Copy
OKTOBER nyhetsbrev — #5
Happy Monday!
Wow, hej jag är mamma nu. Hur sjukt? Min dotter Mira kom dagen innan barnmorskorna trodde, snacka om punktlig. Förlossningen gick BRA men liksom inte jättebra, spydde mig genom hela skiten så fick ligga med dropp för att orka krysta ut henne haha. Men har liksom glömt allt onda från förlossningen nu, är tydligen en biologisk grej. Hjärnan förtränger smärtan man känner för att man ska vilja fortsätta fortplanta sig. There more you know.

Vad mer då? Har jag tid för mer nu? Har gått på mammaledighet, vilket känns jättekonstigt och lite tråkigt. Tycker ju det är så kul att jobba - men ska verkligen njuta av att hänga med Mira nu. Försöker helt ärligt mest bara navigera min nya roll, och försöka läsa av det lilla livet jag oftast går runt med i famnen. Längtar tills hon kan säga vad hon vill med ord istället för skrik haha. Tills dess fortsätter jag gissa, verkar fungera hyfsat bra än så länge.

Idag ska vi snacka algoritmer! Frågade er på Insta Story vad ni ville se och väldigt många var intresserade av just Instagrams algoritmer, alltså reglerna som bestämmer vilket content som syns och när i appen. Let's go!
Många av er skrev också att ni vill läsa mer om BEBIS i nyhetsbrevet. Känns dock inte heelt aktuellt för alla, så jag tänkte att jag kan göra en intressekoll: om du vill se ett bebis/mamma-fokuserat mejl - let me know 😊 

SOCIALA MEDIER

Instagrams algoritm: varför du ska engagera dig


Jag brukar prata om två utgångslägen när det kommer till Instagrams algoritm: strategiskt och bjussigt. Det strategiska är för dig som är kreatör och vill använda algoritmen till din fördel, det andra är för dig som vill vara en bjussig följare och hjälpa kreatören. Idag tänker jag att vi kikar på hur du som följare kan hjälpa ditt favoritkonto att fortsätta växa och hålla sig motiverad!

Så, hur hjälper du ditt favoritkonto att växa? Smått o gott: Instagram spelar in allt du gör med ett inlägg och använder det för att räkna "poäng", vilket sedan hjälper inlägget ta sig fram i algoritm-djungeln och öka chanserna att synas mer (på till exempel Explore-sidan eller bara säkerställa att det dyker upp i sina följares flöde i framtiden). Här är vad som ger poäng:


1. Dubbel-klicka och kommentera
Det här vet vi, men fortfarande viktigt. Enklaste sättet att visa för Instagram (och skaparen!!) att du gillar och uppskattar vad de gör.

2. Läs deras caption
Såhär: Instagram kollar på hur länge du är aktiv på ett inlägg - alltså hur lång tid du pausar ditt scrollande och istället stannar och tar in det personen har lagt upp. Det här är varför så många kreatörer lägger krut på sina captions: desto fler sekunder du lägger på deras inlägg - desto högre klättrar deras inlägg i algoritmen och chanserna att synas mer. När du stannar upp, tittar och läser länge på ett inlägg säger du till Instagram: "hej Insta, det här var nice och värt min tid".

3. Dela, dela, dela
Här är du bjussig på två sätt: du säger till Instagram att inlägget är värt din OCH andras tid, samtidigt som du hjälper ditt favoritkonto att nå ut till fler människor och växa på ett organiskt sätt. Det är också en riktigt stor komplimang, jag ÄLSKAR när jag ser att ni har delat mina inlägg. Speciellt när ni lägger upp det på era stories, vilken jäkla stämpel av approval. Så fortsätta dela de konton ni tycker gör ett bra jobb, är ju typ samma sak som att ge en varm cyber-kram.

4. Spara till senare
Ännu ett klick som visar algoritmen att det här inlägget är bra och att du gärna vill fortsätta se den här typen av content. Om du tycker att bilden är intressant, informativ eller inspirerande - spara ner den och visa för kreatören att du gillar det de gör!

BONUS: Var aktiv på deras stories
Jag trodde länge att Insta Stories inte hade något med dess algoritmen att göra, utan att det helt enkelt var kronologisk ordning på allt som lagts upp. Vilket TYP stämmer, men de stories du ser högst upp på din skärm är faktiskt från de konton som du på något sätt integrerar med mest, antingen genom de punkterna nämnda ovan eller att du reagerat/svarat på deras tidigare händelser. Något att ha i åtanke om du vill se till att inte missa någons stories i framtiden!

And there you have it! Tänk på de här punkterna när du ser ett inlägg från ett konto du tycker om, och skicka några cyber-kramar genom att engagera dig i deras content. Alla blir gladare och du hjälper också Instagram skapa ditt personliga flöde utifrån vad du gillar. ❤️

Hade du velat se ett mejl med hur du som kreatör skapar content för att utnyttja algoritmen till din fördel? Svara på mejlet and let me know!

SAKER  JAG SPARADE PÅ INTERNET

Politikers dotters uppmanar alla att rösta mot sin pappa (och Trump) Caroline är dotter till Rudy Giuliani, en republikansk politiker i USA, och berättar i sin krönika varför vi inte ska rösta för hans (och Trumps) parti. Så himla intressant att läsa anekdoter om hennes uppväxt och inblick i hur debatterna gått hemma. In och läs här!
Carolines krönika på FORNI Har ni läst Carros senaste krönika på FORNI? Fan vad bra hon är. I förra veckans text pratar hon om ångest och hur vi använder ytliga saker för att bygga upp en mur eller fasad, för att det ska se ut som att vi mår bra när vi mår piss. Läs "Att riva en rustning - om ångest och Amanda Schulman" direkt, så himla mycket igenkänning. Plus det är Carros födelsedag idag, gratta henne på Insta vettja!
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR, DÅ MARKERAT MED '*'

FYRA SAKER JAG HAR ÄLSKAT ATT ANVÄNDA

CONCEALER Clarins*

Oj, vad många det var som höll med mig om att den här concealern var värd pengarna när jag lade upp den på Insta! Men inte så konstigt, jag är besatt och som trött mamma har det blivit min staple.

FINNS HÄR!*
JACKA Röhnisch

Har gått runt med den här typ nästan varje promenad de senaste veckorna. Känner mig snygg, put together och mysig i teddy-materialet. Såg också att Röhnish har skitsnygga dunjackor? Måste undersöka!

FINNS HÄR! (var visst slut i lager men kanske kan du kika i en butik?)
SMINKBROSTAR Real Techniques*

Ett tips på sminkborstar till bra pris! Real Techniques har jag använt sedan jag bodde i London för typ 9 år sedan (OMG ursäkta 9 år hur gammal är jag ens nu?!). I alla fall, riktigt bra, mjuk, fäller ej och håller länge!! Deras sponge (höger) är också riktigt härlig, lite "tjockare" än andra jag provat vilket jag gillar.

FINNS HÄR!*
PROCREATE App

Vill tipsa om appen Procreate, om det är så att du gillar att illustrera och har en iPad. Annars typ värt att köpa iPad+penna bara för den. Jag gjorde alla illustrationer till Miccis nya bok i den appen! Finns även för iPhone för den som vill rita med fingret.

APPEN FINNS HÄR!
Yay, du tog dig till botten av mejlet! Kul, vi ses nästa gång <3<3
Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän! Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän!
Följ mig på Instagram Följ mig på Instagram
Kolla in FORNI.se Kolla in FORNI.se
Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp