Copy
Deze E-zine bevat de volgende onderwerpen:

Even bijpraten


Beste allemaal,
 
Vorige week ben ik met de klas van mijn oudste dochter mee geweest naar Sea Life in Scheveningen. Een groot zeeaquarium, waar gewerkt wordt aan natuurbehoud, door o.a. te kweken en door educatie / bewustwording. Ik was er nog niet eerder geweest, maar was erg onder de indruk van wat ik daar zag. Ik moest denken aan het scheppingsverhaal in Genesis 1, het is de vijfde dag als God de zeeën vult met leven.
 
“God zei; ‘Het water moet vol leven zijn, vol met allerlei dieren. (…) God maakte de grote zeedieren en alle kleine waterdieren.”
 
Een zee gevuld met wonderbaarlijk leven. In dat aquarium zwemmen vissen met prachtige, heldere kleuren, van heel groot, tot heel klein, wat een creativiteit! Waarschijnlijk is dit nog maar een fractie van wat er daadwerkelijk in de zeeën leeft. Wat zal de Here God een plezier gehad hebben in het scheppen van Zijn wereld. In de wetenschap dat de mensen, die dan nog geschapen moeten worden, daar zo van zullen genieten en verwonderd over zullen zijn. Ik kwam daar helemaal blij vandaan, dankbaar voor het werk dat Hij ooit begonnen is!
 
Dat was de tweede keer binnen een week dat ik een knipoog van God mocht ontvangen. Het weekend ervoor was het Pasen. Het moment dat we stil stonden bij de dood en de opstanding van Jezus Christus. Voor mij is dit de kern van het Evangelie, het goede nieuws dat de Here God het mogelijk heeft gemaakt om de relatie met Hem weer te herstellen. Iedere keer weer een feest om dat te mogen vieren. Dankbaar voor het reddende werk dat Hij voor ons heeft gedaan.
 
In dit e-zine stelt Mark Schippers zich voor. De pionier die wij aangenomen hebben en per 1 april in dienst is gekomen bij Stichting Hart voor Velserbroek. We zijn dankbaar dat we met hem een stap verder mogen zetten in ons mooie dorp en we zijn benieuwd naar de nieuwe wegen die we in gaan slaan om mensen met elkaar en met God in verbinding te brengen!
 
Met verbindende groet,
 
Team Hart voor Velserbroek
Hier een link naar een mooi filmpje over de schepping. Past wel mooi bij de inleiding en laat in het kort de schoonheid van de schepping zien en de creativiteit waarmee God ons iedere dag weer mee weet te verrassen.

Aangenaam

Het is vrijdagochtend en ik ben vroeg op de fiets gestapt vanuit Amsterdam voor mijn eerste werkdag in Velserbroek. Het voorjaarszonnetje en de wind in mijn rug maken dat ik heerlijk door kan trappen. Om mij heen zie ik overal de eerste tekenen van nieuw leven. Knoppen in de bomen, narcissen uit de grond en de eerste jonge lammetjes die dartelen door de wei. Misschien is het daarom wel dat ik de lente zo’n heerlijk seizoen vind.

De verwachting van wat komen gaat zie ik niet alleen in de natuur maar voel ik toch ook in mijzelf. Ik mag aan het werk gaan als pionier voor Hart voor Velserbroek. Een nieuwe stap na zeven jaar actief te zijn geweest in twee pioniersplekken binnen Amsterdam. Ik ben benieuwd waarin de dynamiek van de stad en een dorp met elkaar verschillen. Wat de levensvragen van mensen hier zijn. Maar nog meer benieuwd ben ik naar wat God al aan het doen is in Velserbroek.
In december werd ik ontzettend enthousiast van het leuke gesprek dat ik had met de mensen van het kernteam die heel graag handen en voeten willen geven aan hun geloof. Het gezamenlijke verlangen om het goede nieuws van Jezus te delen met de mensen uit de buurt.
Graag stel ik mij dan ook voor aan jullie. Mijn naam is Mark Schippers, getrouwd met Teunieke en vader van drie kinderen. Opgegroeid in Heinenoord, onder de rook van Rotterdam. Na ons trouwen hebben we een aantal jaar in het Gelderse Ede gewoond. Hier groeide mijn verlangen om mijn geloof ook te delen met mensen die niet bekend zijn met het goede nieuws van Jezus. In 2011 besloten we om te verhuizen naar Amsterdam en om daar mee te werken in een gemeentestichtingsproject. Het leven in de stad en het werken in een multi-culturele gemeenschap was voor ons beide een hele leuke nieuwe ervaring. Vanaf 2013 ben ik werkzaam geweest als gemeentestichter voor ‘kerk in Westerwijk’ in Amsterdam-West.  Naast mijn werk voor Hart voor Velserbroek ben ik huisvader, frequent Artis bezoeker en liefhebber van wielrennen.
Komende maanden wil ik vooral investeren in het ontdekken van Velserbroek en het kennismaken met verschillende netwerken. Ik kijk uit naar de vele gesprekken en ontmoetingen die gaan komen. Wil je mij een keer spreken? Aarzel niet en stuur een email. Dan kunnen we vast een moment vinden om te praten bij een kop koffie.

Hopelijk tot snel!
Groet,
Mark Schippers
mark@hartvoorvelserbroek.nl

Onder de Pannen

Lekker lachen, chillen, koken en eten!
De volgende keer is zondag 22 april.
Dan gaan we o.a. een tortillataart maken
Leuk als je ook komt!

Voor wie: Tieners van 12-15 jaar
Waar: Kookstudio basisschool de Westbroek
Adres: Platbodem 201, Velserbroek
Tijd: Zondag 22 april van 16.00-19.00 uur
Aanmelden (voor de inkopen): carry@hartvoorvelserbroek.nl

De Paastuinen


Wat was het leuk, de route langs de Paastuinen! 
65 kinderen van basisschool het Anker hebben zich ingezet om het paasverhaal te vertellen in 7 tuinen in Velserbroek.

En wat fijn dat het zulk mooi weer was en dat er zoveel mensen langs kwamen om het paasverhaal te horen, te beleven mag ik eigenlijk wel zeggen, want we konden kijken, luisteren, proeven en voelen!

Een hartelijk dank is ook op zijn plaats voorde eigenaren van de 6 tuinen die we mochten gebruiken!
Ook woongeeenschap de Molenweid deed mee. De bewoners vonden het gewedig om, in het zonnetje, ongeveer 12 keer de opstanding op paasmorgen mee te maken. De kinderen zongen daar iedere keer blij en vol overgave: We vieren feest omdat Jezus weer leeft!
Ook hartelijk dank aan Belinda Put die prachtige foto's maakte, we hebben er van genoten!

Lunchen op zondag

Zondag 14 april is het Lunchen op Zondag,
waarbij we ons eten en drinken met elkaar delen.
Tijd: 12.00 - 13.30 uur. Galle Promenade 70, Velserbroek

Voorafgaand is er voor geinteresseerden van 11.00- 12.00 uur
'Before lunch'; een moment van verdieping.  

Before Lunch

De naam zegt het al, voor de lunch, van 11.00-12.00 uur is er voor geinteresseerden een moment van verdieping. 
Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en dagelijks zijn kruis op zich nemen en mij volgen.
Lucas 9:23
Zondag 14 april gaan we het hebben over: Je kruis dragen, wat betekent dat nu eigenlijk?

 

Gezamenlijke kerkdienst

Op zondag 22 april houden de bij Geloven in de Stad aangesloten kerken weer een gezamenlijke kerkdienst in het Kennemer Sportcenter, IJsbaanlaan 4a in Haarlem. Voor de vijfde keer alweer! Het wordt een prachtig feest, waar we met zo’n 2.000 christenen uit meer dan 20 kerken uit Haarlem en omgeving elkaar ontmoeten en vooral ook samen naar God willen luisteren en Hem eren. Een dienst waarin Jezus Christus, Zijn liefde en boodschap centraal zullen staan. Zijn leven en boodschap zijn de basis van Hoop voor onze stadMensen van Hoop willen wij zijn. Dat is het thema van de dienst!


http://gelovenindestad.nl/evenement/gezamenlijke-dienst-2/

Sonrise


Sonrise 2018 komt dichterbij, het valt dit jaar van 23 juli tot 27 juli. 
De sporters en het wijkteam hebben er al weer heel veel zin in.
We hopen en bidden dat we iets van Jezus licht mogen laten zien op het plein. Kunnen we ook dit jaar weer op u steun rekenen? Er is namelijk zoals altijd veel hulp nodig.

We zoeken bijvoorbeeld mensen die 
 • Vos willen zijn of een groepje begeleiden tijdens de vossenjacht van donderdag 28 juli
 • Borrel willen regelen op donderdag 28 juli na de vossenjacht
 • Flyers rond willen brengen
 • De materialen zoals de partytent, tafels en banken regelen en vervoeren.
 • Gastgezin willen zijn
 • In de avond een workshop willen organiseren zoals raket schieten. of hierbij mee willen helpen.
 •  Dagverantwoordelijke op het plein
 • Lunch willen verzorgen in het Kruispunt om 12.00 uur 
 • Avond eten willen verzorgen in het Kruispunt om 17.00 uur
 • die willen helpen bij het knutselen van 14.00 uur tot 16.30 uur
 • Smincken tijdens het knutselen
 • Op de spullen willen passen tussen 16.30-19.00 uur
 • Als EHBO-er aanwezig willen zijn
 • In de middag en/of avond koffie, thee en limonade willen klaar zetten.
 
Het maakt niet uit als je het nog nooit gedaan hebt, we vertellen precies wat er moet gebeuren!

Hier staat een opgaveformulier deze kun je invullen.

Je mag ook direct reageren via mijn mailadres
petra@hartvoorvelserbroek.nl

Save the date:


Gezamelijke interkerkelijke dienst op 1e pinksterdag (20 mei) in openluchttheater Caprera in Bloemendaal

U kunt Hart voor Velserbroek ook vinden op:

Facebook
Website
Vragen? Contact?  mail@hartvoorvelserbroek.nl

Delen?

Facebook
Doorsturen
Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.
Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen?
Klik hier om uit te schrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp