Copy
View this email in your browser
Raf Walschaerts (Kommil Foo) gaat in gesprek met Béatrice Delvaux (Le Soir) en wel op dinsdag 30 juli om 20u, in een bootje van de BOOT! Niet te missen!
Raf Walschaerts kennen we van het onvolprezen Kommil Foo, Béatrice Delvaux van de al even onvolprezen krant Le Soir, die zij jaren leidde als hoofdredactrice.
Deze sessie wordt live gestreamd. M.m.v. de gemeente Houthulst.
Entree: 10 euro.
 
Hete dagen op de BOOT
In deze tijden van hitte kan het lastig zijn om de slaap te vatten, maar vzw de BOOT biedt soelaas. Overnachten op Merkem-Brousse is de meest exotische, avontuurlijke en vooral koele plek van de Westhoek, en het kost amper 20 euro per nacht. Voor meer info, zie www.deboot.be, of bel Bart: 0475 21 43 20.
 
Bootje Trek
Op zondag 1 september om 14u vindt de vijfde editie van Bootje Trek plaats, en wel ter hoogte van de brug van Roesbrugge, vlakbij de Franse grens. We zijn op zoek naar teams bestaande uit vrienden, leden van verenigingen, collega’s. Een team bestaat uit maximum vijf personen, minimum één. De duellerende teams nemen in dezelfde kano tegenover elkaar plaats en roeien in tegenovergestelde richting. Het team dat erin slaagt de kano in zijn richting te laten varen, wint eeuwige roem én de zeer gewaardeerde wisseltrofee Prix d’amitié Franco-Belge. Supporters zijn van harte welkom.
Bootje Trek maakt deel uit van de IJzerfeesten.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Meer weten via info@deboot.be of 0475/21.43.20.

M.m.v. Stad Poperinge, het feestcomité van Roesbrugge,  vzw de BOOT en de EGTS.
De uitermate spannende momenten van vorige edities kunnen worden bekeken op
https://youtu.be/jo1zJdEcAlY  en https://www.youtube.com/watch?v=OgM9Cm8jsWQ
15/20/35 FEEST

Zaterdag 12 oktober 2019

Save the date!


Het verjaardagsfeest naar aanleiding van 15 jaar Stroomop (Kuurne), 20 jaar de BOOT (Merkem), 35 jaar Zonne-arc (Proven) krijgt stilaan vorm. We zijn te gast in het bedrijfsgebouw van Stroomop in Kuurne, een toplocatie, die met energiezuinige en hernieuwbare technieken is uitgerust. Centraal staan milieuvriendelijk verwarmen en andere duurzame oplossingen, ecotoerisme in de Westhoek,  en anders omgaan met energie met het accent op energietransitie op mensenmaat. Er komen infostands en live-sessies over kleinschalige windmolentjes, Tiny-Houses, e-bakfietsen, droge toiletten, warmtepompen, passief koelen, pasta/spaghetti-machines, waterstof powerboxen, smart ventilation, Berkey waterfilters, pelletkachels, pellet-terrasverwarmers, autodelen en zonnedrogers. We maken er zelf zuurdesem en tonen hoe je brood bakt met Belgische biogranen. We grillen met een pelletbarbecue, we recycleren kurk en strippen koperdraden, we tonen de impact van een off-gridwoning. Er worden lekkere veggieburgers geserveerd van La vie est Belle uit Oostkamp. Er is een Test&Ride zone met elektrische auto’s van Devos-Capoen uit Kuurne, en Molens NOVA doet uit de doeken hoe het zit met Belgische biogranen.
De dag begint om 10u00 en loopt tot 18u. Meer info in de volgende nieuwsbrieven
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten en is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be
*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.