Copy
#10 — JANUARI nyhetsbrev
Hej! Hur mår du denna fina måndagsmorgon? Bra hoppas jag! 

Jag skriver det här söndag kväll och mår riktigt bra! Kanske för att jag har fått sitta med mina noise cancelling (baby cancelling) AirPods och kodat mejl de senaste två timmarna. Är verkligen som att jag har laddat batterierna med Louise-energi. Känner mig så mycket som mig själv när jag får sitta och vara kreativ eller koda - och jag liksom spritter i kroppen av det! Så en liten påminnelse till dig såhär i början på veckan: gör något som du känner är du de kommande dagarna! Du vet, det där som gör att du glömmer bort tid & rum en liten stund. ✨

I alla fall! Idag ska vi kika på vad jag har i min telefon och lite andra tips (låttipset längre ner har seriöst gått på repeat de två timmarna jag suttit här). Let's dive in! 
Har haft på mig den här outfiten varje dag sedan jag fick hem den i torsdags: tights* och tröja* från Röhnish! Tightsen är så jäkla sköna och tröjan är SNYGG!! När jag Facetimade med mamma var det första hon sade: "var är din tröja ifrån?" haha. Vill ha dem båda i varje färg tillgänglig. Tips!

LIFESTYLE TECH

What's on my iPhone: apparna jag använder mest


Okej, <<Förnamn>> - ska vi tjuvkika i min mobil lite? Att kolla in någons hemskärm är lite som att gå igenom någons handväska: man får en idé om vem personen är, har med sig och prioriterar. För vi är väl apparna vi använder? Anyways, utan att bjuda in till en överanalysering, här hittar du förhoppningsvis några nya app-rekommendationer att prova!

Först ut är mina två widgets:

Apples kalender
Jag gillar verkligen kalender-appen som kommer med telefonen och har hittills inte haft behov att söka mig efter något nytt. Har ställt in så att widgeten visar nästkommande aktivitet den dagen.
Pinterest
Jag gjorde ett inlägg om det här på Instagram för ett par veckor sedan: jag gillar att se ett levande moodboard på hemskärmen, med bilder som på något sätt är kopplade till ett mål. Se hur jag ställde in det här!

Efter det ser ni att jag har en blankrad, något jag har skapat med hjälp av genvägar (kommer lägga upp en guide på Instagram i veckan). Anledningen till att jag har en blankrad här är för att jag vill bara ha appar där jag faktiskt kan nå dem med tummen. Plus jag är en riktig sucker för negative space (en tom yta som lyfter fram objekten eller hierarkin runtomkring).
 


Översta raden dedikeras åt de sociala apparna jag använder allra mest: Pinterest, Instagram, YouTube och Safari. Ni vet vad de gör, de behöver ingen introduktion.

Sen har vi min kreativa mapp, där hittar vi:

Tezza, Lightroom, Snapseed & RNI Films
De fyra apparna jag använder för att redigera mina bilder och videoklipp på telefonen. Ni känner igen de flesta av dem vid det här laget!

Over & Canva
Används för all typ av grafiska element när jag inte använder min dator. Här har jag visat en kul funktion i Over, och tänkte visa lite mer om Canva på min Instagram framöver!

UNUM
Jag använder UNUM för att planera mitt Instagram-flöde. Tyvärr blev premium alldeles
för dyrt och många bra funktioner försvann för gratis-varianten men jag tycker den är så pass snygg och smidig att jag inte bytt över. Kanske att jag ska prova Planoly? Vad använder du?

Slow Fast
Den här appen har ett jobb och jag älskar den. Den snabbar upp eller saktar ner dina videoklipp.

InShot
En riktigt bra app för att klippa och redigera filmer på mobilen. Du kan göra nästan allt här inne, rekommenderar verkligen!


Efter det har jag min so called self-care-mapp:

SWEAT
Använder SWEAT för att komma igång med träningen här hemma. Jag har använt mig av Kayla Itsines program i flera år och nu har de även ett för nyblivna mammor. Har testat lite övningar och från och med idag kör jag ett program i 12 veckor. Tagga styrka!!

Hälsa
Apples egna hälsoapp. Tänkte göra en liten guide för den här också så man verkligen utnyttjar alla funktioner. Här har jag all data om mig.

Dexcom
En diabetesapp som gör att jag kan se Thomas blodsocker i realtid. Har helt ärligt varit väldigt skönt att ha när jag inte kan få tag på honom:
då kan jag se att sockret är stabilt och att han bara ignorerar mig - allt i sin ordning!

Växa och Upptäcka Världen, Baby Journey & Knodd
Använder de här apparna för att följa Miras utveckling! Man älskar ju att grotta ner sig i allt sitt barn, tur att det finns appar för det. Baby Journey är ju också Mickis app, heja så bra!

Lifesum
Används i perioder, men har varit en bra påminnelse nu när jag går runt hemma. Inte för att jag vill räkna kalorier, utan att jag kan se om jag faktiskt får i mig några fibrer eller proteiner. Annars livnär jag mig gärna på rostade mackor med marmelad.

Till höger om mapparna har vi Anteckningar och Bilder. Jag hade kunnat skriva ett tre sidor långt kärleksbrev till Anteckningsappen, men jag väntar tills ni får en dedikerad guidad tur istället.
 


Sen kommer vi till sista raden, där det egentligen bara är två appar som är intressanta. Google Maps och kameran antar jag att ni har koll på.

"Spela brus"
Just nu använder jag Apple Music och inte Spotify, men föredrar white noise-spellistan som Spotify kurerat (haha som om jag egentligen har en preferens på vilken typ av oljud jag ska spela?). Spelar den när Mira behövas sövas. Så jag har gjort en Genväg till Spotify och ger mig lätt åtkomst till den listan. Läs min guide på hur du använder Genvägar här!
Napper
En ny app jag börjat använda som hjälper mig klocka när Mira ammar och sover. Ska vara väldigt bra för att skapa och känna igen rutiner när hon är 4 månader om några veckor, men just nu använder jag den mest för att komma ihåg om jag ammade på höger eller vänster bröst sist haha. (Men det är DEN MEST användarvänliga appen jag stött på, typ någonsin! Heja deras UX-team!!)

Avslutningsvis i docken har vi telefonen, meddelanden, mejl & Apple Music. Kommer göra en liten utvärdering av Apple Music om några månader när jag använt det ett tag. Än så länge är Apples kurerade spellistor 1000x bättre än Spotifys!

And there we have it! Det här är apparna värda min uppmärksamhet varje dag på hemskärmen. Resten ligger i den inbyggda app-biblioteket. Älskar en clean telefon! Hittade du någon ny app du vill prova? Och hur ser din hemskärm ut? Dela gärna med dig, antingen genom att klicka på svara i det här mejlet eller kanske i stories?

SAKER  JAG SPARADE PÅ INTERNET

Bara en härlig och fin ballad Det roliga är att jag tyckte direkt att det här lät som en klassiskt härlig Miley-Cyrus-Disney-pop-era-låt och så är det hennes lillasyster som skrivit låten! Noah har verkligen imponerat det senaste året. Den här balladen tillsammans med Jimmie Allen är bara... mysig!! Lyssna här på spotify och här för Apple Music!
Det svenska solsystemet Visste du att Globen med i ett visuellt solsystem som sträcker sig över hela Sverige? Runt om i landet finns planeter placerade, storlek i relation till Globen som ska representera solen! De har till exempel satt Jorden & månen på Naturhistoriska Riksmuseet - hur coolt? Klicka här för att läsa mer och se alla stationer!
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR, DÅ MARKERAT MED '*'

FYRA SAKER JAG HAR ÄLSKAT ATT ANVÄNDA

PLATT/LOCKTÅNG Babyliss*

Den bästa plattången jag ägt!! Dels för att den värmer upp snabbt men också för att plattorna går runt tången vilket även gör den till en locktång!! Ett smart 2-in-1-koncept som gör det extremt prisvärd.

FINNS HÄR!*
ÖGONBRYNSPENNA Nyx*

Jag har tipsat om den här tidigare, men har använt den typ varje dag de senaste veckorna så är värd att lyfta igen. Om du vill ha BRA ögonbrynspenna är der här allt du behöver.

FINNS HÄR!*
THE MULTI-HYPHEN METHOD Emma Gannon

Jag älskar den här boken & den är perfekt för dig gillar tanken av att *forma din egen karriär*. Emma pratar om hur arbetslivet ser ut idag, fördelen med att ha fler än en inkomstkälla och vad frihet verkligen innebär.

FINNS HÄR!
SPEGEL Browgame Cosmetics*

Är besatt haha. Fick hem den här spegeln med inbyggd ringlight och kan inte sluta bära runt den i lägenheten. Du kan ställa in ljusstyrkan, den har en mindre detaljspegel du kan fästa för the nitty gritty & den är trådlös. Kan verkligen rekommendera den här om du letar efter en bra sminkspegel!

FINNS HÄR!*
Yay, du tog dig till botten av mejlet! Kul, vi ses nästa gång <3<3
Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän! Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän!
Följ mig på Instagram Följ mig på Instagram
Kolla in FORNI.se Kolla in FORNI.se
Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp