Copy
Nieuwsbrief BH&BC Breda
View this email in your browser

Welkom bij Ouwe Bredasche Digitaal!

Het is bijna Pasen, een weekend waarin normaalgezien geen competitie wordt gespeeld. Maar door twee zaterdagen waarop de ochtendvorst roet in het eten gooide worden er dit weekend toch nog een aantal wedstrijden ingehaald. Ook als uw eigen kinderen niet hoeven te spelen is er nog genoeg te beleven op hockeygebied dit weekend: zo speelt JA1 een wedstrijd tegen USA U-21 op zaterdag 26 maart (zie het nieuwsbericht hieronder) of kunt u in Amsterdam naar de EHL gaan kijken. Ook de boekpresentatie van het boek van Marc Ouwerling en Lars Walder vindt dit weekend plaats, hiervoor bent u zaterdag om 16.00 uur van harte welkom in Boerke Verschuren.

Wij wensen iedereen een fijn paasweekend! 


De redactie
redactie@hcbreda.nl

Woordje van de voorzitter
Wat een leuk bericht bereikte ons gisteravond!   BH&BC Breda is– samen met de vier andere hockeyclubs uit Breda – de winnaar geworden van de verkiezing door de KNHB van "de sportiefste club van Nederland”!   Een mooie erkenning voor onze inzet sinds de club-brede Sportiviteit & Respect enquête van vorig voorjaar en het initiatief om op het gebied van S&R gezamenlijk..
Lees meer
Nieuws
Breda, Push, Zwart-Wit, Prinsenbeek en Teteringen mogen samen een jaar de eervolle titel ‘Sportiefste vereniging’ dragen. Ze wonnen de door de KNHB uitgeroepen wedstrijd met hun gezamenlijke beleid op het gebied van Sportiviteit & Respect.  
De jury, bestaande uit voorzitter van de KNHB Erik Cornelissen en directeur Erik Gerritsen, sprak zich unaniem uit voor het Bredase...
Lees meer
Van onze speciale verslaggever -  Het management van JA1 (spreek uit op zijn Frans want dan klinkt het beter) heeft er zin in. Eieren zoeken is voor onder de 10 jaar en dus een stevige pot zo vlak voor de Pasen om u allen op weg te helpen dit lange weekend in. Ik heb het even nagezocht. USA U-21 zoals dat heet is een week of twee op tour als voorbereiding voor een groot internati...
Lees meer
De laatste speeldag van dit seizoen is 4 juni a.s. Zoals gebruikelijk worden dan de selectielijsten voor de A t/m D en JJ 8 tallen bekend gemaakt. Na deze laatste speeldag zullen er 3 selectietrainingen plaatsvinden voor de A t/m D. Daarna zullen de definitieve selecties worden bekendgemaakt. Dit zal in ieder geval voor de zomervakantie gebeuren. Tevens start op korte termijn het...
Lees meer
A.s. zaterdag (26 maart) vindt in Boerke Verschuren de presentatie van het unieke en opmerkelijke hockeyboek plaats, geschreven door hockeyman Marc Ouwerling en Lars Walder, oud-Heren 1 speler van Breda. Jammer genoeg heeft Marc de presentatie van zijn eigen boek niet meer mogen meemaken… Desondanks willen we Marc’s boek de aandacht geven die het verdient...
 
Lees meer
Hoi, ik ben Zeeger Beljaars (J6E1) en had zondag 13 maart 2016 een van de mooiste dagen van mijn leven! Als mini van de week mocht ik mee met de (grote!) mannen van Heren 1 (wat is die keeper GROOT!) Bij de wedstrijd tegen Alkmaar. Eerst mocht ik helpen kiezen welke kousen het meest geluk zouden brengen (gelukt!). De sfeer werd meteen gezet in de kleedkamer met toffe harde muziek, grapjes...
Lees meer
In het kader van het lustrum wordt er op vrijdag 27 mei een lustrum golftoernooi georganiseerd op Toxandria. De start is gepland om 13.00 uur. Alle leden van BH&BC Breda die in het bezit zijn van minimaal GVB kunnen meedoen. Dus blokkeer deze datum nu alvast in uw agenda zodat u erbij bent op 27 mei. 
De lustrumcommisie 
P.S.: meer informatie over de inschrijving...
Lees meer
Rabobank Breda organiseert in 2016 voor de derde keer de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stellen stichtingen en verenigingen zich als het ware verkiesbaar. In april 2016 bepalen de 30.000 leden van Rabobank Breda vervolgens door middel van stemmen hoe het donatiebudget (dit jaar maar liefst € 75.000,-) wordt verdeeld over de deelnemende clubs.
Lees meer
Thema
Twee weken geleden gaf Tischa Neve op onze club een workshop over de rol van ouders als het gaat om Sportiviteit & Respect. De workshop werd enthousiast ontvangen. Was u er niet bij, maar wilt u toch graag eens weten wat er nou zoal aan de orde kwam tijdens de workshop "Lang leve de sportouder"? Dan kunt u hier een filmpje bekijken van een webinar over hetzelfde thema. De geluidskwaliteit is helaas wel wat minder...  (een goede reden om er de volgende keer LIVE bij te zijn in het clubhuis)
LISA
Regelmatig ontvangen wij vragen over de werking en mogelijkheden van LISA. Sinds een tijdje hebben we ook de module "Teammanager" in gebruik, die misschien nog niet bij iedereen bekend is. LISA teammanager helpt coaches, begeleiders en managers met hun administratieve taken. Van fruithapjes en rijschema's tot foto's, mail en presentie. Inclusief een koppeling met de leden- en team-administratie vanuit de LISA Clubapplicatie. Meer informatie vind je hier!!
En dan nog...
https://www.youtube.com/watch?v=U83FguMIJrg&feature=youtu.be
De link naar dit leuke filmpje kregen we opgestuurd van Jan Kees Meijer. Het betreft een video van de dag voor de jongste jeugd in juni 2002 (einde van het seizoen, waarin BH&BC Breda 95 jaar bestond). Wie herkent u allemaal??
Website: www.hcbreda.nl