Copy

Fem tankar innan trettio

eller är det bara min 30-årskris?


1. Gud, jag fyller 30 om två dagar. När börjar man känna sig vuxen? För jag har en dotter och fyller 30 men tycker ändå jag är ett barn bland vuxna

2. Förutom när jag jobbar, där känner jag mig faktiskt vuxen. Erfaren.

3. Gud, är det därför jag känner mig som ett barn? Jag har inte tillräckligt många erfarenheter? Är det det här som är 30-årskrisar?

4. Samtidigt har jag en fantastisk sambo, en dotter, familj och precis startat eget. Jag har bott utomlands och får betalt för att rita. Jag har det ju jättebra!

5. Men jag har ju inte backpackat

Haha, hej <<Förnamn>> — välkommen till en livesändning av min hjärna. Summan är väl att man ska stanna upp och se vad man har, samtidigt som det är okej att vilja mer. I och för sig vill jag inte backpacka, så det är väl snarare en fråga om vad som förväntas av oss Millennials™. 

Anyway! Jag fyller snart år, vad kul! Och idag ska vi prata om min garderob, häng med!

Tre saker för att skapa din Capsule Wardrobe

och plaggen jag kommer prioritera


Att bygga en Capsule Wardrobe för varje säsong är en bra idé för att: du sparar pengar genom att investera i kvalitativa key pieces, det uppmuntrar kreativitet och kortar ner tiden att "göra sig ordning" med hälften. Tror jag haha — det här är i alla fall anledningarna till att jag bygger upp min just nu. 

Min höst-garderob
För ett par år sedan kunde jag springa till Zara efter jobbet för jag "hade inget att ha på mig och jag ska på AW" — nu för tiden fokuserar jag på hållbara och kvalitativa kläder. Jag har listat 21 plagg som jag tänker ska vara grunden i min garderob. De här plaggen vill jag ska vara tidlösa och hålla länge. Sen kan jag komplettera med trender och speciella plagg om jag vill!

(Plus sport-, accessoar- och fest-capsule wardrobes, men I'm getting ahead of myself)

(Jag är jungfru, älskar att kategorisera mina saker)

Här nedan ser ni mina 21 plagg jag vill ska vara grunden i min garderob. Den är ganska blå, men det är ju ingen nyhet haha. De jag ännu inte äger är märkta med en asterisk*. Fortsätt läs för att se vilka jag ska fokusera på i höst/vinter 👇
 

ANNONSLÄNKAR: Ullkappa / Skinnjacka (fick tag på den här second hand förra månaden!!) / KavajerSkjorta / Blus / Ribbade linnen / T-shirts / Stickad Polo / Stickade tröjor (favoriter!) / Ljusa Jeans / Grå Sweatshirt / Klänning / Ljusa Jeans / Blå JeansSvarta Jeans / Leather Pants

Plaggen jag vill fokusera på i höst
Det är ungefär sju plagg jag ännu inte har som känns riktigt rätt, men plånboken kommer inte tillåta mig att investera i alla på en gång haha. Så den här hösten/vintern vill jag titta på: en marinblå ullkappa, kavajer och bra jeans.

(Plus svarta boots och loafers)
 
Hur du kan börja med din Capsule Wardrobe:
Blev du sugen på rensa ut och skapa din egen drömgarderob nu, <<Förnamn>>?

(Förstår det haha)

Här är mina tre bästa tips jag använde när jag skulle sätta igång:
1. Rensa och behåll det du verkligen älskar — Det här är också ett bra sätt att hitta en röd tråd och förstå vilka plagg du faktiskt tycker om att bära. Jättebra om du är osäker på vad "din" stil är.

2. Börja skapa din drömgarderob! Osäker på var du ska börja? Skapa en Pinterest-board baserat på den typen av plagg du gillade från din rensning! Här hittar du min. Lista sen dina 21 plagg and get started!

3. HA KUL MED DET! Hela poängen med en capsule wardrobe är att vara kreativ med de plaggen man har. Jag menar, det finns minst 60 outfits att prova bland de där 21 plaggen! Jag har också börjat använda och gilla accessoarer på ett helt nytt sätt, vilket har blivit ett väldigt roligt komplement till en annars "clean" garderob.

