Copy
#9 — JANUARI nyhetsbrev
Hey! - long time no see!
Jag sköt upp det här mejlet ett par veckor för att bara *vara i nuet* med familjen och det var så sjukt skönt. Första gången jag kände mig mammaledig på riktigt haha. Men nu är vi tillbaka i Stockholm och jag redo för 2021! Och det här nyhetsbrevet är något som jag hoppas kommer flyga högt i år. 

Men jag ska hålla introt kort, för mejlet är matigt. Igen, sorry, men jag älskar ju dagens ämne! Vi ska Instagram content och lite saker jag gillat på Internet. Samt produkterna jag älskat (min holy graal är på rea!). Längre ner kan du också ladda ner ett ikon-kit för din iPhone. Hoppas du gillar och använder dem ❤️  
Från nyår när jag kände mig extra fab, bar fina örhängen från Glitter. Jag, Thomas och Mira hade hemmafest.

SOCIALA MEDIER

6 typer av Instagram-inlägg som skapar engagemang


Här är sex olika typer av inlägg du kan testa på din Instagram i år! Oavsett anledning (personligt eller business) till att du vill skapa content, så kommer den här listan förhoppningsvis inspirera och kickstarta din kreativa strategi! Vill du att ditt konto ska växa i år? Ge dig själv en utmaning och skapa ett inlägg från varje kategori och se vad de ger för engagemang, läs av engagemanget och förstå vilken typ av content dina följare föredrar!

1. Personliga åsikter
Det finns en anledning till att bloggarna blev så stora - folk älskar att tjuvkika i andras hjärnor. Kanske för att vi vill ha människor omkring oss "figured out". Så dela med dig! Av dina tankar, åsikter och upplevelser. Om det känns läskigt kan du börja med att vidga dina captions lite: istället för "☕️☕️☕️" kan du prova att berätta om bilden du lägger upp. Var är bilden tagen? Vad hände bakom kameran? Vad gjorde du den dagen? Skriv en längre text, nästan som ett litet blogginlägg, och se vad du får för respons! (Eller bara hur det känns, du kanske älskar det!)
Exempel: Carros Yoga-inlägg

2. Snabba tips
Många av mina tech-tips är just det här: ett tips som dina följare kan utföra och se resultat direkt. Då man inte behöver "gå tillbaka och kolla" sparas inte snabba tips så mycket, men delas gärna. Oftast på grund av en snabb wow-effekt. Ett bra exempel på ett snabbt tips är mitt senaste inlägg, där jag berättar att man kan "byta bild i en livebild". Det blev väldigt uppskattat, men inte speciellt många som sparade. Varför? För de behövdes inte - de kunde på en gång gå vidare med sina nya kunskaper!
Exempel: Mitt Byt bild på din livebild-inlägg

3. Utbildande (guider)
En favorit och något som är återkommande på min kanal: utbildande content. Det är guider, recept eller annan typ av vägledning där följarna ska lära sig något nytt. Det här är också den typen av content som sparas mest, då ett utbildande inlägg ofta kräver fler bilder (en karusell) man gärna sparar och återkommer till senare. Utbildande inlägg är också den typen av inlägg som ofta gör att nykomlingar stannar - de ser direkt att de får ut något av att hänga inne hos dig eller er.
Exempel: Mitt Ljusa upp din bild-inlägg
Till vänster ser du ett "snabbt tips". Många skrev i DM & kommentarer att de uppskattade det men inte så många sparade inlägget vs. "guiden" till höger där betydligt många fler tryckte på spara-knappen. Båda tips, olika upplägg!
4. Inspirational & Quotes
Det här är en riktigt smart content-typ om du vill delas mycket. Folk ÄLSKAR quotes, och sprider det hej vilt i stories. Att reposta ett citat är ett kryptiskt sätt att berätta vem man är och vad man står för, utan att vara för sårbar. Perfekt för oss fega svenskar, haha! En annan fördel med det här är att det krävs inte mycket mer än att du lär dig behärska Canva (kommer tutorials här i framtiden!) eller gör repost av någon annans. Jag själv har inte gjort så mycket quotes, mest för att jag känt mig lite larvig (helt annan konversation, älskar dem ju) men tänker att det kanske kommer dyka upp ett och annat nu när jag har så kul med kalligrafin på iPaden!
Exempel: Sanjas quote-inlägg

5. Social Proof
Om du vill säkerställa att nya människor som hittar dig eller ditt företag stannar och börjar följa är social proofs the shit. Social proofs är helt enkelt ett sätt att bevisa hur omtyckt du är, haha. Skriver någon ett fint meddelande och ger dig  beröm för vad du eller ni gör? Ta en skärmavbild och skapa ett inlägg kring det, kanske finns det en härlig story där? 

Jag har en highlight på min profil som är ett bra exempel på det här: jag har tagit skärmavbilder på några meddelanden som trillat in om just det här nyhetsbrevet

(btw, TACK när ni skickar fina meddelanden och delar om det är mejlet. Blir så sinnessjukt glad och stolt varje gång ❤️)

för att sen använda dem för att marknadsföra mejlet vidare till nya följare. Det har gjort att prenumerationsantalet har tickat på utan att jag har behövt pusha något själv!
Exempel: Min highlight Nyhetsbrevet

6. Behind-the-scenes
Det här kan enkelt appliceras på företag men också på privatpersoner som delar med sig av sin karriär, kreativtet eller textert. Låt följarna lära känna dig mer genom att visa processen - inte bara det färdiga resultatet. Det här är en puck jag själv jobbar på, jag vill bli bättre på att visa när jag skapar saker - inte bara publicera den färdiga bilden när allt är klart.
Exempel: Isolinas sketch-inlägg

And there you have it! Ett tips är att om du någon gång saknar  inspiration om vad du ska lägga upp härnäst, kolla igenom den här listan och se om du kanske kommer på något! Funkar för både personliga och företagskonton. Vilken typ gillar du att använda allra mest?
 
Min highlight där jag genom att visa positiv feedback från befintliga prenumeranter kan locka in nya.

SAKER  JAG SPARADE PÅ INTERNET

Aly & AJ gör en explicit version av 'Potential Breakup Song' Egentligen har de typ bara bytt ut "stupid" till "fucking" haha men helt ärligt, det är värt att nämna om inget annat för att du ska påminnas om att den här låten existerar. 00-klassiker! Duon är i alla fall tillbaka sedan ett par månader tillbaka (tyvärr mindre pop och mer "edgy" musik) och har släppt en ny version av deras hit. Lyssna här!
Mini-dokumentär om Modern Family Åh, jag älskar Modern Family. Typ den serien som fick mig att längta till familjelivet haha. Tyvärr knöt de ihop sista säsongen efter 10 år, och har med det släppt en 40 minuter lång dokumentär där skådespelarna och skaparna pratar om serien och åren som varit. Så himla mysigt! Klicka här för att se hela videon!
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR, DÅ MARKERAT MED '*'

FYRA SAKER JAG HAR ÄLSKAT ATT ANVÄNDA

CC-KRÄM BareMinerals*

Jag behöver inte säga så mycket, ni vet vad jag tycker om den här. Min holy graal av CC-krämer. Den dyker upp igen för Skincity har 20% rabatt nu!!

FINNS HÄR!*
TIGHTS Röhnisch*

Jag råkade länka fel sist, så här kommer de igen - ni var så många som frågade om dem! De sitter riktigt bra, med en hög midja som lägger sig ovanför höfterna. Jag känner mig skitsnygg i de här tightsen! Stannar liksom alltid framför spegeln när jag går förbi för att kolla in mig själv. Såg att de även finns i blå!

FINNS HÄR!*
LÄPPSTIFT Marc Jacobs*

I lördags var jag på tjejmiddag och när jag plockade upp min läppstiftshög jag tydligen samlat på mig i väskan togs det både bilder och skrevs ner färgnamn av den här. Samma sak när jag lade upp den på story häromdagen. En av mina bästa nudes!

FINNS HÄR!*
NATTKRÄM Exuviance*

Jag har blivit så sanslöst kär i alla Exuviance-produkter jag provat. Den här nattkrämen har räddat min torra vinterhy. Jag har använt den varje kväll de senaste två månaderna och absolut älskar den. Återfuktande och stärkande, jag älskar den. Kommer vilja köpa ny när den tar slut. (Visste ni förresten att deras kontor ligger i Höllviken, Skåne? Åkte förbi där i julas!)

FINNS HÄR!*
Yay, du tog dig till botten av mejlet! Kul, vi ses nästa gång <3<3
Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän! Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän!
Följ mig på Instagram Följ mig på Instagram
Kolla in FORNI.se Kolla in FORNI.se
Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp