Copy
#8 — DECEMBER nyhetsbrev
Hej fina du!
Hur mår du? Här rullar livet på, jag har varit mamma i två månader nu! Eller, två månader och två dagar för att vara exakt. Jag känner att det blir lättare varje dag, kanske för att jag nu gått och blivit head over heels in love med henne. I början var det ju mer av en jag-ska-alltid-beskydda-dig-kärlek, medan nu är den rolig och pirrig! Vilket jag förstått är fullt normalt: man behöver liksom inte bli *kär* direkt, man måste ju lära känna pyret också.

Anyway, jag lät ju er rösta på Instagram vad ni ville läsa om idag, så vi ska snacka hur fasiken man löser *krispiga* bilder en den ständiga skymning vi nu lever i. Nästa mejl kör vi fokus på olika typer av Instagram-content ni kan skapa.

PS. Så roligt att se hur många fler ni blir här inne, och att ni verkar dela och tipsa om mig till era vänner. Tack, tack, tack! Gör mig så glad! Okej NU kollar vi:
Haha hur många bilder tror vi jag har på Mira i min kamerarulle?

BILDREDIGERING

Ta bättre bilder med din mobilkamera


Kort och gott, det kan vara supersvårt att få till en bra bild under vintern. Det är alltid lite för mörkt vilket gör att resultatet (och våra flöden) blir lite glåmigare än vad vi hade velat. Så jag har listat mina sex bästa tips för att du ska få en så bra bild som möjligt - tre i kamerastadiet och tre för när du redigerar:

Använd HDR (iPhone)
Slå på HDR (Smart HDR på senare iPhones). Funktionen tar tre olika bilder som fokuserar på skuggor, högdrag och mid-tones. funktionen sammanfogar de bästa delarna av tre separata exponeringar i en bild till en. Aka, kameran tar flera olika bilder och kombinerar dem till bästa möjliga slutbild.

Zooma inte, använd benen
Om du zoomar in när det är mörkt kommer bilden bli kornigare och tappa detaljer. Zooma med benen istället, aka don't be lazy, gå närmare objektet.

Lås exponeringen
Mitt bästa tips för dig som blir GALEN på att kameran fokuserar på en ny ljuskälla så fort du ändrar vinkel! För kameran försöker vara schysst och plocka upp varenda ljuskälla den hittar, så när du flyttar kameran kommer den fokusera om på nytt. Ett sätt att undvika det här är genom att låsa exponeringen/fokuset. Du gör det genom att först klicka en gång för att välja ljuskälla, klicka sen en andra gång men håll nu ner fingret tills notisen "Exponering/fokus låst" dyker upp. Sen har du fritt fram att byta vinkel utan att behöva fokusera på nytt!
 

Nu är det dags att kolla på bildredigeringen. INNAN jag lägger ett färdigt filter redigerar och neutraliserar jag alltid bilden, för att få bästa möjliga resultat (och ge filtret en chans). Jag har tidigare pratat om "Redigering 101", men när det kommer till bilder med mindre ljus är inte kvalitén lika hög så du vill hellre göra färre en fler justeringar:

Bildjusteringar (Snapseed)
Välj "Bildjusteringar" och dra upp ljusstyrkan lite. Öka sen atmosfär för att få fram färger och detaljer. Tycker du det blir för mycket klarhet i bilden? Spara dina "Bildjusteringar", gå in där igen och dra NER atmosfär den här gången för att mjuka upp bilden.

Selektiva ändringar (Snapseed)
Vill du ljusa upp specifika ytor utan att påverka hela bilden? Gå in i "Selektiv" (min favoritfunktion i Snapseed) och placera ut punkter på de områden du vill ljusa upp genom att öka exponeringen.

Dra ner gula toner (VSCO)
När du har gjort dina ändringar är det lätt hänt att det du vill ska vara vitt istället är gult. Då är det dags att dra ner på de gula tonerna! Gå in i VSCO-appen, välj HSL och den gula färgen. Dra sedan ner "Saturation"/mättnaden tills du känner dig nöjd.

Så för att sammanfatta: Ljusa upp, öka atmosfären och ta bort gula toner. Sen är bilden redo för sitt filter!
 

SAKER  JAG SPARADE PÅ INTERNET

Tom Harlock kommenterar MLM "Boss Babes" Har du någonsin fått ett DM från någon som "är sin egen chef och undrar om du vill bli din 🌸🌸"? Då är det antagligen någon som rekryterar för ett MLM. Tom Harlock berättar vad han tycker om det, och det ÄR riktigt underhållande. Om du gillar människor som är rappa i käften (och verkar lever på sarkasm) är det här för dig. Se videon här!
Hur Pixars universum hänger ihop Insåg att jag inte tipsat om det här ännu?? Min absolut favoritsida som existerar på internet! The Pixar Theory är en utlagd teori och tidslinje på hur alla Pixar-filmer sker i samma universum - och hur alla filmer tillsammans skapar EN storyline. Ah, det är så jäkla bra. Klicka dig in när du har lite tid och have your mind blown!
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR, DÅ MARKERAT MED '*'

FYRA SAKER JAG HAR ÄLSKAT ATT ANVÄNDA

CC-KRÄM BareMinerals*

Idag gick jag till min backup-låda och plockade fram en ny förpackning av den här, innan jag slängde den jag precis tagit slut. Typ 8 år och still going strong. Bästa CC-krämen att köra varje varje dag!

FINNS HÄR!*
TIGHTS Röhnisch*

De sitter riktigt bra och har en hög midja som lägger sig ovanför höfterna. Jag känner mig skitsnygg i de här tightsen! Stannar liksom alltid framför spegeln när jag går förbi för att kolla in mig själv.

FINNS HÄR!*
VECKOPLANERING

Jag har verkligen älskat att använad min veckorplanering! Fyller i den varje söndag kväll, känns så skönt att pausa och känna efter vad jag behöver inför varje vecka! Glad att jag skapade den!

DU KAN LADDA NER DEN HÄR!
NAGELLACK Essie*

ÄLSKAR det här! Om du bara ska ha ett rosa varje-dag-nagellack så är det Essies 'Sugar Daddy'. Jag har köpt samma rosa nyans sedan jag var 22 och bodde i London - det är sju år! Helt klart något att alltid ha hemma!

FINNS HÄR!*
Yay, du tog dig till botten av mejlet! Kul, vi ses nästa gång <3<3
Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän! Klicka här för att tipsa om det här mejlet till en vän!
Följ mig på Instagram Följ mig på Instagram
Kolla in FORNI.se Kolla in FORNI.se
Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp