Copy
View this email in your browser
De BOOT zinkt niet! 😊
Met een diepe buiging en stevige virtuele knuffel danken wij iedereen die de BOOT drijvende heeft gehouden. Welgemeende dank aan onze vele trouwe vrienden én aan de overheid. Wij dragen jullie voor eeuwig in ons hart. Op zaterdag 13 juni om 14:00 stipt zwaaien de deuren van de bar weer open. Ook bootjes en kajaks kunnen dan opnieuw gehuurd worden. Wees welkom!
 
Coronaproof
We hebben de quarantainetijd onder andere gebruikt om de BOOT zo coronaproof mogelijk in te richten. Bij aankomst vind je een pompje met alcoholgel om de handen te ontsmetten. Met een ingenieus katrolsysteem kan het pompje handenvrij worden bediend. Ook de kraan bij de toiletten kan handenvrij worden gebruikt, dankzij een voetpomp. Op alle drie de dekken staan de banken in de gezonde buitenlucht én minstens anderhalve meter van elkaar. En u wordt bediend door iemand met een mondmasker. Andermaal: wees welkom!
Logeren in de Westhoek
Bij de BOOT kan je minstens met negentien mensen logeren. De Droge Paulette is een boot op het droge voor vier gasten, in de Kajuit van ons moederschip kan je met zes mensen overnachten, en de St-Antoine biedt slaapplaats aan negen mensen. Voor de durvers en avonturiers hebben we daarnaast ook nog het vlot Merkem-Brousse. Alle info en tarieven op https://www.deboot.be/logeren-bij-de-boot Wees welkom!
(c) Ann De Wulf
 
Fototentoonstelling Jongdementie
In opdracht van het dagverzorgingscentrum Ter Motte uit Nevele maakte fotografe Ann De Wulf aangrijpende portretten van jongdemente mensen. Vanaf zaterdag 13 juni 2020 zullen de foto’s in de balzaal van de BOOT worden tentoongesteld. Gratis toegang.

Ann De Wulf studeerde aan het KASK en werkt als fotografe voor diverse bladen (Humo, Libelle,...). Ze komt al meer dan tien jaar met vriendinnen logeren op de St-Antoine. Zo leerden we haar prachtige werk kennen. https://anndewulf.myportfolio.com/
SUPPEN 
zondag 5 juli 14u30


Sup staat voor stand-up paddle board. Je voelt je een beetje als Jezus die over het water wandelde. Ter plekke krijg je een opleiding. Suppen is ideaal voor jong en oud! Sup mee op zondag 5 juli op het Ieperleekanaal en de Martjesvaart.
Deelnameprijs: 25 euro (surfpak, zwemvest, plank én een drankje zijn inbegrepen). Voortaan zal op geregelde tijdstippen een SUP-initiatie worden aangeboden. De volgende data zijn zondag 2 augustus en zondag 4 oktober.
I.s.m. met Amanzie. Sten De Lille begeleidt. Wees welkom!
Inschrijven via info@deboot.be

www.amanzie.be
 
Gezocht: jobstudent(e) augustus.
We zijn op zoek naar een jobstudent(e) die zestien is of ouder, sociaal, meertalig, leergierig én vertrouwd met het groene gedachtengoed. Het werk is voltijds en bestaat uit de bar openhouden, logés onthalen, ontbijt serveren, zonneboten verhuren, bedden opmaken en ervoor zorgen dat alles netjes is en blijft.
Mail je kandidatuur naar info@deboot.be + motiveer waarom je bij de BOOT aan de slag wil. Kandidaten die in de omgeving van de BOOT wonen, hebben een streepje voor
.
 
Veerpontjes
De Stad Diksmuide zet vanaf dit jaar extra in op trage wegen. De IJzer loopt dwars door het grondgebied en dus schreef de stad een aanbesteding uit voor twee veerpontjes. Onze offerte haalde het. We gaven twee charmante metalen bootjes van net geen honderd jaar een volledige onderhoudsbeurt en enkele lagen verf. Vanaf 15 juni zijn ze bemand inzetbaar ter hoogte van Blankaartgebied-Fot’oeil en tussen de Galileiwegel en het Stiltepad. Wees welkom!
 
Klussen
Ann Vergauwen van vzw de BOOT schilderde in deze coronatijden van ’s morgens tot ’s avonds. De St-Antoine kreeg al een volledige upgrade. Nu is ook het moederschip de BOOT aan de beurt. Momenteel is het alle hens aan denk om de inkom van de St-Antoine af te werken. En tot onze vreugde kunnen we melden dat de recent geïnstalleerde ECOZ-waterzuiveringsinstallaties puik werk leveren.
 
De Verschijningen
We organiseren de Verschijningen dit jaar niet op de BOOT maar wel dichtbij de BOOT op een geschikte openluchtplek waar we de anderhalvemeter-restrictie kunnen garanderen. Samen met de lokale overheid kiezen we voor veiligheid en comfort.
Tickets de Verschijningen

Alle tickets blijven geldig! Mocht u al gereserveerd en betaald hebben en schikt de nieuwe datum van zondag 27 september niet, dan zetten we u op de gastenlijst voor de Verschijningen 2021.
 
Een ticket voor de Verschijningen kost dertien euro. De dag zelf betaalt u vijftien euro. Tickets kunt u kopen door het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding ‘Voorverkoop Verschijningen x-personen’. De plaatsen zijn beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt.
 
De Verschijningen kan georganiseerd worden dankzij de steun van zonnepanelenfabrikant IZEN, waterzuiveraar ECOZ ®, Tuinsappen Lombarts Calville, de brouwer van Papegaei én ons huisbier TisNatindeBroeken, de duurzame bank Triodos, Restaurant Water en Vuur, de Vlaamse Waterweg en vzw de BOOT.
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.

vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper
 
 
Privacy
In het kader van de privacy wetgeving houdt vzw de BOOT uw mailadressen enkel bij met het oog op het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Uw gegevens worden noch verkocht, noch doorgespeeld aan derden. Met één druk op de knop kunt u zich altijd uitschrijven.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium