Copy
View this email in your browser
Ine Beyen op de Verschijningen 2022
Journaliste, reportagemaker in de sportwereld én ex-beroepsrenster Ine Beyen komt naar de Verschijningen. Wij zijn bijzonder vereerd. Ze schrijft: ‘Het onderwerp waarover elke moeder en elke dochter wel iets te vertellen heeft. Misschien heb ik het dan wel over fluctuerend moederschap :-) Hoe het loslaten keer op keer moeilijk is. Maar tegelijk zò verrijkend voor mezelf.’
Het grote publiek leerde Ine Beyen kennen door haar videorubriek in het populaire Eén-programma: Vive le Vélo. Ze is ook Master in de Communicatiewetenschappen.
Eerder bevestigde kinderpsychiater Binu Singh haar deelname. De grandioze artieste Naima Joris brengt muziek. Kristien Hemmerechts presenteert.

De Verschijningen vinden in 2022 opnieuw op Moederdag plaats, meer bepaald op zondag 8 mei om 15:00. Wie de andere Verschijningen zijn, verneemt u in de volgende nieuwsbrieven.

© foto Binu: Caroline Monthaye
 
Workshop
Hoe maak ik zuurdesem voor mijn spelt- of tarwebrood?

Zaterdag 12 februari om 13:30

Deze workshop voor de thuisbakker toont hoe eenvoudig het is om zelf zuurdesembrood te bakken. Kom op zaterdagmiddag 12 februari om 13:30 naar de BOOT en breng mee: een eigen pot of teil om te kneden, een kleine tupperware, een keukenschort en veel enthousiasme. Thuisbakker én molenaar Bart Castelein legt stap voor stap uit hoe simpel het eigenlijk is: niks in de handen, niks in de mouwen. Resultaat: vanaf die zaterdag kan u meteen aan de slag met uw eigen zuurdesem én krijgt u een zakje biologisch tarwemeel mee naar huis. Deelnameprijs: 12 euro pp (1 kg tarwemeel inbegrepen). Reserveren noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt. Meer weten via info@deboot.be
5 meter-hoogtelijn
De afgelopen weken stond het water om en rond de BOOT hoog. Nu is het weer aan het zakken. Zolang het water niet stijgt boven de 5 meter-hoogtelijn ondervinden we daar nauwelijks last van. De broeken lopen immers onder en vangen zo op een veilige manier al dat water op. Voor het oog is het een feest. Bewonder van op het boventerras van de BOOT het grootste onbekende meer van België!
Lage-energiewoning
De drie bezoeken aan de zuinigste lage-energiewoning van Bachten de Kupe in de maand december waren telkens uitverkocht. Ongetwijfeld spelen de hoge energieprijzen daarbij een rol. Een bezoek aan het lage-energiehuis kan je ook zelf organiseren voor familie, vrienden of je vereniging. Prik een datum en voorzie 2.5 tot 3 uur. Het kan per fluisterboot of met Brompton-vouwfietsen. Meer weten via info@deboot.be Tot in den draai! 😊
 
Hieronder lees je reacties van eerdere bezoekers:
 
Saskia Denys (Oostende): Rrrrrrazend interessant, gespekt met fijne humor. En wat een zalige fietsen, die Bromptons!
 
Rik Beuselinck (Beernem): Mooie interessante namiddag!
 
Phaëdra Degraeve: Dankjewel voor de boeiende info!
 
Jo van Hove (Floreffe):  Het lage energiehuisje van Bart is een klein paradijsje. Dit bewijst dat echte luxe klein is en warm. Iedereen zou dit moeten zien. Merci Bart om dat allemaal te delen ! Groetjes van Jo van https://abantuprojects.eu
 
Marlies D’hulster (Gent): Fijn om in de praktijk te zien hoe betaalbaar en energiezuinig wonen perfect met elkaar kunnen rijmen. De bijhorende tocht langs het prachtige decor van de natte Broeken maakt van de Zonneroute een absolute aanrader!
 
Coronaproof vergaderen
in de Balzaal van de BOOT

 
Zoek je nog een corona-veilige vergaderplaats? Maak gebruik van de geventileerde Balzaal van de BOOT. Meer weten? Info@deboot.be
 
Stoel Droge Paulette
Momenteel voorzien we de Droge Paulette van een nieuwe regelbare stoel. Op die manier bieden we comfort, beletten we een verdere verzakking, en kunnen we er voor zorgen dat de Droge Paulette op ieder moment pas staat.
R.I.P. Bernard Dewulf
Schrijver/dichter Bernard Dewulf was te gast op onze eerste Mannelijke Verschijningen in 2009. En wat een podium als je het nu zo bekijkt: wijlen Luc De Vos, wijlen The Lau, wijlen Bernard Dewulf. Wim Opbrouck was er ook, en Fons Oerlemans en Wannes Cappelle. Blijf nog een poosje leven jullie, wil je?
We wensen zijn vrouw Vera, de kinderen Elias en Elisabeth, familie en vrienden veel sterkte. En dat ze veel steun en liefde mogen ondervinden.
 
© Meredith Thorina Photography
 
Twitter
Facebook
Website
De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme, in het organiseren van socio-culturele activiteiten én is heel flexibel bij het maken van arrangementen voor families, groepen en scholen. De uitgewerkte thema's hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora van ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.
vzw de Boot , Ieperleedijkstraat 1a
B-8650 Merkem (België)

+32 475 21 43 20 (Bart)

info@deboot.be


OP: 0466.969.084
RPR Gent, afdeling Ieper


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
vzw de BOOT · ieperleedijkstraat 1a · Merkem B-8650 · Belgium