Copy
Gedachtegoed | Urbanisator | Amsterdam | duurzaamheid
View this email in your browser
INSPIRATIE

Water en beton - vechten om ruimte in Hong Kong

Sophie Littman liet zich voor haar portret van Hong Kong inspireren door water en beton. "Hong Kong staat voor de twee elementen water en beton; de natuur en hetgeen dat door de mens ontstond, vechten om ruimte. Voor deze korte film vat ik het samenspel tussen beide componenten in een muzikale compositie."


Bouwen op de maat - artiesten inspireren architect

De Italiaanse architect en illustrator Federico Babina zette 27 populaire nummers om in 'cartoons' van gebouwen. Hoe zien gebouwen eruit die zijn geïnspireerd door artiesten zoals David Bowie, Amy Winehouse, Elvis Presley en Mozart? "The idea was to tell a story starting from the soundtrack, listen to the music and imagine the shapes hidden behind it." 
ONS GEDACHTEGOED

FabriekNL, Waalwijk - bestemming gewijzigd
 

Gedachtegoed bereidde in 2015 de herontwikkeling van de oude Van Haren fabriek aan het Hoogeinde in Waalwijk voor. De bestemming is inmiddels succesvol gewijzigd. FabriekNL, reeds jarenlang gevestigd in de voormalige schoenenfabriek, is het eerste ‘antiek-, kunst-, en designwarenhuis’ wereldwijd dat een collectie op dit niveau en in deze omvang aanbiedt. 

In 2016 zet Gedachtegoed de herontwikkeling voort. In de beoogde herontwikkeling worden het gebruik en de werkzaamheden van weleer in een hedendaagse kunst- en designcontext
geplaatst. Het ensemble blijft op deze manier zinvol, authentiek en van toegevoegde waarde voor de omgeving en bezoeker. 

AGENDA

Gedachtegoed selecteert evenementen die komende periode het bezoeken waard zijn. 

Wie mag in Amsterdam wonen?
maandag 22 februari
20:00, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Programma is in het Engels
Deelname: gratis
Reserveer hier een plek

PakhuisNUL20 is een talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam. Met interviews, debat en ruimte voor nieuwe initiatieven. In de vijftiende editie zijn de hoofdonderwerpen: 'Koers 2015', Meer tijdelijke huur: vloek of zegen en '100 jaar Amsterdamse school.
De Circulaire Economie: workshops
vrijdag 26 februari
14:30, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Toegang: 20 euro
Bestel hier je kaart(en)

Is het mogelijk om een duurzame economie te creëren in een systeem dat gericht is op economische groei? In drie workshops staat de zoektocht naar een regionale en circulaire economie centraal. De workshops worden verzorgd door filosoof Michel Bauwens, De Grote Transitie, Circle Economy en Rijksduurzaamheidsnetwerk.
Congres: Kantoorvastgoed als duurzaam bedrijfsmiddel
donderdag 14 april 2016
09:30 uur, WTC Amsterdam
Deelname: 295 euro excl. BTW
Aanmelden


Vastgoed gaat steeds minder alleen over stenen en beton, en steeds meer over de inhoud ervan. Wat doet het met een stad, de mensen, de planeet? Dit congres is aangevuld met vijf themasessies waarin onder andere de financiering van duurzaam vastgoed aan bod komt, en hoe je de duurzaamheid van een gebouw meetbaar kunt maken.
FUN FACTS
Reuzen - De 9 grootste in 2016
Bekijk de negen grootste wolkenkrabbers die in 2016 opgeleverd worden. Het Ping An Finance Center, China (van Kohn Pedersen Fox) wordt 's werelds hoogste kantoorgebouw en stoot hiermee het One World Trade Center in New York van haar troon.
And the winners are...
Volgens dit artikel verliezen 10.000 mensen hun baan en zal de economie er in 2025 door taxidienst Uber heel anders uit zien. INFOGRAPHIC: 99% minder auto's op de weg in 2025.
IKEA - De meubelpiek
"We moeten stoppen met spullen kopen", aldus Steve Howard, Chief Sustainability Officer (CSO) van IKEA. Die uitspraak komt wellicht uit een onverwachte hoek. De meubelgigant koerst op een forse groei en wil daarom zo veel mogelijk kringlopen sluiten
Heineken op weg naar een circulaire brouwerij
Dat smaakt beter. Klik op de afbeelding om de video te starten.
Heineken - Op weg naar een circulaire brouwerij
Een van 's werelds grootste bierbrouwers heeft ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingenDuurzaambedrijfsleven.nl bekeek een aantal circulaire stromen in en rond de bierbrouwerij in Zoeterwoude en sprak met Heineken's manager Duurzame Ontwikkeling Jan Kempers. 
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Over Gedachtegoed

Diep geworteld in het DNA van Gedachtegoed zit de wens duurzaam vastgoed te (her)ontwikkelen. Duurzaam omdat de ontwikkeling over tientallen jaren nog steeds als een aanwinst voor de buurt moet worden gezien. Maar ook duurzaam door zo min mogelijk belastend te zijn voor de wereld om ons heen. Door te werken middels het cradle-to-cradle principe, de CO2-uitstoot te reduceren en een kleinere ecologische footprint na te streven.

In (her)ontwikkelingstrajecten neemt Gedachtegoed de regie, werkt autonoom en levert maatwerk met een focus op duurzaam, maatschappelijk en financieel rendement. Een (her)ontwikkeling is volgens Gedachtegoed geslaagd als het winstgevend is, de omgeving versterkt, gemeenschap creëert en de ecologische footprint verkleint. Bekijk onze projecten hier.

Copyright © 2016 Gedachtegoed, All rights reserved