Waar ga jij heen deze zomer?

Uitgelichte routes

Waar ga jij heen deze zomer?

Ga op pad met route.nl! Onze routes brengen je naar de mooiste plekken die Nederland en België te bieden hebben. Een dagje eropuit, of een hele week van huis; er is altijd een route die bij jouw wensen past. En wat je ook kiest, geniet van het landschap, het gezelschap en al het welverdiende lekkers onderweg.

Bekijk alle routes

Dagtochten

Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug
We hebben de negen mooiste routes voor je op een rijtje gezet. Met bossen, zandverstuivingen, uiterwaarden en kastelen, cafés, restaurants en pannenkoekenhuizen kom je op de Utrechtse Heuvelrug niets tekort.

Bekijk deze route

De Zilverroute
Een ware belevingsroute: ontdek het zilverleden van Voorschoten: de Parel aan de Vliet. In Leiden en Voorschoten fiets je langs landerijen en water naar parken, kasteeltuinen en allerlei historische locaties.

Bekijk deze route

Wandelen: ontdek de bierroutes
In Oost-Vlaanderen wacht Plan Bier op je: een verzameling wandel- en fietsroutes die in het teken staan van (lokaal) bier. Wandel van eeuwenoude brouwerij naar streekbiercafé en proef de heerlijkste bieren.

Bekijk deze route

Meerdaagse routes

Fietserspad: het Pieterpad voor fietsers
Zo’n 500 kilometer fietspad, verdeeld over negen etappes, langs het welbekende Pieterpad. Ontdek Nederland van de Groningse Waddenkust naar Maastricht, van zeehondjes naar kalksteengroeven.

Bekijk deze route

Maasroute
De Limburgers noemen haar Mooder Maas: de rivier die door de hele provincie slingert en een prachtige leidraad vormt voor een heerlijke, meerdaagse fietstocht. Onderweg geniet je van het Limburgse Bourgondische leven.

Bekijk deze route

Vlaamse Meesters route
In het hart van Europa duik je in de wereld van de grootste meesters aller tijden. In het altijd mooie Vlaanderen fiets je als kunstliefhebber van kerk en kasteel naar museum en belevingscentra.

Bekijk deze route

Historische routes

De zomer van 1823
Jacob van Lennep en Dirk van Hogendorp trokken in 1823 een zomer lang door Nederland. Jacob schreef een inspirerend dagboekverslag: volg zijn voetsporen in 42 etappes en zie ons land 2.800 kilometer door Jacobs ogen.

Bekijk deze route

Von Uffenbach Route
Een ander reisverslag werd geschreven door de familie Von Uffenbach in 1718. Een plezierreis van 1.267 kilometer door Nederland, België en Duitsland. Met het boek in de hand wordt deze fietstocht nog mooier.

Bekijk deze route

De Gelderse Grenzen
De provincie Gelderland deelt grenzen met maar liefst zes andere Nederlandse provincies en met Duitsland. Deze bijzondere route volgt ze allemaal. Geniet 900 kilometer van het Gelders erfgoed.

Bekijk deze route
volg route.nl op
route.nl
Postbus 7579
5601 JN Eindhoven
Nederland
Copyright © 2019 Route.nl B.V., alle rechten voorbehouden.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Wijzig je voorkeuren of schrijf je uit.