Copy
View this email in your browser
Vzw de BOOT investeert!
Dankzij het Stimulusprogramma van de Vlaamse Overheid/Toerisme Vlaanderen kan de BOOT twee nieuwe elektrische fluisterbootjes aanschaffen, en twaalf Brompton vouwfietsen. Onze gasten zullen ermee een gecombineerde vaar- en fietstocht kunnen maken. Verder gaan we een oude droom eindelijk kunnen realiseren: de renovatie van de Hubert, een boot die we van de sloop gered hebben. Voor de ombouw werken we met recupmateriaal. De elektrische voortstuwing verhoogt het comfort: er is geen lawaai waardoor iedereen kan genieten van de fauna en flora in de Westhoek. Eenmaal de werken afgerond zijn – we mikken op juni 2022 – kunnen we ermee rondvaarten aanbieden voor beperkte groepen (< 12 personen).
We zijn de Vlaamse Overheid en Toerisme Vlaanderen uiteraard erg dankbaar voor de financiële steun. Als ‘groene ondernemers’ willen we onze bezoekers een kostbare ervaring aanbieden: buitenlucht, zon, stilte, vrijheid, low-budget, low-energy. De BOOT staat voor eco-uitstraling in een regio die dat al voor een groot stuk belichaamt.
 
Klimmuur/boulder
Momenteel leggen we de laatste hand aan het frame van de klimmuur aan de BOOT, maandag 9 augustus wordt hij ‘ingeklommen’. De klimmuur is geschikt voor teambuilding en voor individuele klimmers, beginnelingen of ervaren klimmers. Diverse parcours met een gevarieerde moeilijkheidsgraad zijn mogelijk. We voorzien ook bouwmomenten waarbij de (ietwat ervaren) klimmers een nieuwe uitdaging kunnen installeren. Wie van de muur valt, komt in het water terecht en doet daarmee ons huisbier ‘TisNatindeBroeken’ alle eer aan! 😊
 
Fatma Taspinar
We zijn bijzonder blij dat VRT-anker Fatma Taspinar dit jaar als zesde Verschijning op de affiche staat. Eerder bevestigden Liesbeth Van Impe, Gilda De Bal, Erika Vlieghe, Lien Van de Kelder en Kaat Bollen hun komst. Het belooft een sterke editie te worden met pakkende teksten geïnspireerd door het moeder/dochterschap. Guy Swinnen staat in voor de muziek, Kristien Hemmerechts presenteert. En ook dit jaar ruilen we ons schip in voor de weide van buurman Yves Dequidt die we hierbij uitgebreid bedanken. Daardoor kunnen we alles coronaproof organiseren.
 
Afspraak aan de BOOT in Merkem op zondag 19 september 2021 om 15:00.
I.s.m. Triodosbank, zonnepanelenfabrikant IZEN, Papegaei, Comsa, Ecoz ®, Tuinsappen Lombarts Calville, Restaurant Water en Vuur en vzw de BOOT.
 
Wilt u er bij zijn op de Verschijningen, koop snel uw ticket aan 13 euro pp. Op 19 september zelf betaalt u vijftien euro entree. Tickets koopt u door het juiste bedrag over te schrijven op rekeningnummer  BE22 5230 8054 6047  op naam van vzw de BOOT met als vermelding : ‘Tickets Verschijningen x-personen’. Uw naam komt dan op de gastenlijst die aan de ingang zal liggen.
 

Naturathlon
elke weekdag in juli en augustus vanaf 11u30: picknicken, wandelen, fietsen én varen in de in de Westhoek
Vertrekpunt is de Blankaart, waar je een picknickmand en een routebeschrijving meekrijgt. Je wandelt over het Blankaartpad naar de site van Sport Vlaanderen Woumen, anderhalve kilometer verderop. Daar staat een fiets voor je klaar. Over landelijke wegen doorkruis je de IJzervallei langs plekjes met elk een eigen verhaal, van kijkplatform en windmolen, over een oude eendenkooi en een 60 ha groot drinkwaterspaarbekken, tot een gewezen vrachtschip. Bij de BOOT in Merkem laat je de fiets even achter en stap je over in een fluisterbootje om op het mooiste kanaal van de Westhoek een uurtje te gaan fluistervaren. Je bent zelf stuurman, het bootje laat zich heel gemakkelijk besturen. Weer aan land fiets je via het broekland en een ambachtelijke ijshoeve terug naar de site van Sport Vlaanderen. Daar lever je je fiets af en wandel je terug naar het vertrekpunt. Volwassenen betalen 25 euro, kinderen 20. Daarvoor krijg je dus een picknickmand mee, en mag je fiets en fluisterbootje gebruiken.

Waar: Bezoekerscentrum Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Diksmuide
Alle info:  
https://www.west-vlaanderen.be/naturathlon-2021

Organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Hof van De Rhille, Sport Vlaanderen Woumen, Bikingbox Ieper, ijshoeve Madeliefje, en vzw de BOOT.

Suppen 1 aug
De SUPdag van zondag 1 augustus is al helemaal volzet. Wilt u toch eens komen suppen? Momenteel is er nog plaats op zondag 5 september en zondag 3 oktober, telkens van 14:30 tot 16:30. Wie interesse heeft moet zich haasten.

Kostprijs 25 euro pp, max achttien personen. Inclusief: supplank, wetsuit, drankje. Groepen zijn ook welkom.
Inschrijven via info@deboot.be

I.s.m. Amanzie, Sten De Lille begeleidt.
Westhoektrail Langewade - Blankaart
Vanuit het bezoekerscentrum De Blankaart neemt een gids je mee op de belbus tot aan de vallei van de Martjesvaart.
Het wordt een tocht van 14 km waarvan 10 km op niet- of halfverharde weg. Onderweg hoor je verhalen over mensen en water. Je wandelt in een uniek stuk natuur. Er wordt halte gehouden aan de BOOT en aan de Beukelaremolen van Merkem.

Breng je eigen (afvalarme) picknick mee en trek stevige waterbestendige stapschoenen aan. 
Afspraak aan de Blankaart om 10:00. De tocht duurt tot ongeveer 16:00.

Wanneer?
zaterdag 14 augustus 2021
zondag 26 september 2021

Prijs?
€12 pp.
Inschrijven via blankaart@west-vlaanderen.be 051 54 59 48
 
Onze oudste matroos!
Matroos Louis is 89 jaar geworden! En hij blijft alle bedlinnen gratis wassen en strijken. Wat een gerief!  :-) Jaarlijks komen er tussen de 1200 en 1400 logés bij ons overnachten. Dat hij nog vele jaren onder ons mag zijn! Merci vader Louis Castelein!

(c) Meredith Thorina Juliana.
 
Maïsdoolhof
Op 1 km van de BOOT heeft de gemeente Houthulst een maïsdoolhof aangelegd. Onze gasten zijn er blij mee. Iedere dag vanaf 10:00 kun je er terecht. Un très grand merci aan de gemeente Houthulst voor dit initiatief. Gratis entree. Men zegge het voort!
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium