot het maken van filmpjes om hun boodschap uit te dragen over onze diepe binding met moeder aarde. Die wankelt maar er is ook hoop. Het is niet te laat om te leren hoe we de natuur in ons voordeel kunnen gebruiken zonder haar schade te berokkenen. De filmpjes vind je terug op https://www.youtube.com/watch?v=KeGwVkFEujM&list=PLDWB1eM5WFjMSDqCI_f_-iIqyNkuIt_gm

2021

2020 is voor veel mensen erg zwaar geweest. We kunnen alleen maar hopen dat het in 2021 beter wordt. The crew van vzw de BOOT wenst u in ieder geval een inspirerend jaar toe en hoopt u aan boord te kunnen welkom heten.

(c) Koen Cornelus

Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium