Copy
View this email in your browser
Heerlijk ontspannen met onze fluisterbootjes
Met onze fluisterbootjes kun je een tochtje maken in je veilige bubbel. De bootjes zijn heel gebruiksvriendelijk, je hoeft geen vaarervaring te hebben om ze te besturen. Hoe dan ook krijg je de nodige uitleg ter plekke. Kostprijs: dertig euro per uur. Er kunnen maximaal zes personen meevaren per boot. Reserveren via info@deboot.be
 
Suppen op het schoonste kanaal van de Westhoek
Coronagewijs weten we nog niet 100% zeker of onze eerste SUP-dag van het jaar niet in het water zal vallen. De data liggen in ieder geval al vast: zondag 2 mei, zondag 6 juni, zondag 4 juli, zondag 1 augustus en zondag 3 oktober, telkens van 14:30 tot 16:30. Wie interesse heeft kan zich al inschrijven, en dan zien we wel. Bij annulering vanwege corona wordt het geld terugbetaald. Kostprijs 25 euro pp, max 18 personen. Inclusief: supplank, begeleiding, wetsuit en drankje. Groepen zijn ook welkom.
Inschrijven via info@deboot.be.
I.s.m. Amanzie. Sten De Lille begeleidt
Logeren op de St-Antoine zonder hinder van muggen
De opendraaiende ramen van de badkamers, woonkamer en keuken van onze logeerboot St-Antoine werden voorzien van inox gaas. Alle info over logeren op en/of varen met de mug-en vliegvrije St-Antoine:

https://www.deboot.be/boot/st-antoine
 
Vernieuwde snurkhut
De snurkhut is een onderdeel van de Kajuit op het moederschip de BOOT. In de kajuit kan je met vijf mensen overnachten. De snurkhut is bestemd voor een zesde persoon. Hij of zij ligt dan in een comfortabel bed dat op het stuurwiel in de authentieke stuurhut uit 1927 gemonteerd is. Die snurkhut hebben we gepimpt met nieuwe rolgordijnen. Met recupmateriaal hebben we een raam gemaakt dat kan worden opengedraaid. Inox gaas houdt de insecten buiten. Je wordt er ’s morgens wakker tussen de piepende ijsvogels, meerkoeten, blauwe en zilverreigers, aalscholvers, zingende rietzangers. Soms laat zelfs een ooievaar zich begluren. Voor zes personen betaal je slechts 155 euro. Alle info over logeren op de BOOT:

https://www.deboot.be/logeren-bij-de-boot
IWWI wordt verlengd tot en met zondag 2 mei.
De gratis fotowandeling ‘Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen’ wordt verlengd tot en met zondag 2 mei. Dan pas verhuist de fotowandeling naar Nederland. Voor wie in de Paasvakantie nog een coronaproof activiteit zoeken, c’est le moment! Aan de hand van QR-codes reis je de wereld rond. IWWI werd gerealiseerd dankzij het project 'Grensverleggers' van deBuren, de provincie Noord-Brabant, de provincie Limburg, de provincie Zeeland, Westtoer, de gemeente Houthulst, Ieper, Lo-Reninge en Langemark-Poelkapelle. Er zijn twee startpunten; Eetkaffee Steenstraete in Bikschote en de BOOT in Merkem.
Alle info via:
https://photolovers.nl/iwwi

Derde naam op de Verschijningen
Erika Vlieghe!

Door corona heeft het hele land infectiologe Erika Vlieghe leren kennen als een rustige, intelligente, onderlegde, kordate vrouw. Soms streng, maar altijd rechtvaardig. De BOOT is dan ook erg blij haar te kunnen aankondigen als een van de Verschijningen bij de volgende editie.
Eerder bevestigde Liesbeth Van Impe en Gilda De Bal hun komst. Zij brengen een tekst geïnspireerd door het moeder/dochterschap.
Afspraak aan de BOOT in Merkem 
Zondag 19 september 2021 om 15:00.

 

Vakantiejob augustus
Jobstudent Emiel Boury die vorig jaar de BOOT openhield gaat dit jaar aan de slag in juli. Voor augustus zijn we op zoek naar een kandidaat. Interesse? Je bent sociaal, meertalig, leergierig én vertrouwd met het groene gedachtegoed. Het werk is voltijds en bestaat uit de bar openhouden, logés onthalen, ontbijt serveren, zonneboten verhuren, bedden opmaken, ervoor zorgen dat alles netjes is en blijft.

Mail je kandidatuur naar info@deboot.be en voeg er een motivatie bij. Kandidaten die in de omgeving van de BOOT wonen, hebben een streepje voor!
ECOZ-waterzuivering
We hebben recent de afvalwaterhuishouding van onze twee grootste boten anders aangepakt. Het afvalwater wordt nu gezuiverd met planten tot glashelder water van viskwaliteit. Wij zijn ECOZ erg erkentelijk voor de sponsoring en de knowhow. Op een pancarte zal u binnenkort uitgelegd krijgen hoe het proces verloopt.
Cijfers 2020
Op donderdag 25 maart hield vzw de BOOT haar jaarlijkse Algemene Vergadering in Poperinge. De cijfers die we konden voorleggen waren bemoedigend. Ondanks corona liepen er in 2020 tienduizend bezoekers over de loopbrug. Er kwamen achthonderdenacht mensen op één van onze boten overnachten. Onze fluisterboten werden vaker verhuurd dan ooit. Dat geeft ons vertrouwen in de toekomst.
Altijd welkom!
 
Katrien Verfaillie
Het grote publiek leerde Katrien Verfaillie kennen als de bedenker van het coronalied bij uitstek: ‘Kunnik nemi no joen komn’. Daarmee opende ze vorig jaar aan haar witte vleugelpiano de Verschijningen. Voor wat hoort wat moet Katrien gedacht hebben, want voor de videoclip ‘Leen en Rik’ deed ze een beroep op een schipper van de BOOT om voor dokter te spelen. Het nummer staat op de cd die Katrien uitbracht op 21 maart 2021, dag van de zorg. De cd heet ‘Gie Zorgt’ en is absoluut een aanrader. Het clipje kun je hier zien.

Alle info over Katrien via www.katrienverfaillie.be
 
De Toestand is Hopeloos maar niet Ernstig
Radio 1-presentatrice Annemie Peeters belde naar de BOOT met een heel concrete vraag: “Zou de kapitein van de BOOT geen column voor mijn programma kunnen schrijven? Jullie zijn zo weersafhankelijk, soms staat het water te laag, soms te hoog. Krijgen jullie daar geen stress van?” We kregen vijf minuten bedenktijd, en zegden zonder veel te overpeinzen resoluut ‘ja’. Beluister hier de column van de kapitein:
 
Beluister
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.

vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium