Copy
View this email in your browser
Verschijningen
zondag 19 september 2021  15:00

Ook dit jaar houden we de Verschijningen coronaproof. Daarom ‘verhuizen’ we andermaal naar de weide van buurman Yves Dequidt, recht tegenover de BOOT. Niet vergeten een mondmasker mee te brengen, en een stoel of zeteltje, zo kunt u zich comfortabel installeren. We gaan om 15:00 van start, op zondag 19 september dus. Inschrijven kan via info@deboot.be
 
Tickets
Wilt u er bij zijn op de Verschijningen, koop snel uw ticket aan 13 euro pp. Op 19 september zelf betaalt u vijftien euro entree. Tickets koopt u door het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding: ‘Tickets Verschijningen x-personen’. Uw naam komt dan op de gastenlijst die aan de ingang zal liggen.
I.s.m. Triodosbank, restaurant Water en Vuur, zonnepanelenfabrikant IZEN, Papegaei, Comsa, Ecoz ®, Tuinsappen Lombarts Calville, en vzw de BOOT.
Verhuur Brompton vouwfietsen
De Brompton staat bekend als de stevigste én comfortabelste vouwfiets. U kunt er nu ook eentje huren bij vzw de BOOT, sinds kort de trotse eigenaar van een kleine vloot Bromptons. Twintig euro voor een halve dag; dertig euro voor een hele. Meer weten? Info@deboot.be
 
Klimmuur/Boulder: Belgische primeur!
De allereerste (verzekerde) outdoor hellende klimmuur/boulder boven publiek water is een feit! Daarvoor moet je bij de BOOT zijn. Un très grand merci aan Jan Beeckaert, lid van het bestuursorgaan van vzw de BOOT. Klimmen is gratis. En kijken ook!  

Zo wordt er geklommen: https://www.facebook.com/MoiDeJean/videos/374637810694715
Kliminitiatie
Kom naar de kliminitiatie op zaterdag 18 september om 10:00. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je veilig en efficiënt op de klimmuur/boulder van vzw de BOOT kan klimmen.
Maximum tien deelnemers. Groepen zijn ook welkom. Deelnameprijs: 5 euro pp. Praktisch: breng handdoek en zwemgerief mee, een mens weet maar nooit… 😊 Klimschoenen zijn welkom al hebben we er hier ook een aantal in voorraad.
Inschrijven via info@deboot.be
 
Gezocht: wereldreizigers voor een dag of twee!
Vzw de BOOT zoekt proefpersonen die in het najaar gratis Le Grand Westhoek willen ervaren. Le Grand Westhoek is de naam van een ‘wereldreis van een dag of twee’ waarbij je vaart, wandelt en fietst in zowel de Belgische als de Franse Westhoek. Gasten vertrekken per bootje waarin Brompton vouwfietsen passen richting Frankrijk. Je bepaalt zelf het tempo en de plek om aan te meren. Daarna fiets of wandel je verder. Aanmeren kan aan de Fintele, ’t Hof van Commerçe in Stavele of aan de brug van Roesbrugge. Daar kan je telkens de bootjes inpluggen. Daarna krijg je carte blanche.

Overnachten kan bv in een tent of retrocaravan in Pollinkhove https://www.maedelstede.be/, of bij mensen thuis via de formule Welcome to my Garden https://welcometomygarden.org/ of in een B&B van Stefans Pottery in Roesbrugge https://stefanspottery.com/logeren/ of bij Ons Kot in Hondschoote (Frankrijk) of bij de pelgrimsvrienden die naar Santiago de Compostela trekken https://www.pelerinsduwesthoek.com/ (ook in Hondschoote). Nog een mogelijkheid aan de andere kant van de Schreve (grens): je kiest voor een tipi in Bambecque https://www.airbnb.be/rooms/50531809?translate_ugc=false&source_impression_id=p3_1626166414_X%2F165Q7gHzSnek5x&guests=1&adults=1&fbclid=IwAR3G20Sh6ZJ8fWTPPrLCqEINhK0AeCOU07AHj6AdV172JAq3F4EyKnJyqqA Deze lijst is slechts een leidraad, maar je mag die natuurlijk au fur et à mesure zelf uitbreiden.
 
Voorwaarden:
  • Bootje en Brompton-fietsen zijn voor de proefpersonen gratis. We vragen wel een waarborg.
  • Logement regel je eigenhandig met de logiesverstrekker. Dit is uiteraard niet gratis.
  • Max 6 personen per bootje.
  • Kan zowel tijdens de week als in het weekend in september of oktober 2021.
  • Bereid zijn om achteraf je ervaringen/foto’s/beeldmateriaal met vzw de BOOT te delen.
 
 
Interesse? Mail vóór 10 september je gemotiveerde kandidatuur naar info@deboot.be De laureaten krijgen uiteraard een berichtje.
 
Suppen
Ik sup, jij supt, iedereen supt.
Sup mee op zondag 5 september of zondag 3 oktober telkens van 14:30 tot 16:30 op het Ieperleekanaal en de Martjevaart. Sup staat voor stand-up paddle board. Je voelt je een beetje als Jezus die over het water wandelde. Ter plekke krijg je een opleiding. Suppen is ideaal voor jong en oud!

Deelnameprijs: 25 euro (surfpak, zwemvest, plank én een drankje zijn inbegrepen). Maximum achttien personen. Groepen zijn ook welkom.
I.s.m. met Amanzie. Sten De Lille begeleidt!
Inschrijven via
info@deboot.be
www.amanzie.be
Bedankt Naturathlon
135 families uit het hele land boekten deze zomer al een bootje via de formule Naturathlon van de provincie West-Vlaanderen. We danken het provinciebestuur, de mensen van de Blankaart en alle collega-initiatiefnemers die hun steentje bijdroegen tot het welslagen van deze formule. Hopelijk mogen we volgend jaar opnieuw veel volk verwelkomen!
 
Bar
Vanaf september is de bar enkel nog open in het weekend van 14:00 tot 18:00. Voor groepen gaan onze deuren ook tijdens de week open. Graag dan wel eerst een afspraak maken via info@deboot.be

(c) Koen Cornelus
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium