Copy
Marijke Pinoy, derde naam van de Verschijningen 2023
Tot onze grote vreugde mogen we deze fantastische actrice als derde Verschijning aankondigen. Ze schreef ons: ‘Dank voor de uitnodiging. Ja, ik heb daar veel  zin in. Prachtig  voorstel. Merci. Het moederschap in alle gelaagdheden ken ik wel natuurlijk.’ Marijke Pinoy groeide op in Geluwe en Menen. Ze is moeder van vijf kinderen, grootmoeder van 4 kleinkinderen, en ook met haar 89-jarige moeder heeft ze een innige band. We zijn heel benieuwd naar haar verhaal. Eerder bevestigden Goedele Devroy, het gezicht van Villa Politica, en Saartje Vandendriessche hun deelname. Ook zij zullen een persoonlijke tekst over hun moeder of het moederschap brengen. Wie de andere verschijningen zijn, leest u in de volgende nieuwsbrieven.
De Verschijningen vinden in 2023 op Moederdag plaats, meer bepaald op zondag 14 mei om 15:00.

(c) Nick Decombel
 
Uiteenzetting kleinschalige waterzuivering zaterdag 11 maart 2023, 9:30

Wim Herremans van ECOZ heeft jarenlange ervaring met waterzuivering en geeft een boeiende uiteenzetting over de kracht van planten. Het ECOZ-systeem is geschikt voor het zuiveren van alle huishoudelijk afvalwater afkomstig van badkamer, toilet, afwas- en wasmachine. Daarvoor worden tuin- of moerasplanten gebruikt. Deze waterzuivering kan in eender welke tuin worden geïnstalleerd. Het is een stukje natuur dat zorgt voor meer biodiversiteit. Een dergelijke waterzuivering kan zelfs op schepen geïntegreerd worden. Dat bewijzen de twee waterzuiveringssystemen van vzw de BOOT. Die worden tijdens deze sessie dan ook bezocht en besproken.
Afspraak op zaterdag 11 maart om 9:30, ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem
Kostprijs: 13 euro pp. Drankje inbegrepen. Inschrijven via info@deboot.be
 
Warmhartig
Ecopower doet een oproep om met de energiepremie mensen in armoede te steunen. Alle Belgische gezinnen – met uitzondering van wie recht heeft op het sociaal tarief – krijgen dezelfde financiële steun van de overheid. Zo komt er veel geld terecht bij mensen die dit misschien niet nodig hebben. Kan jij een beetje warmte missen deze winter? Wees warmhartig, en schenk je energiepremie aan de strijd tegen armoede.
https://www.netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-gift

Voor giften vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest.
Ecopower heeft als burgerenergiecoöperatie een ecologische én een maatschappelijke missie, en treedt op als ambassadeur van het netwerk tegen armoede. 

 
Klik hier
2023
The crew van de BOOT wenst u een inspirerend jaar toe. We hopen u te verwelkomen op ons terras of ergens onderweg tijdens een begeleide tocht, of al varend, of logerend op een boot van ons, of tijdens één of ander evenement.

 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het maken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora van ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot , Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium