Copy
Gedachtegoed | Urbanisator | Amsterdam | duurzaamheid
View this email in your browser
INSPIRATIE
Applaus voor San Francisco - grootste duurzame herontwikkeling
De herontwikkeling van Treasure Island, een kunstmatig eiland in de Baai van San Francisco, ontving een platinum LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design). Rick Fedrizzi, CEO van de USGBC (U.S. Green Building Council): "De duurzame herontwikkeling van Treasure Island is een antwoord op de uitdagingen van deze tijd: klimaatverandering, afhankelijkheid van vervuilende energiebronnen en het schadelijke effect daarvan op onze gezondheid."
Afbeelding: Easy Bay Office
10 x zien - zonne-energie in de hoofdrol
Deze tien constructies draaien op zonne-energie. Een knap staaltje innovatie onder indrukwekkende architectuur.
ONS GEDACHTEGOED
Mooier Bergen - initiatieffase herontwikkeling Harmonielocatie 

Op de Harmonielocatie in het Centrum van Bergen staat iets bijzonders te gebeuren. Projectgroep Mooier BergenKRFT Architecten en Gedachtegoed bundelen de krachten en dienden deze maand hun plannen in voor de duurzame en sociaal-maatschappelijke herontwikkeling van de Harmonielocatie in Bergen (het harmoniegebouw, de panden van de voormalige brandweer en de openbare ruimte).  Onder meer Organic (food for you), Hotel Blooming en woningcorporatie Kennemer Wonen zijn in de initiatieffase betrokken. 

Het plan van projectgroep 'Mooier Bergen' is reeds gepresenteerd en momenteel buigen onder meer een klankbordgroep, stedenbouwkundigen, architecten en cultuurhistorici zich over de twee ingediende voorstellen. Medio december maakt de gemeenteraad van Bergen bekend met welk plan ze aan de slag gaan.

AGENDA

Gedachtegoed selecteert evenementen die je kostbare tijd waard zijn. Zien we je daar?

Netwerkevent Circulaire Economie: nieuwe verdienmodellen
Donderdag 1 december
15:00-18:00, Circular Expo Hoofddorp
Deelname: gratis, maximaal 50 personen!
Reserveer hier

Euroforum organiseert dit netwerkevent in samenwerking met Circular Valley, de eerste circulaire business development hub ter wereld. Tijdens deze bijeenkomst staan bewezen succesvolle nieuwe verdienmodellen centraal.

De Groene Reis door de Stad: De Ceuvel
Donderdag 15 december
19:30, de Ceuvel, Amsterdam-Noord

Pakhuis de Zwijger organiseert het programma 'de Groene Reis door de Stad'. Bezoek bijzondere locaties die duurzame innovatie in de praktijk brengen en bekijk de stad door een andere bril. De Ceuvel begon twee jaar geleden als circulaire broedplaats, welke lessen hebben zij geleerd?

FUN FACTS
Dak van glas - functioneel en opvallend
Schone energie die je opwekt met mooi ontworpen dakpannen van glas. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Bekijk hier hoe het werkt en hoe strak dat eruit kan zien. Fantastisch nieuws: Tesla presenteerde deze week de laatste innovaties op het gebied van dakbedekking die fungeert als zonnecollector. Met namen als 'Tuscan Glass Tile' en 'Smooth Glass Tile' wéét je gewoon dat het er ook nog eens schitterend uitziet.
Bouwen in de 20e eeuw - deze panden komen uit de printer
Kun je je voorstellen hoe groot een 3D-printer moet zijn om een heel huis te kunnen printen? Zo groot, ongeveer. In China staan eerste 3D-geprinte appartementen en in Dubai staat sinds kort een 3D-geprint kantorencomplex. Wist je trouwens dat de Nederlandse 3D-printers een enorm marktaandeel hebben en bij giganten als Tesla en Apple worden gebruikt?
An Urbanizing Planet | Narrated by Edward Norton
Urbanisatie zet door - van land naar stad
Het CBS voorspelde onlangs dat de groei van steden de komende 30 jaar doorzet en dat randgemeenten krimpen. Bekijk in deze video de kansen en bedreigingen van urbanisatie en het effect daarvan op de biodiversiteit op onze planeet.
Afbeelding: Samsung
Samsung voorspelt - the only way is up!

In dit rapport schetst Samsung een beeld van hoe de wereld er over 100 jaar uitziet. Denk aan super-wolkenkrabbers die 'verticale stad' de Shard (310 meter hoog, Londen) een minderwaardigheidscomplex geven en een interieur van origami.

Over Gedachtegoed

Diep geworteld in het DNA van Gedachtegoed zit de wens duurzaam vastgoed te (her)ontwikkelen. Duurzaam omdat de ontwikkeling over tientallen jaren nog steeds als een aanwinst voor de buurt moet worden gezien. Maar ook duurzaam door zo min mogelijk belastend te zijn voor de wereld om ons heen. Door te werken middels het cradle-to-cradle principe, de CO2-uitstoot te reduceren en een kleinere ecologische footprint na te streven.

In (her)ontwikkelingstrajecten neemt Gedachtegoed de regie, werkt autonoom en levert maatwerk met een focus op duurzaam, maatschappelijk en financieel rendement. Een (her)ontwikkeling is volgens Gedachtegoed geslaagd als het winstgevend is, de omgeving versterkt, gemeenschap creëert en de ecologische footprint verkleint. Bekijk onze projecten hier.

Copyright © 2016 Gedachtegoed, All rights reserved

LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gedachtegoed BV · Transformatorweg 102 - 7e verdieping · 1014 AK · Amsterdam, Nh 1014 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp