Copy
View this email in your browser

Droogdok

 

De St-Antoine, onze grote logeerboot uit 1929, is weer veilig thuis na een verblijf in scheepswerf De Schroef in Terneuzen. We vielen er droog om gekeurd te worden. Na een tip van de federale overheid kozen we voor een Nederlandse keurder. Belgen kunnen een certificaat uitreiken voor maximaal vijf jaar. Nederlanders zijn guller, zij geven zeven jaar. Er is nog werk aan de Europese eenmaking.

De St-Antoine werd afgespoten en geschilderd, waar nodig werden kleine platen aan het vlak gelast, het ankerlier werd nagezien, extra pictogrammen en brandblussers werden aangebracht, en de speling op het roer is nu helemaal verdwenen. Rondvaren en logeren in de Westhoek kan veiliger dan ooit.

De tocht naar Terneuzen nam drie dagen in beslag. Dankzij de AIS (Automatic Identification System) kon iedereen ons onderweg volgen. In het IJzerbekken zijn we de grootste boot die er kan rondvaren, op het kanaal Gent-Terneuzen kwamen we terecht tussen imposante zeeschepen. We voelden ons nietig. We verstookten 294 liter mazout voor de heen- en terugreis, gemiddeld tussen de 5 en 7 liter per uur.

Foto’s van de tocht kun je op onze fb pagina bekijken, o.a. erg mooie van Ann De Wulf.


https://www.facebook.com/DeBOOTvzw

 

Reizen zonder ver te reizen

Fotowandeling ‘Iedereen is van de Wereld & de Wereld is van Iedereen’

Twee opties:

Optie 1. Onbegeleid
Is uiteraard helemaal gratis. Kan 7 op 7. Vertrek aan de BOOT of aan Eetkaffee Steenstraete. Op beide plekken kun je een plattegrondje krijgen.

Optie 2: Begeleid
Vertrek aan de BOOT op zondag 20 december 2020 om 13u30 voor een mooie wandeling van tien kilometer. Onderweg komen we voorbij zestien QR-codes. Als je die scant zie je prachtige foto’s uit de hele wereld gemaakt door de Nederlandse fotografen Ronnie Dankelman en Diana Putters. Bart Castelein begeleidt en vertelt over de foto’s en de fotografen, over oorlog en verre landen. Vooraf inschrijven noodzakelijk via info@deboot.be Vergeet je smartphone niet om de QR-codes te lezen. Mondmasker is een must!

Deelnameprijs: 5 euro pp.

Meer info over de fotowandeling op
https://photolovers.nl/iwwi
 
Logeren in de Westhoek
Corona trekt een streep door veel plannen, maar logeren in eigen streek kan nog altijd, en wel op de boten van vzw de BOOT. Uiteraard moet je je beperken tot je ‘bubbel’. Alle info op

https://www.deboot.be/logeren  
Fototentoonstelling Noord-Korea
In de Balzaal van de BOOT hangen sinds kort 22 sterke beelden uit Noord-Korea. De Nederlandse fotograaf Ronnie Dankelman maakte ze in 2014. Veel is er intussen helaas niet veranderd in het land. Corona maakt een bezoek aan de BOOT en de tentoonstelling voorlopig onmogelijk, maar via onderstaande link kunt u de reportage lezen met foto’s van Ronnie Dankelman en een tekst van Kristien Hemmerechts.  

https://www.photolovers.nl/wp-content/uploads/2018/09/2014.09.DeStandaard.pdf
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het opmaken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot, Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)
+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


ON: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium