Copy
View this email in your browser
Lien Van de Kelder
op de Verschijningen

Lien Van de Kelder is een vrouw met een breed palet aan talenten. Ze is actief als actrice, juriste, zangeres en presentatrice. Ze schreef ons: ‘In mijn pen kruipen over het moederschap, dat is een uitdaging, maar ik ga ze heel graag aan. 😊
Eerder bevestigden Liesbeth Van Impe, Gilda De Bal, Erika Vlieghe en Kaat Bollen hun komst. Het belooft een sterke editie te worden met pakkende teksten geïnspireerd door het moeder/dochterschap. Guy Swinnen staat in voor de muziek, Kristien Hemmerechts presenteert.

Foto Lien © Sofie Silbermann
 
Afspraak aan de BOOT in Merkem op zondag 19 september 2021 om 15:00.
I.s.m. Triodosbank, zonnepanelenfabrikant IZEN en Papegaei.
 
Wilt u er bij zijn op de Verschijningen, koop snel uw ticket aan 13 euro pp. Op 19 september zelf betaalt u vijftien euro entree. Tickets koopt u door het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding: ‘Tickets Verschijningen x-personen’. Uw naam komt dan op de gastenlijst die aan de ingang zal liggen.
 

Naturathlon
elke weekdag in juli en augustus vanaf 11u30:
picknicken, wandelen, fietsen én varen in de in de Westhoek
Vertrekpunt is de Blankaart, waar je een picknickmand en een routebeschrijving meekrijgt. Je wandelt over het Blankaartpad naar de site van Sport Vlaanderen Woumen, anderhalve kilometer verderop. Daar staat een fiets voor je klaar. Over landelijke wegen doorkruis je de IJzervallei langs plekjes met elk een eigen verhaal, van kijkplatform en windmolen, over een oude eendenkooi en een 60 ha groot drinkwaterspaarbekken, tot een gewezen vrachtschip. Bij de BOOT in Merkem laat je de fiets even achter en stap je over in een fluisterbootje om op het mooiste kanaal van de Westhoek een uurtje te gaan fluistervaren. Je bent zelf stuurman, het bootje laat zich heel gemakkelijk besturen. Weer aan land fiets je via het broekland en een ambachtelijke ijshoeve terug naar de site van Sport Vlaanderen. Daar lever je je fiets af en wandel je terug naar het vertrekpunt. Volwassenen betalen 25 euro, kinderen 20. Daarvoor krijg je dus een picknickmand mee, en mag je fiets en fluisterbootje gebruiken.

Waar: Bezoekerscentrum Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Diksmuide
Alle info: 
https://www.west-vlaanderen.be/naturathlon-2021

Organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Hof van De Rhille, Sport Vlaanderen Woumen, Bikingbox Ieper, ijshoeve Madeliefje, en vzw de BOOT.

 

Suppen
op het schoonste kanaal van de Westhoek

Zondag 4 juli wordt er weer gesupt aan de BOOT. Ook de andere data liggen in ieder geval al vast: zondag 1 augustus en zondag 3 oktober, telkens van 14:30 tot 16:30. Wie interesse heeft, kan zich al inschrijven. Kostprijs 25 euro pp, max. achttien personen. Inclusief: supplank, begeleiding, wetsuit, drankje. Groepen zijn ook welkom.

Inschrijven via info@deboot.be.

I.s.m. Amanzie. Sten De Lille begeleidt.
 
Vlaanderen vakantieland
logeren op de BOOT

Logeren kan in de kajuit op de BOOT, in de Droge Paulette of op de St-Antoine (alle info  https://www.deboot.be/logeren-bij-de-boot ). Met de St-Antoine kun je ook varen. Met zijn 38 meter lengte en 5.05 m breedte past hij perfect in de sluis van Boezinge (5.10 m). Wie wil kan naast de ervaren schipper komen staan en het grote roer even overnemen.
We varen met maximaal twaalf mensen. Voor een halve dagtocht betaal je 650 euro, een hele kost 995 euro. Bestemmingen zijn: Diksmuide, Fintele of Ieper. Kies je voor een tweedaagse, dan kunnen we naar Nieuwpoort-aan-Zee varen. Of we cruisen doorheen de hele Westhoek met stops in Ieper, Fintele, Veurne, Nieuwpoort en Diksmuide. Er is slaapplaats voor negen personen. Passagiers kunnen aan boord zelf koken, als ze dat wensen.

Meer weten via info@deboot.be

(c) Ann De Wulf en Koen Cornelus

Begeleide activiteiten

De Boot is gespecialiseerd in het op maat snijden van arrangementen voor scholen, verenigingen, families, bedrijven en andere groepen. Per fiets, te voet, per kano, zonneboot en/of huifkar word je geleid langs de mooiste hoekjes van de IJzerstreek, het bosrijke platteland van Houthulst of je krijgt verhalen te horen uit de Eerste Wereldoorlog. We bieden ook tochten aan voor cyclosportieven! http://www.deboot.be/begeleide-activiteit/cyclosportieven Of we gaan met zijn allen varen op de IJzer en het mooiste kanaal van de Westhoek: http://www.deboot.be/varen

Ooievaar & Lepelaar
Met de recup-gedachte als leidraad gaven we nieuw leven aan afgedankte bootjes, én ze kregen een nieuwe naam: Ooievaar en Lepelaar. Op dinsdag 1 juni werden ze gekeurd. Je kan ze huren om ermee te fluistervaren op de mooiste waterlopen van de Westhoek. Eerder brachten we ook al de Schildpad in de vaart. Zo beschikt vzw de BOOT vanaf juli over zeven elektrische bootjes. Een vaarbewijs is niet nodig. Reserveren via info@deboot.be
 
Le Grand Westhoek
Ons dossier ‘Le Grand Westhoek’ werd eind juni goedgekeurd door het provinciebestuur van West-Vlaanderen. Het betreft een subsidie belevingsvolle en duurzame concepten bij de private sector. Zowel in Noord-Frankrijk als in West-Vlaanderen heb je een Westhoek. Vzw de BOOT maakte daar Le Grand Westhoek van. Gasten varen van bij ons per bootje waarin Brompton vouwfietsen passen richting Frankrijk. Je bepaalt zelf het tempo en de plek om aan te meren. Daarna fiets je verder. Overnachten kan aan de andere kant van de Schreve (grens), al is dat geen must. Meer nieuws volgt later. Een grote merci aan het provinciebestuur van West-Vlaanderen.
 
Noord-Korea in de Westhoek
In de Balzaal van de BOOT kun je sterke foto’s bewonderen die in Noord-Korea gemaakt zijn. In 2014 bezocht de Nederlandse fotograaf Ronnie Dankelman dit geïsoleerde land. Veel is er in tussentijd helaas niet veranderd. Gratis te bezichtigen. Dagelijks open.

Via onderstaande link kunt u de reportage lezen uit DS Weekblad met foto’s van Ronnie Dankelman en een tekst van Kristien Hemmerechts.

https://www.photolovers.nl/wp-content/uploads/2018/09/2014.09.DeStandaard.pdf
 
Westhoektrail Langewade - Blankaart
Vanuit het bezoekerscentrum De Blankaart neemt een gids je mee op de belbus tot aan de vallei van de Martjesvaart.
Het wordt een tocht van 14 km waarvan 10 km op niet- of halfverharde weg. Onderweg hoor je verhalen over mensen en water. Je wandelt in een uniek stuk natuur. Er wordt halte gehouden aan de BOOT en aan de Beukelaremolen van Merkem.

Breng je eigen (afvalarme) picknick mee en trek stevige waterbestendige stapschoenen aan. 
Afspraak aan de Blankaart om 10:00. De tocht duurt tot ongeveer 16:00.

Wanneer?
zaterdag 14 augustus 2021
zondag 26 september 2021

Prijs?
€12 pp.
Inschrijven via blankaart@west-vlaanderen.be 051 54 59 48

.
Bar
Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn we iedere dag open van 12u30 tot 19u. Op het menu staan onder andere ons exclusief bootbier Tisnatindebroeken, Dorstige Korneel, Papegaei, Oer- en Arabier, blonde Ezel, Reninge Krieken Rood en ongelooflijk lekker en puur appelsap van oude rassen. We serveren verrukkelijke appeltaart en ijs. U kunt een zonnebootje huren voor een tochtje op het ieperleekanaal of op de IJzer (30 euro per uur per boot, 6 personen max.) of een kajak voor twee personen (10 euro per dag). We hebben een zonneterras (voor als de zon schijnt) en een balzaal (voor als de zon niet schijnt). Vanop onze pontons kunt u in het water duiken voor een verfrissende plons. U kunt bij ons terecht voor info over andere toeristische plekken.

Tot straks! :-)
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium