Copy
SEPTEMBER nyhetsbrev — #4
Happy Monday!
Hur mår du? Jag mår bra, om än höggravid och trött. Det har varit ett gäng intensiva veckor på jobbet, men nu känns det som att allt kommer knytas ihop. Miccis gick också ut med att jag har illustrerat omslaget till hennes kommande bok - så roligt att se hur väl det togs emot. Phew tack o lov, var riktigt nervös.

Efter den här veckan  kommer jag också börja jobba hemifrån fram till förlossningen, vilket känns skönt. Varva ner lite inför bebisen och kanske snart känna mig mer som en nästan-mamma. Min gravidapp säger att det bara är 16 dagar kvar!? 👶

Veckans mejl bjuder på (efter förfrågan) tips på hur du bäst redigerar dina bilder, en riktigt gripande krönika och sen lite andra favoriter som jag inte kunnat sluta tänka på (eller bära). Och hallå - vi är ÖVER 550 PERSONER HÄR NU! Gud, vad kul! Hej - välkommen in i värmen som man sade på Lunarstorm. 

Fun fact: det var på Lunarstorm jag först lärde mig koda! Tänk att jag sen kunde bygga min karriär på det haha. Tack, Bjarne.
Omslaget är LIVE! Jag har även formgivit insidan av boken, vilket har varit lite av ett evighetsjobb - men kul! Typografi, färger, illustrationer och rubbet. Sjukt att Miccis litar på mig tillräckligt för att göra ett bra jobb haha

SOCIALA MEDIER

Bildredigering 101 i Snapseed


Vill du lära dig redigera dina bilder på detaljnivå och inte bara filter? Dags att börja experimentera i Snapseed! En gratis  redigeringsapp som låter dig redigera på detaljerad nivå utan att behöva gå in på detaljerna. Appen är smart och gör liksom det mesta åt dig. 

Jag redigerar och förbereder nästan alltid en bild i Snapseed INNAN jag lägger in den i RNI, Lightroom eller VSCO för att lägga filter. Jag vill liksom att bilden ska vara av så bra kvalité och ljus som möjligt, så det filter jag sen väljer gör sig bättre. 

Så hur får man en bild to become it's best self? Var börjar man? Gå in under Verktyg > Bildjustering och sedan:

1. Dra upp  ljusstyrkan

Jag har märkt att det här alltid är något som behövs, haha. Ett annat bra tips när du tar bilder är: ta hellre en bild med lägre ljussättning än högre. Det är lättare att behålla detaljer i en liten för mörk bild än en som är alldeles för ljus.

2. Redigera kontrasten
Bara lite grann, för att bilden ska fortsätta se så realistisk ut som möjligt.

3. Dra ner atmosfären
Min favorit-funktion i Snapseed! Dra ner för en mer "sofistikerad" bild, den dra nämligen ner hård kontrast samtidigt som den lyfter fram skuggor. Om du istället drar upp atmosfären får du mer färg, klarhet och ljus.

4. Ljusa upp skuggor
Om bilden är lite för mörk, ljusa upp skuggorna för att inte detaljer ska försvinna.

5. Öka högdragrar
Tillsammans med nummer 4 hjälper det här att lyfta fram detaljer och gör vita färger vitare.

6. Dra upp skärpan
Lyft detaljer ännu mer - men var försiktig så du inte gör för mycket!Då kan det se orealistiskt ut på människor och speciellt ansikten.

And that's my process!  Du kan spara ner bilden nedan för att använda som referens nästa gång du redigerar. Happy editing!

Klicka här för att ladda ner Snapseed till din iPhone eller Android!

SAKER  JAG SPARADE PÅ INTERNET

Emily Ratajkowskis ärliga krönika i The Cut Åh, wow du MÅSTE läsa den här krönikan. Modellen Emily Ratajkowski skriver om känslan av att olika män genom hennes karriär har haft äganderätten av hennes kropp och bild - både psyikiskt och juridiskt. Riktigt gripande. Läs, läs, läs!
Black Pink - Kill This Loves musikvideo Haha, jag har hamnat i ett sånt jäkla K-pop-träsk nu alltså. Älskar inte musiken men är KÄR i alla musikvideos. K-pop-industrin är ganska sjuk och skev i sig - men kommersiell musik och bild kan de. Känner mig extra kaxig när jag lyssnar på den här låten. Och, ursäkta. 1,030,612,798 views? FÖRSTÅR du hur många det är?!
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR, DÅ MARKERAT MED '*'

FYRA SAKER JAG HAR ÄLSKAT ATT ANVÄNDA

KAVAJ Hunkydory*

Åh, jag älskar den här kavajen!! Köpte den för tre veckor sedan på Afound (899kr ist för 3999kr) och är det perfekta vardagskavajen! Den är i "stretch-material" aka bekväm men ser ändå lyxig ut! 10/10

FINNS HÄR!*
LÄPPSTIFT Tom Ford*

Fick en massa frågor om det här läppstiftet efter att jag lade upp en story-selfie på Insta. Det var en present från Thomas samma helg som vi gick ut med att vi var ett *par* för tre år sedan. Perfekt höstfärg!

FINNS HÄR!*
ANSIKTSTVÄTT CeraVe*

Inne på min tredje flaska. När jag rensade innan flytten gav jag bort en del ansiktstvättar, några ganska dyra. Men den här jäveln för 100 kr fick följa med! Älskar den. Gör sitt jobb BRA utan att torka ut huden och känns lugnande.

FINNS HÄR!*
ÖGONBRYNSPENNA NYX Cosmetics

Den pennan jag använder till mina bryn i mina senaste bilder på Instagram haha. Et riktigt bra (och billigt) alternativ till Anastasia BHs kända ögonbrynspenna. Lagom mycket pigment vilket gör den enkel att jobba med.

FINNS HÄR!
Yay, du tog dig till botten av mejlet! Kul, vi ses nästa gång <3<3
Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän! Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän!
Följ mig på Instagram Följ mig på Instagram
Kolla in FORNI.se Kolla in FORNI.se
Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp