Copy
God morgon! Hur mår du? Hoppas helgen var fin. Jag hoppas min var det! Det var nämligen fredag när jag skrev det här, vilket typ är första gången sedan Lou's Listas begynnelse. Jag har en dålig vana att skriva mejlet söndag kväll, när jag egentligen borde se på film med min sambo eller sova. 

(edit: framtida Louise här. Jag sitter och skriver resten av mejlet 22:30 söndag kväll... men introt var i alla fall klart)

 

(ett steg i taget osv)

Jag tänkte på det här i fredags, hur jag inte kategoriserat det här mejlet som jobb tidigare. Vilket är dumt, för jag vill ju att det ska vara en del av mitt jobb — så då borde jag väl hantera det som det? Jag vill lägga mer tid på på att utveckla mejlet och skicka ut minst två stycken varje månad!

I samma veva tänkte jag också på vilket rolig jobbdag jag hade i fredags! Även om jag jobbade non-stop och kanske borde varit stressad, trivdes jag. Var inte en minut där jag inte kände mig kreativt inspirerad.

Såhär såg fredagen ut:
- 1x illustration till en inbjudan
- 2x grafiska layout-uppdrag åt studio-kunder
- 1x Instagram-inlägg till mig själv
- och nyhetsbrevet!
... och det är liksom såhär jag vill att mina arbetsdagar ska se ut, tror jag. Det är den här typen av uppdrag som jag gör mig inspirerad och lugn. Är en väldigt skön kombo att ha på jobbet. Så i december när jag är mammaledig igen ska jag verkligen tänka på hur min perfekta vecka skulle se ut 2022 — och vad jag behöver göra för att uppnå den.

Det var min lilla fredagsreflektion... kanske kan det vara en påminnelse till oss alla att stanna upp och *känna vad som känns rätt* haha

Storstäda din teknik

och må lite bättre


Det kan kännas överväldigande att ta tag i alla prylar som verkar ligger ihopslängt i både byrålådan och molnet, men jag tror att den här listan kommer göra det lite mer hanterbart! 

1. Rengör dina prylar
Alltså fysiskt. För när städade du din teknik senast, <<Förnamn>>? Vi börjar där.

(Jag ställer frågan till dig men ställer egentligen frågan till mig)

Det du behöver är:
- Mikrofiberduk för att ta bort damm och lättare fläckar. Apple har precis släpp en egen, men alla går bra!
- Alkohol-wipes ,med max 70% alkohol, eller rengöringsspray för teknik, för att ta bort bakterier. Jag använder de här.

Ren alkohol, diskmedel, vinäger eller andra husmorstips kan ta bort den yttre barriären på din teknik, som finns där för att telefonen inte är överröst med fettfläckar. We don't want that. Så max 70%! Var också vaksam så att det inte kommer in någon vätska i högtalare eller andra öppningar.

2. Inventera allt du har
Dags att göra en inventering av din teknik, både fysisk och online. Se över hur många abonnemang du har med appen Mina Tjänster, den samlar allt från mobilabonnemanget till Netflix! Du kan också se dina app-prenumerationer

(du vet, den där provperioden du signade upp på men glömde avsluta)

under dina kontoinställningar, i båda iOS och Google Play.

Och det här är verkligen ett first world problem, men ibland har jag inte koll på hur många sladdar jag har — och har de ens ett tillhörande strömadapter? Ta tag i den där sladd-lådan och rensa. Donera eller återvinn också den där telefonen från 2010 som ligger i samma låda. Elgiganten tar emot gammalt elavfall i sina varuhus!

3. Rensa vad du inte längre behöver
Nästa steg är att rensa. Mappar på datorn, appar på telefonen, anteckningar, inkorgen. Ge dig själv någon månad och beta av allt du kan komma på. För bilder vet jag inte hur många gånger jag tjatat om Gemini på min Instagram haha, men det är i alla fall en app som hjälper dig rensa bland dina bilder. Finns även ett Android-alternativ om du klickar på bilden 👇
 

4. Organisera det som finns kvar
Nu när du har mycket mindre än när du började, är dags att organisera vad du har kvar. Ge mappar nya namn på datorn, synkronisera anteckningar över enheter (via tex iCloud eller Evernote), skapa mappar i din mejlinkorg och lägg dina laddar i en snygg låda (adlink). Det här är det bästa steget, och behöver inte göras på en kväll. Låt det ta lite tid, and have fun with it

nu börjar du på ny kula! 📱🦾💓 


DEN HÄR SEKTIONEN ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED TANREVEL 

 

Beauty-tech på sprayflaska...

 
Jag har nog aldrig känt mig så uppvaktat som med Tanrevel haha. De kontaktade mig första gången för ett par månader sedan och frågade om jag inte ville prova deras produkter och att vi skulle vara en bra match, och jag menar it makes sense — jag och beauty tech-företag lirar ganska bra!

Jag har provat den vanliga Tanrevel tidigare, men inte en ordentlig chans. Men nu när jag fick hem deras nya Tanrevel Pro och haha alltså... efter första sprayen (och 10 minuter senare) stoltserade jag fram till min sambo. "titta!! nej men alltså TITTA. Det kommer från den här? Så jäkla idiotsäkert? Jag var inte ens noggrann?!". Jag hade lite halvdant dragit misten över ansikte och bröst, och ändå såg det ut som att jag precis kommit hem från Spanien.

När de sen några dagar senare hörde av sig igen och frågade om vi inte skulle göra något tillsammans sade jag snabbt ja. För vet ni, jag tycker att om man kan och vill är det här en bra investering. Den här produkten är så jäkla cool, enkel och bra!

Imorgon kommer jag lägga upp ett inlägg på Instagram (som var så roligt att göra - hoppas verkligen ni kommer tycka om det! Se sneak peek här nere 👇 Jag har gjort all grafik i programmet Sketch). Där kommer jag dela med mig av en rabattkod. Om du vill kika redan nu, med min kod LOUISE20 får du 20% rabatt!
 

Länkar jag har sparat på internet


🎧 Har lyssnat på ett av mina gamla favoritalbum den här veckan! Birdys Fire Within, från 2013. Varje låt är kopplad till när jag var i Amsterdam ensam på jobbresa, och gick längs kanalerna efter en lång arbetsdag. Tog in att det var mitt liv. 

💓  Micaela har startat en namninsamling för alla barnmorskor i Stockholm. Om du inte har gjort det redan och vill visa ditt stöd, klicka här för att signa! Att föda Mira är det häftigaste jag gjort, men utan tryggheten från barnmorskorna hade det nog varit det värsta.

🔗 Jag hade glömt hur mycket jag tycker om Adele. Har nog kollat igenom varenda intervju från de senaste veckorna! Den här var rolig.

📰 Längre, men intressant, läsning om livscoacher och hur i princip vem som helst kan bli en. Industrin är ju inte speciellt reglerad — men behöver den vara det?

Saker jag har gillat den senaste tiden

ANNONSLÄNKAR

Väst, Röhnisch*

Om du är ute efter en klassisk, snygg och varm dunväst - this is it. Älskar att gå runt i den här!

Läppstift, MAC*

Det är ju ingen nyhet att jag gillar mina nudes. Provade det här återfuktande läppstiftet när jag var hos PR-byrån Presskontakterna och beställde direkt.

Trosa, Lace Laboratory*

Bästa Lace! De är ju en studio-kund till mig, jag har hjälpt dem med deras nyhetsbrev. Den här nya trosmodellen är så jäkla skön! Högre i midja och kramar om höften!

Mössa, Arket*

Jag har den här mössan i två färger från tidigare år, blå (skräll) och mörkt beige. Känner att jag behöver den här ljusa också! Älskar den här modellen!

Yay, du tog dig längst ner! ❤️

Om du gillade det du läste eller lärde dig något nytt hade det varit jättekul att om du ville berätta om det på din Instagram Story!

Behöver du hjälp med något och vill jobba med mig? Skicka ett mejl till mig så snackar vi!

Vi ses nästa gång! Så länge finns jag på Instagram.

Här kan du säga upp din prenumeration.

Se det här mejlet i en webbläsare

Email Marketing Powered by Mailchimp