DEN HÄR SEKTIONEN ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED FOREO 


Vad har jag designat för FOREO?


FOREO hörde av sig för ett par veckor sedan och sade att de ville ha med mig på ett hörn på en kampanj. ”YES”, tänkte jag. "Äntligen är min Insta tillräckligt stor för att vara aktuell för samarbeten med dem” haha. Men de ville faktiskt något ännu roligare — de har nämligen anlitat mig som designer och illustratör inför en kampanj (håll utkik på torsdag!). Blev, är, SÅ stolt!

(Ännu stoltare att jag on top of that lyckades sälja in ett betalt samarbete på mina kanaler i samband med uppdraget haha)

(Kan jag kalla mig för säljare nu?)

Jag kan inte berätta vad det är de lanserar ännu, men jag kan visa en liten sneak peek på vad jag har gjort 👀. Jag har nämligen lagt layout och illustrerat en broschyr de kommer skicka ut vid lanseringen. Måste erkänna att jag fastnade lite här, men mest för att jag satt och lade till/ändrade smågrejer en hel dag tills jag helt tappat bort min vision. Är du kreatör kan du säkert känna igen dig haha

Så påväg till tunnelbanan jag gick till Panduro, köpte en liten skrivbok och skissade upp layouten på nytt någonstans på gröna linjen. Jag behövde göra lite av en visuell braindump — få ut alla versioner av designen jag samlat på mig och slänga det som inte längre var aktuellt. 

Ibland behöver man bara go back to basics innan man hittar rätt.
Håll utkik på min kanal på torsdag för att se vad jag har designat för dem! 

Länkar jag har sparat på internet


📰 Ett utdrag ur Deborah Copakens bok Ladyparts: A Memoir jag nu väldigt gärna vill läsa. Älskar sättet hon skriver på. Den är texten känns så personlig, med säkert tio olika lärdomar om livet. Läs här!

🔗 Behöver du content-idéer? Den här hemsidan låter dig skriva in ett ämne och se vad världen har för frågor. Superbra om du gör research på vad din målgrupp vill veta.

🎧 Gillar verkligen Ed Sheerans nya låt Shivers — och jag gillar verkligen den nya stilen han kör i sina musikvideos nu. De är så lekfulla! Den här visar storyn av att bli kär och lära känna någon, tillsammans med Annasophia Robb. Har älskat henne sedan Bridge to Terabithia!

🎥 Jag började se Only Murderers In The Building på Disney+ och blev positivt överraskad! Kvicktänkt, smart och snäll. Finns bara tre avsnitt ute, men jag har redan raderat med två genuina "oh shit". Se trailern här!

Saker jag har gillat den senaste tiden

ANNONSLÄNKAR

LH COSMETICS, Blotting Powder*

Jag är så jäkla imponerad av det här pudret. Har haft den sedan innan sommaren och den ligger ALLTID i min väska. Tar bort olja men behåller lyster!

MILK, Setting Spray*

Imponerad av det här. Fick hem som pressprov och inte velat använda något annat de senaste två veckorna. Tycker det sätter sminket på plats jag ser återfuktad ut, utan att jag blir glansig.

BROWGAME, Spegel*

Nu när det är lite gråare ute har jag hittat tillbaka till min ringlight-spegel! Känner mig alltid så snygg och lyckas så bra med sminket när jag gör mig ordning framför den här! Absolut värt 700 kronor.

BY MALINA, Scarf*

Det finns så jäkla mycket fint i By Malinas nya kollektion. Det här är inte en scarf/halsduk jag äger och faktiskt använt senaste tiden, men jag har suktat efter den haha

Yay, du tog dig längst ner! ❤️

Om du gillade det du läste eller lärde dig något nytt hade det varit jättekul att om du ville berätta om det på din Instagram Story!

Behöver du hjälp med något och vill jobba med mig? Skicka ett mejl till mig så snackar vi!

Vi ses nästa gång! Så länge finns jag på Instagram.

Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp