Copy
View this email in your browser
Unieke fotowandeling, coronaproof
 
Nu corona onze wereld kleiner maakt, bieden wij u de kans om te reizen zonder ver te reizen. Wij doopten deze fotowandeling 'Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen'. De wandeling start aan de BOOT in Merkem (Houthulst) óf aan Eetkaffee Steenstraete (Langemark-Poelkapelle), dat is halverwege de route. U wandelt op de oever van het Ieperleekanaal, vijf kilometer in de ene richting, vijf kilometer in de andere. Onderweg zijn 16 plaatjes bevestigd voorzien van een QR-code. Wanneer u die scant, komt u terecht op een pagina met prachtige foto’s. Die vertellen een beeldverhaal over tradities, gebruiken en rituelen in Azië en Afrika. U kunt een folder met de wandelroute downloaden óf afhalen bij beide startpunten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit traject niemandsland of zo je wil, niemandswater. De ene oever was in handen van de Duitsers, de andere van de Britten/Fransen/Belgen. Alleen het water tussen beide legers in was van niemand, niemandswater dus. Bordjes en herinneringsbomen geven dat aan. Steenstraete werd berucht als de plek waar voor het eerst in de geschiedenis gifgas als massavernietigingswapen werd ingezet. Het is hoe dan ook een beladen plek, waarbij nu nog eens de complexe ervaring van de coronacrisis komt.
Voor dit project sloegen vzw de BOOT en Photolovers (Ronnie Dankelman en Diana Putters) uit Nederland de handen in elkaar. Het indrukwekkende werk van Ronnie Dankelman werd meermaals bekroond met internationale prijzen.
Voor de titel van ons project speelden we leentjebuur bij The Lau van The Scene.
De fotowandeling is veilig, boeiend en helemaal gratis.
Looptijd vanaf 12 augustus 2020 tot 21 maart 2021. Info op

https://photolovers.nl/iwwi/
 
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland, i.s.m. Eetkaffee Steenstraete, Westtoer en de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Houthulst en Ieper. Initiatiefnemers zijn vzw de BOOT (B) & Photolovers (NL).
 
Suppen
Er zijn nog plaatsen op zondagvoormiddag 2 augustus en zondag 4 oktober. Wees er snel bij want suppen is populair!
 
Suppen kun je omschrijven als wandelen op het water. Bij ons doe je dat op het ieperleekanaal en de idyllische Martjesvaart. De sessie van zondag 2 augustus was zo snel volgeboekt dat we die dag een tweede sessie planden, en wel om 11 uur in de voormiddag. Daar zijn er nu nog een paar plaatsen vrij. Ook op zondag 4 oktober lukt het nog. Sten De Lille begeleidt. Deelnameprijs 25 euro (surfpak, zwemvest, plank én een drankje zijn inbegrepen). Het is uiteraard ook mogelijk om een sessie op een andere dag te boeken. Neem daarvoor contact op met de BOOT. In deze tijden is een mondmasker meebrengen een verplichting.
Inschrijven en info via info@deboot.be 

I.s.m. Amanzie www.amanzie.be
 
Naturathlon  (nog iedere dag tot eind augustus)

Coronaproof wandelen, fietsen, en varen tegen een spotprijs. Bekijk het hier!

  https://www.focus-wtv.be/video/naturathlon-de-blankaart
 
Volwassenen betalen 25 euro, kinderen 20. Daarvoor krijg je een picknickmand mee, en mag je fiets en fluisterbootje gebruiken.

Waar: Bezoekerscentrum Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Diksmuide
Alle info: blankaart@west-vlaanderen.be

Organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Hof van De Rhille, Sport Vlaanderen Woumen, Bikingbox Ieper, ijshoeve Madeliefje, Natuurpunt, en vzw de BOOT.
 
Jongdementie
‘Ik zag mijn vader verdwijnen voor mijn ogen, terwijl hij er nog was. Dag na dag verdween er een stukje persoonlijkheid tot er nog nauwelijks iets over was. En wij… we stonden erbij en keken ernaar. Verbijsterd. Vol ongeloof.’ Veroniek Engelbrecht uit De Panne schreef deze woorden over haar overleden vader naar aanleiding van de fototentoonstelling ‘Jongdementie’. De sterke beelden van Ann De Wulf zijn nog de hele zomer te bewonderen in de balzaal van de BOOT. Gratis toegang, een mondmasker is verplicht.
 
De Verschijningen
De Verschijningen verschijnen in de weide en wel op zondag 27 september om 15u.
 
Buurman Yves Dequidt heet de Verschijningen welkom in zijn weide zodat die coronaproof kunnen worden georganiseerd. Hartelijk dank!
Alle tickets blijven geldig. Mocht u al gereserveerd en betaald hebben en schikt de nieuwe datum van zondag 27 september niet, dan zetten we u op de gastenlijst voor de Verschijningen 2021. U wordt vriendelijk verzocht om zelf een stoel/zeteltje/bankje mee te brengen én een mondmasker.
 
Een ticket voor de Verschijningen kost dertien euro. De dag zelf betaalt u vijftien euro. Tickets kunt u kopen door het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE22 5230 8054 6047 op naam van vzw de BOOT met als vermelding ‘Voorverkoop Verschijningen x-personen’. De plaatsen zijn beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt.
 
De Verschijningen kan georganiseerd worden dankzij de steun van zonnepanelenfabrikant IZEN, waterzuiveraar ECOZ ®, Tuinsappen Lombarts Calville, de brouwer van Papegaei én ons huisbier TisNatindeBroeken, de duurzame bank Triodos, Restaurant Water en Vuur, de Vlaamse Waterweg en vzw de BOOT.
 
Logeren in bubbels
Bij de BOOT kan je in bubbels logeren. De Droge Paulette is een boot op het droge voor vier gasten, in de Kajuit van ons moederschip kan je met zes mensen overnachten, en de St-Antoine biedt slaapplaats aan negen mensen. Voor de avonturiers hebben we daarnaast ook nog het vlot Merkem-Brousse.
Alle info en tarieven op:

https://www.deboot.be/logeren-bij-de-boot
 
Overnachten zonder zeeziek te worden

‘Onze’ Droge Paulette werd aangeprezen in het vakantiemagazine van de krant 'De Morgen':
 
‘Niets zo fijn in de zomer als bootje varen. En dus kunnen we een tocht met een van de rivierschepen van de West-Vlaamse vzw de BOOT met stip aanbevelen. Er zijn uitstappen mogelijk op het ieperleekanaal, waar je langs het front van de Eerste Wereldoorlog passeert, maar ook dagtrips naar Ieper, Diksmuide en Fintele en een tweedaagse vaart naar Nieuwpoort zijn een optie. Logeren doe je uiteraard gewoon aan boord.
Maar ook aan bootfans met watervrees werd gedacht. De Droge Paulette is een logeerboot die volledig op het droge ligt – maar wel vlak aan het water – en helemaal ecologisch (composttoilet!) verantwoord is. Je slaapt er een nacht met vier personen voor 99 euro.’

https://www.deboot.be/boot/droge-paulette
 
Twitter
Facebook
Website

ColofonThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium