Copy
View this email in your browser
De eerste Westhoektrail

Op weg naar Waterland

zondag 10 november van 10:00 tot 17:00

 
Vertrekkend aan het bezoekerscentrum De Blankaart neemt vzw de BOOT-gids Ann Vergauwen je mee op de belbus naar de vallei van de Martjesvaart. Daar begint de boeiende tocht terug naar het vertrekpunt, de Blankaart dus, over een afstand van bijna twaalf kilometer, waarvan tien niet of slechts gedeeltelijk verhard. Onderweg vertelt Ann verhalen over dit unieke waterland aan de IJzer. Een gewezen binnenschip en een houten windmolen geven hun geheimen prijs.

Mee te brengen: eigen picknick en stevige, waterdichte stapschoenen.
Prijs: €16 (inbegrepen: begeleiding, belbus, koffie/thee op De Boot, molenbezoek)
Afspraak: Bezoekerscentrum De Blankaart, iepersteenweg 56, 8600 Woumen om 10u00.
Inschrijven via info@deboot.be

Organisatie: vzw De BOOT i.s.m. Regionaal Landschap Westhoek en de provincie West-Vlaanderen.
 
Laatste vaartocht in 2019 op het mooiste kanaal van de Westhoek, en wel op 11 november, Wapenstilstand!

Voor de laatste keer dit jaar organiseren we die dag de tocht Niemandswater 1914-1918. We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. We zien het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis, waar Koning Filip in 2014 bloemen neerlegde, de Knokkebrug én u krijgt het verhaal van Hector Verstraete, de oud-burgemeester van Merkem die als kind op de vlucht moest slaan.
U bent drie en een half uur aan boord van een voormalig binnenschip uit 1929 op het mooiste kanaal van de Westhoek, een geliefde verblijfplaats van ijsvogeltjes, meerkoeten, aalscholvers, blauwe reigers, de grote zilverreiger en ransuilen. Soms laat een ooievaar zich zelfs begluren.

Deze vaartocht is ideaal voor wie van geschiedenis houdt, voor wie het leven eens aan een trager tempo wil ervaren of voor wie van een vakantie in eigen streek wil proeven.

Afvaart om 13u30 uur. Kostprijs: 29 euro pp. De plaatsen zijn beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt. Bart Castelein is de gids én schipper.
http://www.deboot.be/varen/niemandswater-14-18 

Tickets te bestellen via info@deboot.be of 0475 21 43 20.

(c) foto: Johan Declerck
 
Happy date aan de Waterkant

met Lode Aerts en
Alicja Gescinska

zondag 15 december om 15:00


Lode Aerts, bisschop van Brugge interviewt de Pools-Belgische schrijfster en filosofe Alicja Gescinska. Het grote publiek leerde haar kennen als interviewster van het programma Wanderlust op Canvas. Het wordt in ieder geval een spannende ontmoeting!
Reserveren noodzakelijk via info@deboot.be  De plaatsen zijn beperkt.
Voorverkoop 6 euro. Ter plekke: 9 euro.

Deze sessie wordt live gestreamd. Met dank aan de gemeente Houthulst.
(c) foto Lode Aerts: Kurt Desplenter.
Petra De Sutter: eerste naam van de Verschijningen 2020!
Petra De Sutter is een gelauwerde professor, gynaecologe en politica. Ze werd in 2019 verkozen als Europees Parlementslid met 143.377 voorkeurstemmen.
De Verschijningen vinden plaats op de BOOT in Merkem op zondag 10 mei (Moederdag) 2020 om 15:00. Wie de andere gasten worden, leest u in de volgende nieuwsbrieven.
Terugblik 20 jaar de BOOT
Stroomop, de BOOT en de Zonne-arc blikken terug op een heerlijk verjaardagsfeest. Meer dan 180 mensen schoven ’s middags aan voor een veggie-barbecue. De info-en inspiratiesessies konden op veel volk én waardering rekenen. Merci aan alle bezoekers, sprekers en standhouders en iedereen die voor of achter de schermen zijn of haar steentje bijdroeg.
 
Bar
De bar is alleen nog open op zondag van 14:00 tot 17:00. Vanaf december zijn we ook op zondag dicht. Voor groepen zetten we, na afspraak, wél de deuren van de bar open. Ook onze logés kunnen er heel het jaar door terecht. Alle info via www.deboot.be
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten en is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium